Publicēt atbildi

Re: W210 Slieksni

11. Aprīlis 2015, 21:07

Mizx rakstīja:
salventiy rakstīja:Uzzināju, ka ir cilvēks pie mums, kas pārdot alvotos sliekšņus, tāpēc rodas jautājums, ar ko viņi atšķirsies no tiem, kurus es iegādātos veikalā?

Atšķirtos ar uzklāto alvas kārtiņu. Un būtu pamatīga atšķirība cenā, jo pasākums nav lēts. Tas ir veco laiku paņēmiens pretrūsas apstrādei, tiesa, visai dīvaini, ja Tev piedāvā alvotus sliekšņus, bet restauratori sūdzas, ka nevar atrast alvošanas speciālistus, kas to tiešām prastu pareizi paveikt restaurējamiem auto. Tiesa, ja es kaut ko saprotu, tad metināt pēc alvošanas ir muļķīgi, jo alva metināšanas procesā uzkarst, izkūst un notek nost, tāpēc piedāvājums šķiet diezgan dīvains.

Es pagaidām nezinu cenu starpību, bet vienkārši gribētu uzzināt, vai tas būtu vērts?

12. Aprīlis 2015, 13:44

Es neredzu jēgu, ja viss auto nav attiecīgi apstrādāts. Lai gan es jau iepriekš teicu, ka īsti neredzu jēgu mēģināt glābt tādu caurrūsējušu W210, kādu pilna pasaule. Ja cenas vienādas, protams, vari ņemt alvotu, bet netaisi tak tos sliekšņus uz 20-mit gadiem, diez vai tik ilgi plāno to auto lietot.

12. Aprīlis 2015, 14:53

Mizx rakstīja:Es neredzu jēgu, ja viss auto nav attiecīgi apstrādāts. Lai gan es jau iepriekš teicu, ka īsti neredzu jēgu mēģināt glābt tādu caurrūsējušu W210, kādu pilna pasaule. Ja cenas vienādas, protams, vari ņemt alvotu, bet netaisi tak tos sliekšņus uz 20-mit gadiem, diez vai tik ilgi plāno to auto lietot.

Citu iespēju nav. Jaunākus MB nevarētu uzturēt. Bet šeit sliekšņus pārmetināt, un kādus 3-4 gadus būs miers.

12. Aprīlis 2015, 14:59

salventiy rakstīja:
Mizx rakstīja:Es neredzu jēgu, ja viss auto nav attiecīgi apstrādāts. Lai gan es jau iepriekš teicu, ka īsti neredzu jēgu mēģināt glābt tādu caurrūsējušu W210, kādu pilna pasaule. Ja cenas vienādas, protams, vari ņemt alvotu, bet netaisi tak tos sliekšņus uz 20-mit gadiem, diez vai tik ilgi plāno to auto lietot.

Citu iespēju nav. Jaunākus MB nevarētu uzturēt. Bet šeit sliekšņus pārmetināt, un kādus 3-4 gadus būs miers.

3-4 gadus nokalpos jebkuri sliekšņi, domāju, ka pat pilnīgi neapstrādāti, tik cik pats kaut ko procesā kā nu sanāktu sataisītu. Un tad jau atkal varēsi domāt par jaunākiem MB. Bieži vien tērējot naudu vecā bezgalīgā labošanā lietderīgāk būtu likt to naudu kaudzītē, lai ātrāk pie jauna tiek.

16. Aprīlis 2015, 11:34

salventiy rakstīja:
Mizx rakstīja:
salventiy rakstīja:Uzzināju, ka ir cilvēks pie mums, kas pārdot alvotos sliekšņus, tāpēc rodas jautājums, ar ko viņi atšķirsies no tiem, kurus es iegādātos veikalā?

Atšķirtos ar uzklāto alvas kārtiņu. Un būtu pamatīga atšķirība cenā, jo pasākums nav lēts. Tas ir veco laiku paņēmiens pretrūsas apstrādei, tiesa, visai dīvaini, ja Tev piedāvā alvotus sliekšņus, bet restauratori sūdzas, ka nevar atrast alvošanas speciālistus, kas to tiešām prastu pareizi paveikt restaurējamiem auto. Tiesa, ja es kaut ko saprotu, tad metināt pēc alvošanas ir muļķīgi, jo alva metināšanas procesā uzkarst, izkūst un notek nost, tāpēc piedāvājums šķiet diezgan dīvains.

Es pagaidām nezinu cenu starpību, bet vienkārši gribētu uzzināt, vai tas būtu vērts?

Ja sliekšņi ir jau alvoti bet nav iemetināti, tad jēga maza, jo metinot tiešam alva kusīs. Alvo parasti metinājumu šuves vai neatkarīgu detaļu, piem spārnus vai to arkas, bet caurumus lodē ciet. Ja grib sliekšņus alvot tad tas jādara jau iemetinātiem, vai arī pēc tam metinājumu vietas no jauna jāpārklāj ar alvu un jāslīpē. Pirms pāris gadiem ar kolēģi hondai priekšejo spārnu caurās arkas lodējām un alvojām. Cik zinu tad arkas joprojām kā jaunas. ;) Savukārt es savam iemetināju sliekšņus no krietni biezāka materiāla, pat ja rūsēs tad līdz caurumam būs ilgi! :)

16. Aprīlis 2015, 13:42

Es gan izdarītu vienkāršāk. Sametinātu, šuves no āras apstrādātu ar tam mērķim speciāli domāto poliuretaana tepi un sliekšņa iekšpusi piepildītu ar maģisko maisījumu nigrols/bituma mastika - nedaudz benzīna šķidrumam, lai var strādāt ar pulverizātoru. No pieredzes, arī pēc 10 gadiem, tur nekas rūsveidīgs neiemitināsies. :pn:
Publicēt atbildi