Publicēt atbildi

Nenosakāma problēma.

09. Augusts 2014, 21:20

Sveiciens visiem Mersiešiem :D Man radusies problēma, kurai nevaru atrast sakarīgu atrisinājumu.

Tas notiek, kad tiek uzsākts no vietas, nedaudz asāk, tādas sajūtas, ka kaut kas kaut kur izlien, un mašīna sāk trīcēt, ieliekot neitrālajā ātrumā, trīc vēl trakāk, bet izslēdzot aizdedzi un iedarbinot, viss pazūd, arī tā sajūta, ka kaut kas izlīdis pazūd, jo atkal ir sajūta, ka ielien atpakaļ. Īsti nevaru tikt galā, bet šī problēma nedod miera, ceru, ka vismaz pareizajā sadaļā ietrāpījos.

Re: Nenosakāma problēma.

24. Novembris 2014, 20:32

salventiy rakstīja:Sveiciens visiem Mersiešiem :D Man radusies problēma, kurai nevaru atrast sakarīgu atrisinājumu.

Tas notiek, kad tiek uzsākts no vietas, nedaudz asāk, tādas sajūtas, ka kaut kas kaut kur izlien, un mašīna sāk trīcēt, ieliekot neitrālajā ātrumā, trīc vēl trakāk, bet izslēdzot aizdedzi un iedarbinot, viss pazūd, arī tā sajūta, ka kaut kas izlīdis pazūd, jo atkal ir sajūta, ka ielien atpakaļ. Īsti nevaru tikt galā, bet šī problēma nedod miera, ceru, ka vismaz pareizajā sadaļā ietrāpījos.

Sanāca tā, ka tika sabojāti viens vai vairāki dzinēja, iespējams pat kārbas spilveni, vēl nēesmu pārbaudījis, drīz pie tā ņemšos klāt. Pazuda problēma noslāpējot, jo viņš nedaudz sabremzēja, un līdz ar to spilvens atkal ievietojās savā vietā. Katra spolēšana ir kā izaicinājums spilveniem, un tagad tam klāt ir arī aizmugurējā tilta sailentbloku brīvkustība, par to TA naktī man aizrādīja, tas arī tiks mainīts. Jo pārslēdzot ātrumus, gadās, ka mašīnas aizmugurējā daļā jūtama neliela noraustīšanās uz priekšu un atpakaļ. :)

24. Novembris 2014, 22:34

Tieši iedomājos par kārbas spilvenu. Šim jau tie vairs nav tikai gumijas štrunti, jāņem labs, lai vibrāciju tiešām nebūtu.

24. Novembris 2014, 22:42

Mizx rakstīja:Tieši iedomājos par kārbas spilvenu. Šim jau tie vairs nav tikai gumijas štrunti, jāņem labs, lai vibrāciju tiešām nebūtu.

Un apaļacainajiem, dzinējam nāk hidrauliskie splveni, vai parastie? un kā ar kārbu spilveniem? kas tur pa cenām?

24. Novembris 2014, 22:45

Cik atceros, parasto vairs nebija nekur. Cenas pietiekami augstas, bet uzliku oriģinālos, lai tiešām nevibrē, vismaz tobrīd bija sliktas atsauksmes par citu ražotāju. Lai gan es jau vispār lieku gandrīz tikai oriģinālās daļas, esmu sarēķinājis, ka man tā izdevīgāk.

24. Novembris 2014, 22:49

Mizx rakstīja:Cik atceros, parasto vairs nebija nekur. Cenas pietiekami augstas, bet uzliku oriģinālos, lai tiešām nevibrē, vismaz tobrīd bija sliktas atsauksmes par citu ražotāju. Lai gan es jau vispār lieku gandrīz tikai oriģinālās daļas, esmu sarēķinājis, ka man tā izdevīgāk.

Es arī gribētu uzlikt pēc iespējas labāku, bet manā rīcībā, remontam būs tikai 150EUR. Man būtu jāiegādājas zaldātiņš aizmugurējā tiltā, kas saistīts ar ksenonu, aizmugurējam tiltam sailentbloku pāris, un nezinu, cik, un kuri spilveni man būs beigti.

24. Novembris 2014, 22:56

Negribu tagad sabiedēt, jo varbūt kļūdos, bet man kaut kā prātā, ka priekš W202 AMG kārbas spilvens vien izmaksāja 90 Ls. Sākumā tiešām jāpārbauda spilveni, jāsaprot, kuri jāmaina un tad arī jāmeklē piedāvajums!

24. Novembris 2014, 22:59

Mizx rakstīja:Negribu tagad sabiedēt, jo varbūt kļūdos, bet man kaut kā prātā, ka priekš W202 AMG kārbas spilvens vien izmaksāja 90 Ls. Sākumā tiešām jāpārbauda spilveni, jāsaprot, kuri jāmaina un tad arī jāmeklē piedāvajums!

Es arī jūtu, ka būs bēdīgi, varētu jau meklēt šrotos, viņas ir, bet tā būs loterija, var paveikties, bet var sanākt, ka pēc nedēļas atkal sāks kustēties.

25. Novembris 2014, 00:02

Nu, to detaļu meklēt šrotā ir kā pirkt lietotus bremžu klučus. OK, ja vēl savs šrots, ja pats auto esi izjaucis, tad varbūt, bet kādam citam par to maksāt...

25. Novembris 2014, 10:21

Motora spilvenus var viegli pārbaudīt. Parasti tie ir ar hidrauliskām vai gaisa kapsulām. Skaties vai arī kādi vadi nepienāk pie spilveniem. Ja šīs kapsulas ir beigtas, citreiz no spilvena (bet ne vienmēr) iztek eļļa. Paņem ar kādu lauzni vai domkratu, vai ko tamlīdzīgu un piepacel motora vienu, tad otru pusi, ja spilveni būs nosēdušies, tad motors viegli celsies uz augšu.
Arī kārbas spilvenu var vizuāli novērtēt vai gumija nav saplēsta un pašam spilvenam nav lielas brīvkustības.

Ja Tev ir mehāniskā kārba un ir jūtama auto svārstība uz priekšu-atpakaļ pie ātruma maiņas, es liktu arī uz divmasu spararatu.
Publicēt atbildi