27. Augusts 2017, 19:35
Dzesēšanas sistēmas un temperatūras dačika dēļ tika pārkarsēts dzinējs. Vai nu galvas blīve pabeidzās vai arī blokā plaisas. To vēl nezinu.
Simptomi:
1)Balti izplūdes gāzes dūmi;
2)Kefīrs eļļas korķī;
3)Atgaisot dzeses sistēmu nevar, šķidrums gāžas ārā no izplešanās trauka, kā arī trauks ož pēc benzīna.
4)Dzinējs vairs tik labi nepiestartējas, griežot starteri, jāpiespiež gāzes pedālis. Dzinējam ir vibrācijas.
Nākamajās brīvdienās jaukšu vaļā, skatīšos. Ja vaina ir tikai blīvē, remontēšu esošo dzinēju. Darbu pats veikšu, vienīgais jautājums par galvu. To jebkurā gadījumā būs jāved slīpēt? Ja jā, tad apsveru domu mainīt dzinēju ( atkarībā no gaidāmajām izmaksām ).
Mans ir M104.945 2.8 benzīns. Skatos, ir iespēja lētām naudām iegādāties M104.___ 3.2 dzinēju, kodu īsti nezinu, bet gan jau saprotat par kuru iet runa. Vai pietiek tikai ar dzinēja maiņu, vai jāmaina arī vadība, elektronika utt?
27. Augusts 2017, 21:21
Elektronika būtu tā pati no vadu viedokļa. Viss der. Vadības bloks vajadzīgs būs no tā cita motora, pārējais jau laikam jāskatās procesā, bet principā šo motoru aizvietošanai jābūt vienkāršai, ja līdzīgu gadu.
27. Augusts 2017, 21:45
Mizx rakstīja:Elektronika būtu tā pati no vadu viedokļa. Viss der. Vadības bloks vajadzīgs būs no tā cita motora, pārējais jau laikam jāskatās procesā, bet principā šo motoru aizvietošanai jābūt vienkāršai, ja līdzīgu gadu.
Man ar liekas, ka vienkāršai jābūt, jo viņi baigi līdzīgi

. Ja nomainīšu vadības bloku, es varēšu mašīnu palaist ar savu atslēgu?
28. Augusts 2017, 06:40
Motori jau tie paši (M104). Jāskatās ir visi devēji, kas uz motora stāv virsū, jo atkarībā no auto komplektācijas un citām kaprīzēm, varētu stāvēt dažādi devēji ar dažādiem štekeriem u.t.t. Problēma it kā jau nav gaužām liela, bet citreiz diezgan nepatīkama, ja pēdējā brīdī, kad motors jau nomainīts, attopies, ka izvadu priekš devējiem ir pārāk maz, vai arī lieki vadi ar štekeriem paliek un Tu nezini, kur lai tos piesprauž.
28. Augusts 2017, 12:04
Par devējiem taisnība. Vēl jāatceras, ka vadības bloki mehānikai / automātam atšķiras, attiecīgi labāk meklēt uzreiz motoru ar atbilstošu. Principā donors blakus un tad jau problēmām nevajadzētu būt!
28. Augusts 2017, 15:23
Klau, ja vērsi vaļā un nolemsi motoru netaisīt, varbūt varēsi notirgot man karteri, protams, ja man uz 3.2l derēs, jo pēc visa 3.2l un 2.8l bloki vienādi...
28. Augusts 2017, 18:48
Man automāts, donoram arī automāts. Tik nezinu vai tieši tāda pati kārba, to vēl noskaidrošu.
Kā īsti ir ar tām atslēgām, ja maina vadības bloku. Pazīs tad īsti esošo atslēgu?
28. Augusts 2017, 18:48
190LV rakstīja:Klau, ja vērsi vaļā un nolemsi motoru netaisīt, varbūt varēsi notirgot man karteri, protams, ja man uz 3.2l derēs, jo pēc visa 3.2l un 2.8l bloki vienādi...
Gan jau sarunāsim
03. Septembris 2017, 11:45
Varbūt jau atvēri dzinēju? Pm nestrādā...
15. Septembris 2017, 20:14
190LV rakstīja:Varbūt jau atvēri dzinēju? Pm nestrādā...
Sorry, kaut kā te nebiju iegriezies kādu laiku. Jā atvēru, labošu esošo. Galva noslīpēta, brīvdienās jāliek kopā. Būs Tev citu variantu jāmeklē.