Publicēt atbildi

Re: turbīna

31. Oktobris 2014, 18:46

Paturpinot iepriekš izteiktās raizes par egr un gmm atslēgšanu. Parunāju ar dažiem gudriem cilvēkiem, kā arī palasot netā pieejamo info, izdevās noskaidrot, ka MB dīzeļiem gmm funkcija ir saistīta tikai ar egr vārsta virināšanu, bet degvielas padeve tiek rēķināta pēc turbīnas spiediena. Tātad - atslēdzot egr un gmm nekas kaitīgs motoram nevar notikt :jiha:

Par rezultātiem droši vien painformēšu, kad būšu veicis attiecīgās darbības :ata:

06. Novembris 2014, 16:04

nauris rakstīja:Paturpinot iepriekš izteiktās raizes par egr un gmm atslēgšanu. Parunāju ar dažiem gudriem cilvēkiem, kā arī palasot netā pieejamo info, izdevās noskaidrot, ka MB dīzeļiem gmm funkcija ir saistīta tikai ar egr vārsta virināšanu, bet degvielas padeve tiek rēķināta pēc turbīnas spiediena. Tātad - atslēdzot egr un gmm nekas kaitīgs motoram nevar notikt :jiha:

Par rezultātiem droši vien painformēšu, kad būšu veicis attiecīgās darbības :ata:

Tikai GMM tā vienkārši nevar atslēgt atšķirībā no EGR, EGR - labi, atvieno un tai šlangā ieskrūvē skrūvi, bet GMM atvienojot vadības bloks slēgs iekšā avārijas režīmu un 3000 rpm būs maksimālais ko no dzinēja izspiedīsi.
Automātiskajai kārbai nezinu - varbūt arī 3. robs būs maksimālais...
Nezinu, kura gada tev tas mersis ir, var jau būt, ka tev vadības bloks vispār nereaģē uz tādu koponenšu atvienošanu, bet man 99.gads manuals - reakcija kā augstāk aprakstīju.
GMM var izprogrammēt un tas nav lēti, bet dzinējam tas nekaitē un uz turpmākajiem GMM remontiem tikai ieekonomēsi.
Ja plano mainīt uz jaunu GMM, tad tavi minētie 65 € būs lētākais variants kāds vien ir (varbūt kļūdos), es kad pirku, ņēmu lētako BOCH un izmaksāja man 90 Ls

20. Decembris 2014, 22:30

Moins visiem! :ata: Tātad beidzot saņēmos un aizdzinu, lai ielodē smadzenēs čipu. Ir apiets EGR un GMM, turbīna šancē ar pilnu jaudu un auto no lēnīga gliemeža pārtapis nevaldāmā mežonī :rox: kā sāk spiest sēdeklī no 2,5k apgriezieniem, tā līdz redlainam bez jaudas trūkuma :) Esmu ļoti apmierināts ar rezultātu. Izskatās, ka arī degvielu tērēs mazāk, vienīgi pagrūti mierīgu tempu noturēt :) Kas to būtu domājis, ka naga lieluma mikroshēma var šitā izmainīt auto uzvedību :hvz: :super:

27. Decembris 2014, 14:15

nauris rakstīja:Moins visiem! :ata: Tātad beidzot saņēmos un aizdzinu, lai ielodē smadzenēs čipu. Ir apiets EGR un GMM, turbīna šancē ar pilnu jaudu un auto no lēnīga gliemeža pārtapis nevaldāmā mežonī :rox: kā sāk spiest sēdeklī no 2,5k apgriezieniem, tā līdz redlainam bez jaudas trūkuma :) Esmu ļoti apmierināts ar rezultātu. Izskatās, ka arī degvielu tērēs mazāk, vienīgi pagrūti mierīgu tempu noturēt :) Kas to būtu domājis, ka naga lieluma mikroshēma var šitā izmainīt auto uzvedību :hvz: :super:

Laipni lūgts klubiņā! :) Tikai tgd visos servisos, kur nevares atrast kādu vainu, ko gribēsi novērst, mehāniķi novels uz čipu! ;) Es ar to saskaros katru reizi, tāpat bija gan ar EGR vārstu, gan interkūlera cauro līkumu, gan sprauslu un ta laikam būs vienmēr! :D Pirmais zvans no servisa vienmēr ir ar tekstu, "Vai auto nav čipots?" atbildu, ka ir, tad seko "Nu tā laikam arī būs vaina, jabrauc pie tiem, kas čipoja! " :D

27. Decembris 2014, 14:28

popjazix rakstīja:
nauris rakstīja:Moins visiem! :ata: Tātad beidzot saņēmos un aizdzinu, lai ielodē smadzenēs čipu. Ir apiets EGR un GMM, turbīna šancē ar pilnu jaudu un auto no lēnīga gliemeža pārtapis nevaldāmā mežonī :rox: kā sāk spiest sēdeklī no 2,5k apgriezieniem, tā līdz redlainam bez jaudas trūkuma :) Esmu ļoti apmierināts ar rezultātu. Izskatās, ka arī degvielu tērēs mazāk, vienīgi pagrūti mierīgu tempu noturēt :) Kas to būtu domājis, ka naga lieluma mikroshēma var šitā izmainīt auto uzvedību :hvz: :super:

Laipni lūgts klubiņā! :) Tikai tgd visos servisos, kur nevares atrast kādu vainu, ko gribēsi novērst, mehāniķi novels uz čipu! ;) Es ar to saskaros katru reizi, tāpat bija gan ar EGR vārstu, gan interkūlera cauro līkumu, gan sprauslu un ta laikam būs vienmēr! :D Pirmais zvans no servisa vienmēr ir ar tekstu, "Vai auto nav čipots?" atbildu, ka ir, tad seko "Nu tā laikam arī būs vaina, jabrauc pie tiem, kas čipoja! " :D

Nu bet loģiski! Ja auto nestrādā pēc rūpnīcas noteiktiem parametriem, tad kā lai serviss zina, vai konkrētie ir čipam OK vai nav? Kā lai viņi zina, kad čips visu vada pareizi un kad ne? Lietošanas instrukciju ar datiem un parametriem tak līdzi neiedeva?

28. Decembris 2014, 11:25

Mizx rakstīja:
popjazix rakstīja:

Nu bet loģiski! Ja auto nestrādā pēc rūpnīcas noteiktiem parametriem, tad kā lai serviss zina, vai konkrētie ir čipam OK vai nav? Kā lai viņi zina, kad čips visu vada pareizi un kad ne? Lietošanas instrukciju ar datiem un parametriem tak līdzi neiedeva?

Es piekrītu, ja problēma ir dzinējā, un čips jāj prātu vadības blokam un tas atspoguļojas motora darbībā...
Bet es jau augstāk minēju, ka man bija intercoolerim truba caura, caurums atklājās paliels, bet pirmajā servisa apmeklējumā neko neatklāja un novela vainu uz čipu. Skatē mani neizlaida cauri jo izplūdes gāzu mērijumi bija par augstu, un to ka ar izplūdes gāzēm skatē būs problemas varēja redzēt pēc melnajiem dūmiem berot gāzi! Beigās tomēr vainu atklāja un līkumu nomainīja, bet tas nemaina faktu, ka man servisā tgd katru reizi pirmo kā vainīgo min čipu! :) Katru reizi es arī atbildu vienu un to pašu: "Nedirs, un meklē īsto vainu!" :) tā mēs karojam!
Publicēt atbildi