31. Oktobris 2014, 18:46
06. Novembris 2014, 16:04
nauris rakstīja:Paturpinot iepriekš izteiktās raizes par egr un gmm atslēgšanu. Parunāju ar dažiem gudriem cilvēkiem, kā arī palasot netā pieejamo info, izdevās noskaidrot, ka MB dīzeļiem gmm funkcija ir saistīta tikai ar egr vārsta virināšanu, bet degvielas padeve tiek rēķināta pēc turbīnas spiediena. Tātad - atslēdzot egr un gmm nekas kaitīgs motoram nevar notikt![]()
Par rezultātiem droši vien painformēšu, kad būšu veicis attiecīgās darbības
20. Decembris 2014, 22:30
Tātad beidzot saņēmos un aizdzinu, lai ielodē smadzenēs čipu. Ir apiets EGR un GMM, turbīna šancē ar pilnu jaudu un auto no lēnīga gliemeža pārtapis nevaldāmā mežonī
kā sāk spiest sēdeklī no 2,5k apgriezieniem, tā līdz redlainam bez jaudas trūkuma
Esmu ļoti apmierināts ar rezultātu. Izskatās, ka arī degvielu tērēs mazāk, vienīgi pagrūti mierīgu tempu noturēt
Kas to būtu domājis, ka naga lieluma mikroshēma var šitā izmainīt auto uzvedību
27. Decembris 2014, 14:15
nauris rakstīja:Moins visiem!Tātad beidzot saņēmos un aizdzinu, lai ielodē smadzenēs čipu. Ir apiets EGR un GMM, turbīna šancē ar pilnu jaudu un auto no lēnīga gliemeža pārtapis nevaldāmā mežonī
kā sāk spiest sēdeklī no 2,5k apgriezieniem, tā līdz redlainam bez jaudas trūkuma
Esmu ļoti apmierināts ar rezultātu. Izskatās, ka arī degvielu tērēs mazāk, vienīgi pagrūti mierīgu tempu noturēt
![]()
Tikai tgd visos servisos, kur nevares atrast kādu vainu, ko gribēsi novērst, mehāniķi novels uz čipu!
Es ar to saskaros katru reizi, tāpat bija gan ar EGR vārstu, gan interkūlera cauro līkumu, gan sprauslu un ta laikam būs vienmēr!
Pirmais zvans no servisa vienmēr ir ar tekstu, "Vai auto nav čipots?" atbildu, ka ir, tad seko "Nu tā laikam arī būs vaina, jabrauc pie tiem, kas čipoja! "
27. Decembris 2014, 14:28
popjazix rakstīja:nauris rakstīja:Moins visiem! :ata: Tātad beidzot saņēmos un aizdzinu, lai ielodē smadzenēs čipu. Ir apiets EGR un GMM, turbīna šancē ar pilnu jaudu un auto no lēnīga gliemeža pārtapis nevaldāmā mežonī :rox: kā sāk spiest sēdeklī no 2,5k apgriezieniem, tā līdz redlainam bez jaudas trūkuma :) Esmu ļoti apmierināts ar rezultātu. Izskatās, ka arī degvielu tērēs mazāk, vienīgi pagrūti mierīgu tempu noturēt :) Kas to būtu domājis, ka naga lieluma mikroshēma var šitā izmainīt auto uzvedību :hvz: :super:
Laipni lūgts klubiņā! :) Tikai tgd visos servisos, kur nevares atrast kādu vainu, ko gribēsi novērst, mehāniķi novels uz čipu! ;) Es ar to saskaros katru reizi, tāpat bija gan ar EGR vārstu, gan interkūlera cauro līkumu, gan sprauslu un ta laikam būs vienmēr! :D Pirmais zvans no servisa vienmēr ir ar tekstu, "Vai auto nav čipots?" atbildu, ka ir, tad seko "Nu tā laikam arī būs vaina, jabrauc pie tiem, kas čipoja! " :D
28. Decembris 2014, 11:25
Mizx rakstīja:popjazix rakstīja:nauris rakstīja:Moins visiem!Tātad beidzot saņēmos un aizdzinu, lai ielodē smadzenēs čipu. Ir apiets EGR un GMM, turbīna šancē ar pilnu jaudu un auto no lēnīga gliemeža pārtapis nevaldāmā mežonī
![]()
Laipni lūgts klubiņā!Tikai tgd visos servisos, kur nevares atrast kādu vainu, ko gribēsi novērst, mehāniķi novels uz čipu!
Es ar to saskaros katru reizi, tāpat bija gan ar EGR vārstu, gan interkūlera cauro līkumu, gan sprauslu un ta laikam būs vienmēr!
Pirmais zvans no servisa vienmēr ir ar tekstu, "Vai auto nav čipots?" atbildu, ka ir, tad seko "Nu tā laikam arī būs vaina, jabrauc pie tiem, kas čipoja! "
Nu bet loģiski! Ja auto nestrādā pēc rūpnīcas noteiktiem parametriem, tad kā lai serviss zina, vai konkrētie ir čipam OK vai nav? Kā lai viņi zina, kad čips visu vada pareizi un kad ne? Lietošanas instrukciju ar datiem un parametriem tak līdzi neiedeva?
Katru reizi es arī atbildu vienu un to pašu: "Nedirs, un meklē īsto vainu!"
tā mēs karojam!