Switch to full style
Publicēt atbildi

Eļļas liešana bākā!

28. Decembris 2014, 14:23

Jautājums par eļļas liešanu klāt ziemas dīzelim.
Kāds ir lējis un zin cik uz cik aptuveni liet?
Kāda ir attiecība 2 taktu eļļai : dīzeli ?!

Re: Eļļas liešana bākā!

28. Decembris 2014, 15:40

Kāpēc vienkārši neliet normālu degvielu, bet nodarboties ar ko šādu?

28. Decembris 2014, 15:52

Ja kautko grib liet bākā pie dīzeļa,tad ir tak nopērkami speciāli šķidrumi kas kavē parafīna rašanos,skalo sprauslas un uzlabo motora darbību.
Un to,cik liet, var izlasīt uz iepakojuma!

28. Decembris 2014, 18:37

Topiks ir interesants. Ari es nesen dzirgēju baumas, ka ziemas dīzelis ir sauss un ka eļļa tam klāt nebūtu slikti. Tas pats attiecas uz sarjano dīzeļdegvielu. Vairāk gan par iepriekšējo teikumu neko nezinu.

29. Decembris 2014, 08:53

Nu jau vairākus gadus atpakaļ braucu ar vienu fūristu no DE. Polijā apstājāmies, lai uzpildītos. Benzīntanks it kā ok, šis ielēja pilnu bāku DD un uzreiz turpat iepirka pāris litrus eļļas, ko arī salēja bākā. Es tā pabrīnījos, kāpēc tā? Šis teica, ka tur esot sausā dīzeļdegviela un uzlaižot nedaudz uz pirkstiem var just atšķirību. Nesapratu gan vai sausā dīzeļdegviela ir tieši tajā benzīntankā vai visā reģionā. :)
Tā kaut kāda lieta tajā visā ir. :hvz:

29. Decembris 2014, 14:27

Vakar ieleju 50L saļarku un 1 L sintētiku močiem, kas maz dūmo un labak sajaucas ar degvielu!
Šorīt pieleca bez nekādas vainas, un dzinējs strādā klusāk, kā ari berot virsū - nedūmo gandrīz nemaz.
Nesadegušas degvielas pleķis sniegā no izpūtēja arī vairs nav novērojams!
Nezinu tik kā būs lielos mīnusos, katrā ziņā neplānoju to darīt regulāri, bet periodiski ieeļļot sprauslas un sūkni! :) katrā ziņā sākotnējais efekts ir pozitīvs!

Mizx, atbildot uz tavu jautajumu. Kur tad īsti ir ta labā degviela? Un ziemā dīzelis visur ir sausāks! Savukārt par tiem brīnumlīdzekļiem, kas paredzēti sisēmu tīrīšanai, neko labu i-netā neesmu atradis un nelietoju ar! Vienīgais pielietojums tam ir ja ziemā esi ticis pie haļavnā vasaras dīzeļa tad var pieliet to sūdu lai nesarauj degvielu ķīselī!

29. Decembris 2014, 17:23

Man nav skaidrs, kāpēc lielie koncerni paši savu degvielu "neeļļo", ja tas jādara lietotājam pašam uzņemoties risku kļūdīties? Tas laikam kāds padomju mantojums. Par labajām degvielām citā diskusijā.

29. Decembris 2014, 19:18

Mizx rakstīja:Man nav skaidrs, kāpēc lielie koncerni paši savu degvielu "neeļļo", ja tas jādara lietotājam pašam uzņemoties risku kļūdīties? Tas laikam kāds padomju mantojums. Par labajām degvielām citā diskusijā.

Nesen biju servisā, sprauslām gredzenus mainīt un sāku ar zinošu cilveku runāt par degvielas kvalitāti LV un sūkņu kā arī sprauslu darbību... Nestasti man ka mūsu tankos ir ūber kruta saļarka, un papildus eļļa sūknim ka arī spraslām un pašam dzinejam tikai palīdz! Runaju konkrēti par * dīzeli nevis vasaras!

29. Decembris 2014, 19:22

No telefona saiti ātrumā neatradīšu, bet ir svaigi veikts pētījums, ka mums tā degviela tomēr ir pat ļoti laba.

29. Decembris 2014, 19:30

Mizx rakstīja:No telefona saiti ātrumā neatradīšu, bet ir svaigi veikts pētījums, ka mums tā degviela tomēr ir pat ļoti laba.

Un pētījumu drošvien veikuši STATOIL savam Miles un Miles plus, kuru ielejot bākā dzinejs brīnumainā kārtā sāk strādāt citādāk, sprauslas padod mazāk degvielas un ar auto var nobraukt garākas distances...
Iedod linku vēlāk, ceru, ka tur arī minētas uzpildes stacijas, lai zinu, kur tad braukt tankoties! :)
Publicēt atbildi