Publicēt atbildi

Re: w124 Coupe

06. Janvāris 2014, 11:12

W124 kam no rūpnīcas pilnais aprīkojums noteikti visiem jāveras vienādi, jo kā citādi lai nostrādā komforta funkcija — ja logi vaļā un ilgāk pietur oriģinālo durvju slēgšanas pogu atslēgai, tad ne tikai durvis aizslēdzas, bet aizveras VISI logi (un tie veras paši, nevis kamēr poga nospiesta, kā tas būtu cndr gadījumā). Un otrā virzienā tas pats — verot vaļā un ilgāk turot pogu atveras visi logi. W124 šīs fukncijas nav lūkai, bet jaunākiem MB modeļiem arī lūka veras vaļā un ciet kopā ar pārējo. Tāpēc to vadības bloku sauc par komforta bloku un tāpēc tajā saslēgti logi un signalizācijas / imobilaizera sistēma (iespējams vēl kaut kas). Par šo esmu pēc feislifta modeļiem pilnībā pārliecināts. Pirms feislifta savukārt logi vērās tikai turot pogu. Šaubos, vai ir kaut kāds pārejas variants, drīzāk domāju, ka tad kāds pats kaut ko salodējis, jo palasījos internetā, ka šo pilnīgo logu aizvēršanu / atvēršanu neesot pārāk grūti pašam uzlodēt.
Savukārt ja pakaļējie logi iebūvēti atsevišķi, vienkārši kā elektriski logi apejot komforta bloku, tad tie strādās atšķirīgi. Tāpēc arī iesaku pārliecināties, ka oriģinālajā komplektācijā ir norādīti 4, nevis 2 el. logi. Ļoti daudziem tomēr no rūpnīcas aizmugurē bija airi.

06. Janvāris 2014, 13:10

weedheady rakstīja:
Mizx rakstīja:man liekas ka tu kļūdies w124 tikai priekšējie logi ar pogas nospiešanu līdz galam veras automātiski ciet, aizmgurējiem jātu poga

Man bija sērijveidā uz C124 tā atslēga ar infrassarkano elementu. Nospiežot pogu uz pults un paturot to nedaudz, visi 4 logi taisījās ciet automātiski, ar to es saprotu šo W124 komforta funkciju.

06. Janvāris 2014, 14:35

Man ir pirms feislifta modelis.

Bet fiziski pogas ir atskirigas, prieksejiem logiem un leju pogu var dzilak nospiest neka uz augsu. Saubos, ka man kaut kas ir neoriginals masina.

06. Janvāris 2014, 15:24

Un, ja nemaldos, komforta funkciju var piejūgt visiem W124, kam ir el. logi - man vēl vecākam W124 bija jau liekot imobilaizeru un siģeni uztaisīts tā, ka siģene pati taisīja ciet visus logus, ja nu es gadījumā kādu biju aizmirsis aizvērt. Nekādi papildus MB logu bloki netika instalēti vai modificēti.

Vienīgais jāatcerās MB aprīkojuma īpatnības, tas ir, ja ir tikai 2 el. logi, tad to (komforta f) var izdarīt tikai uz 2iem logiem. Jo tiem logiem, kur ir propelleri, nesanāks- tad jāliek papildus el. logu mehānismi. Tur arī zem aizmugures sēdekļa stāv logu bloks, uz kura ir rakstīts 2 FH vai 4 FH-2 FensterHeber vai 4 FensterHeber. Ja ir 2 FH, un gribās ielikt visus 4 el. logus, paralēli logu mehānismiem būs jāmeklē bloks ar 4 FH.

06. Janvāris 2014, 15:30

cndr rakstīja:Man ir pirms feislifta modelis.

Bet fiziski pogas ir atskirigas, prieksejiem logiem un leju pogu var dzilak nospiest neka uz augsu. Saubos, ka man kaut kas ir neoriginals masina.

MB visas pogas vienā komplektā automašīnā ir vienādas. Ja nav, tad 100% kaut kas neoriģināli veidots.

06. Janvāris 2014, 16:06

Ja meklēsiet pogas- pašas pogas var būt dažādas, ja skatās pēc gadiem, kaut kad tur viņas mainījās, jāskatās pogu kontakti apakšā, jo vecā tipa pogas nederēs un otrādi.

06. Janvāris 2014, 17:09

cndr rakstīja:Man ir pirms feislifta modelis.

Viss ir pareizi. Ja pareizi atminos, vienkārši pogu nospiežot, logs taisās uz leju tik, cik ilgi turi to pogu, bet, to pašu pogu nospiežot dziļāk, tas ir, otrā pozīcijā, logs nu pats brauc uz leju līdz atdurās lejas pozīcijā jeb pavisam vaļā.

06. Janvāris 2014, 20:22

weedheady rakstīja:viens runā par kleitu otrs par metiu :doh:

šeit neiet runa par to ka uz pults nospied pogu un viss ok. bet gan par mašīnā atrodošajām pogām vidus konsolē ar kurām tu taisi logus vaļā un ciet braucot pie stūres :D

Nē, visi runā par vienu un to pašu, jo sistēma ir tā pati — pogas salonā un uz atslēgas ir tajā pašā vienā sistēmā un funkcionē vienādi. Nav tā, ka vienam logu pārim viena elektronika un otram cita — MB tā vienmēr bijusi vienāda, ja vispār ir oriģināli elektriskie logi. cndr var pārbaudīt kā viņam tie logi veras — ja neveras visi, tad tur nav tā kā būtu oriģināli no ražotāja! Pirmā un vienkāršākā diagnostika! Un, kā jau teicu, pogas priekšā un aizmugurē funkcionē vienādi.

Piedevām, jāatceras, ka pakaļējie logi verami gan no priekšas, no paneļa pie kulises, gan aizmugurē sēdošajiem sānos iebūvētas — W124 tāpat kā daudziem citiem MB 4 elektriskajiem logiem oriģināli ir 6 pogas. Ja tajā sistēmā kaut kas nav kārtībā, tad tā nestrādā. Pogas aizmugurei ir citas kā priekšai, jo pakaļējiem logiem katram ir 2, kam attiecīgi abām jāstrādā.

06. Janvāris 2014, 22:02

Esmu jaucis ārā paneli un ir tā ka pogas ir atšķirīgas priekšā un aizmugurē, priekšējiem logiem domātajām ir par vienu štekeri vairāk. Biju domājis vai nevar arī aizmugurē tādas iemānīt.

Bet visa jautājuma pamatā ir tieši par komforta bloku, ja aizvedu pie elektriķa lai man uztaisa to ka aizslēdzot auto ar pulti aizveras visi logi - uztaisīs visu normāli vai arī tā ka vienkārši kādu laika intervālu vērs logus ciet sistēma?

06. Janvāris 2014, 22:06

Es tikko uzrakstīju — pie kulises esošās priekšējo un pakaļējo logu pogas atšķiras, jo pakaļējo logu pogām jāstrādā sinhroni ar sānu apšuvumā iebūvētajām pogām. Tās nevar būt vienādas!

Piedevām, MB no aizvēsturiskiem laikiem ir pakaļējo logu bloķēšana, lai bērni nevirina — vēl viens iemesls, kāpēc pogas ir atšķirīgas, nemaz neskaitot par pašu blokatoru.

Elektriķis komforta bloku neuztaisīs. Elektriķis novērtēs, kas tur ir un pateiks, ko spēj uztaisīt, ko ne. Tev vai nu tur ir neoriģināls risinājums, vai kaut kas normāli nestrādā — neesam telepāti.
Publicēt atbildi