Skatīt neatbildētos ziņojumus
Apskatīt aktīvās tēmas

Izveidot jaunu tēmu Atbildēt tēmā  [ 8 ieraksti ] 
Autors Ziņojums
 Tēma: Temperatūras dačiks kāpj virs 80° stāvot.
AtbildeAtbilde saņemta: 09. Marts 2018, 00:39 
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 23. Februāris 2016, 17:01
Atbildes: 14
Mašīna: MB CLK230k 145Kw 197zs 2000
Sveiki, interesē, vai tas ir normāli, ka temperatūras dačiks uzkāpj virs 80° grādiem stāvot?
Man jau 3. mersis, visiem tā ir.
2x w208
1x w124
Vienkārši nepatīkams skats, fobija, ka motors pārkarsīs.
Paldies!

Uz augšu
 Profils  

Tēma: Re: Temperatūras dačiks kāpj virs 80° stāvot.
AtbildeAtbilde saņemta: 09. Marts 2018, 06:19 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 19. Jūlijs 2017, 13:24
Atbildes: 49
Mašīna: Mercedes-Benz W124 Coupe

clkEmīls rakstīja:
Sveiki, interesē, vai tas ir normāli, ka temperatūras dačiks uzkāpj virs 80° grādiem stāvot?
2x w208
1x w124
Paldies!

Man tāda pati problēma. Stāvot korķos parasti slēdzu uz max jaudu pečķu, paveru logus nedaudz un visu karsto gaisu dzenu ārā pa logu, tad tā temperatūra uz 90 turas.
Citu variantu pagaidām nēesmu atradis, termostatus mainu kā zeķes, ir likti gan lēti, gan dārgi. Nekas nepalīdz.

Attēls

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 09. Marts 2018, 06:19 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 19. Jūlijs 2017, 13:24
Atbildes: 49
Mašīna: Mercedes-Benz W124 Coupe

clkEmīls rakstīja:
2x w208
1x w124
Paldies!

Man tāda pati problēma. Stāvot korķos parasti slēdzu uz max jaudu pečķu, paveru logus nedaudz un visu karsto gaisu dzenu ārā pa logu, tad tā temperatūra uz 90 turas.
Citu variantu pagaidām nēesmu atradis, termostatus mainu kā zeķes, ir likti gan lēti, gan dārgi. Nekas nepalīdz.

Attēls

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 09. Marts 2018, 08:10 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 19. Jūnijs 2007, 22:34
Atbildes: 5193
Atrašanās vietas: Rīga
Mašīna: W124
Ja runājam par W124, tad viņam ir divu veidu motora dzesēšanas sistēmas.
1) Termomufta. Ar to viss ir vienkārši, principā viss notiek automātiskajā režīmā. Ja temperatūra kāpj, tad varbūt ir laiks to nomainīt.
2) Elektromagnētiskais sajūgs. Ar šo sistēmu ventilators principā stāv nekustīgs un motoru nedzesē līdz devējs to neieslēdz. Un te sākas pats interesantākais. Ja uz Tava MB ir šis te devējs ar 3 kontaktiem, kur 1 kontakts ir temperatūras rādītājs panelī un 2 kontakti ir, lai saslēgtu ventilatoru, tad ar to ir jāuzmanās, jo šie devēji taisa brīnumus.
Vispirms, devējs ieslēdz ventilatoru pie 100 grādiem, līdz ar to temperatūras bultiņa staigā un tas ir normāli. Nav normāli tad, ja bultiņa ceļās virs atzīmes, kas ir nākamā aiz 80 grādi. Tā atzīme arī ir 100 grādi pie kuriem ventilatoram ir jāieslēdzas un jāatdzesē motors līdz aptuveni 90 grādi, tad atkal ventilators izslēdzas.
Otrkārt, šie devēji mēdz iziet no ierindas vai darboties nekorekti. Oriģinālais devējs ir Behr. Kad man bija pienācis laiks to devēju mainīt es nopirku Behr. Tas slēdza ventilatoru pie 105 grādi (mērīju ar validētu aparātu), tad kad pēc garantijas man to Behr nomainīja pret citu Behr devēju un situācija nemainījās, tad es pasūtīju oriģinālo, kas arī bija Behr, tikai MB iepakojumā. Ar to viss bija tieši tas pats! Lai gan uz paša devēja bija atzīme 100 grādi.
Tad eksperimenta pēc es nopirku cita ražotāja Facet vai FAE, neatceos jau un lieta bija atrisināta! Ventilatos slēdzās pat motoram nesasniedzot 100 grādus, kas mani pilnībā apmierina.
Turklāt, jūtama bija ne tikai ventilatora ieslēgšanās brīža atšķirība, bet arī pie kādas temperatūras tas izslēdzas.
Ja auto ir aprīkots ar kondicionieri, tad tam jābūt vēl vienam devējam, kas ieslēdz kondicioniera elektrisko ventilatoru pie motora temperatūras 110 grādi! Bet tas jau ir kā avārijas režīms. Būtu normāli, ja motors tādu temperatūru nesasniegtu.

Tā kā, ja liekas ka kaut kas nav baigi riktīgi, tad ir iemesls padomāt.
Jāatzīmē vēl viena lieta par ko neviens parasti neaizdomājas. Pārāk liela motora temperatūras svārstība nav vēlama no tāda viedokļa, ka tās rezultātā tiek izstieptas motora galvas skrūves, kā rezultātā atslābst motora galvas pievilkšanas spēks, kas noved pie blīves izpūšanas un tamlīdzīgiem defektiem. Neviens parasti nesasaista to, ka izpūsta motora galvas blīve varētu būt dēļ tā, ka pāris mēnešus atpakaļ tika nedaudz vairāk kā parasti uzsildīts motors.

P.S. Termostata atvēršanās temperatūra 102.motoram ir 87 grādi, līdz ar to rādītājam ir jāstāv nedaudz virs atzīmes 80 grādi.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 09. Marts 2018, 09:33 
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 23. Februāris 2016, 17:01
Atbildes: 14
Mašīna: MB CLK230k 145Kw 197zs 2000
Super, paldies,paskatīšos! ;)

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 09. Marts 2018, 09:34 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 06. Decembris 2011, 22:17
Atbildes: 1295
Atrašanās vietas: Vecāķi
Mašīna: Toyota Supra
Man tāda problēma bija ar dīzeli, cik nu problēma, bet arī tā temperatūra īsti nepatika, visu pārbaudīju, samainīju ko vajadzēja, bet viss beidzās tad kad nomainīju izplešanās traukam korķi, neturēja acīmredzot spiedienu.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 09. Marts 2018, 09:41 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 19. Jūnijs 2007, 22:34
Atbildes: 5193
Atrašanās vietas: Rīga
Mašīna: W124
Vēl viena lieta, MB šis temperatūras devējs rāda motora reālo temperatūru, tāpēc devējs staigā. Daudziem citiem auto, kamēr motora temp. nekāpj kritiskajās zonās, devējs nekustīgi stāv vienā pozīcijā, lai nesatrauktu lietotāju! :P

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 09. Marts 2018, 13:31 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 15:15
Atbildes: 22073
Atrašanās vietas: On the road
Mašīna: Šodien ar AMG
Benzman jau diezgan detalizēti atbildēja, tikai nepieminēja, ka pēc oficiālajiem Daimler AG parametriem, devējam jānostrādā nevis, piemēram, 100C grādos, kas norādīti uz detaļas, bet intervālā starp norādītajiem 100C un 110C. Detaļa ir brāķis, ja ieslēdzas elektriskais ventilators un parastais vēl nav saslēdzies, līdz tam viss OK. MB par temperatūru vispār pārāk nestreso, eļļas līknes arī zīmē darba režīmā līdz 120C, tā ka satraukumam īsti nav pamata. Karstā laikā sastrēgumā 110C šiem motoriem nav brīdis, par ko būtu jāsatraucas. Tur tomēr sistēmā dzesēšanas šķidrums vairāk kā mūsdienās V12 motoriem — viss uztaisīts ar pamatīgu rezervi. Protams, pieņemot, ka šķidrumi ir atbistoši un neviens nemēģina braukt ar Mangaļiem antifrīza vietā.

Uz augšu
 Profils  

Attēlot ziņojumus sākot ar pirmspēdējo:  Atlasīt pēc  
Izveidot jaunu tēmu Atbildēt tēmā  [ 8 ieraksti ] 

Kas ir Pieslēdzies

Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: Nav reģistrētu lietotāju un 1 viesis

Meklēt:

REKLĀMAS

email Sazināties ar moderatoru YouTube Facebook Twitter Draugiem
Šajā vortālā paustā informācija nav Mercedes-Benz club Latvia viedoklis
KriCe©2012