Publicēt atbildi

Tehniski Padomi V2

13. Februāris 2012, 01:12

Pirms 3 nedēļām gāju ar savu W124 skati. Dabūju 2 divniekus, par savērptu bremžu trubiņu un labajā pusē nebija rokas bremzes un tikai 1 vieninieku par nenozīmīgām korozijas bojāmumiem(standarts visiem veciem auto). Inspektors atzina, ka esot ļoti laba piekare un kopta. Es arī paļāvos uz inspektora sacīto, jo arī pirms TA sesrvisā visu itkā nočekojām, nebija kur piesieties, arī braucot viss bija OK. Svētdienas vakarā, taisoties doties uz galvaspilsētu, kad auto jau bija pilns, pēkšņi notika negaidītais - izmaucās balsta šarnīrs no plaukta, rezultātā riteni izmeta pa 45 grādiem pa kreisi un ielocīja spārnu. Prieks vispār liels. Un tātad gala jautājums - vai nevar vērsties pret TA inspektoriem, ka viņi apgalvoja, ka viss esot kārtībā(bet tomēr pierādījās, ka nav) un mēģināt piedzīt kaut kādu atlīdzību? Rekur arī foto, bet tas jau aizvilkts uz servi un ritens ir iespārdīts ar kāju daudz maz vietā: Attēls

Sniegsiet padomu?

13. Februāris 2012, 02:09

TA nenozīmē ka auto ir kārtībā... lasi kas rakstīts protokolu otrā pusē.

Sniegsiet padomu?

13. Februāris 2012, 02:38

13 February 2012 02:09:39 SWAT`s rakstīja:
TA nenozīmē ka auto ir kārtībā... lasi kas rakstīts protokolu otrā pusē.

Protokols palika Jēkabpilī, atbraucu uz Rīgu ar mammas W124. Vispār laime, ka tas nenotika šosejai atbilstošos ātrumos :)

Sniegsiet padomu?

13. Februāris 2012, 09:27

Jau sen esmu pārliecinājies, ka TA noteikti NAV rādītājs tam, ka auto ir tehniskā kārtībā. Baigā dusma, ka auto ar slikti regulējošos sēdekli neizlaiž, bet tādu, kurš acīmredzami drīz kļūs par Flinstonmobili-izlaiž! :doh:

Sniegsiet padomu?

13. Februāris 2012, 09:40

Kā var šarnīrs izmaukties? :wtf: Tur taču viss taisīts,ka ja atskrūv;ējas,auto ar svaru spiež šarnīrus iekšā,nevis ārā...

Kautkas pārlūzis? Zili brīnumi!:O

Sniegsiet padomu?

13. Februāris 2012, 10:09

es zinu vismaz 2 W124 kam arī ritenis sagriezās... viens brauca ārā no garāžas atpakaļgaitā, otrs lēnām benzīntankā ripinājās pie pistoles....

Un paļauties uz TA nav vērts... man hadenes savējam vispār nebija, pakaļējais tilts dzīvoja savu dzīvi, bukses bija apdrupušas... viss bija slikti... TA vēl prasiju, kā ir, teica, ka ir normāla hadene.... phe. Taxi+ Andrejs pasmējās, teica, ka ir vairākas lietas jāmaina.. tā nomainīju visu:shura:
Pēdējo reizi laboja Amakatanav - 13. Februāris 2012, 10:12, kopā labots 1 reizi.

Sniegsiet padomu?

13. Februāris 2012, 10:10

Ar paluktu lodveida šarnīriem ir tāda lieta, ka viņi visu laiku ir noslogoti virzienā uz āru, respektīvi, ja izdilst, tad izmaucas ārā.
Pirmās pazīmes, ka šarnīrs iet uz beigām ir palielināti trokšņi no balstiekārtas grozot stūri, bet protams, ka var būt gadījums, kad troksņi arī neparādās.
Šie plauktu šarnīri ir ļoti būtiski ietekmē automobiļa drošību, respektīvi, ja kāds no viņiem izlec ārā, auto ir nevadāms. Tāpēc to pastiprināta pārbaude pie apskates vai vienkārši mājas/servisa apstākļos principā ir obligāta. Vācijā šos šarnīrus pārbauda pie apskates un servisos ar distancetra palīdzību. Respektīvi, ieliekot jaunu šarnīru ir jābūt noteiktam attālumam no plaukta līdz stupicai. Ar laiku šarnīrs dilst un pa lēnām lien ārā, palielinās attālums no plaukta līdz stupicai. Kad ir sasniegts kaut kāds noteikts attālums - distancers ieiet šajā spraugā iekšā, auto sūta uz remontu. Latvijā šādas pārbaudes neviens neveic, vismaz apskatē noteikti.

Sniegsiet padomu?

13. Februāris 2012, 10:56

stulbums,šarniri laikam nav bijuši mainiti gadsimtiem vai ielikta `k`ina un to ka meistars TA to nepamana ...nu akls laikam ...

Sniegsiet padomu?

13. Februāris 2012, 12:07

Tikko zvanīja, auto ir sataisīts, izrādās, ka viņš nebija izmaucies kā man likās, bet naturāli pārlūzis uz pusēm. Vecāki jau protams apgalvo, ka tas esot mana braukšanas veida dēļ. :D

Sniegsiet padomu?

13. Februāris 2012, 12:12

13 February 2012 12:07:17 RTXs rakstīja:
Vecāki jau protams apgalvo, ka tas esot mana braukšanas veida dēļ. :D

Loģiski... mazais DK... :haha:

Tur jebkuram šoferim tas varēja notikt.
Publicēt atbildi