03. Maijs 2021, 21:15
sveiki. cik sarežģīta varētu būt dzinēja maiņa no M103 mehānisko Ke-Jetronic, uz M104 elektronisko.
jautājums tieši par elektroniku, vai ir kādam zināma pieredze?
03. Maijs 2021, 21:22
Daudz jāpārvelk, jo ir jau arī M104 dažādi varianti. Domā, ka tas varētu kaut kādu iemeslu dēļ atmaksāties? Šobrīd teiktu, ka vieglāk nopirkt gatavu.
03. Maijs 2021, 21:36
tā izskatās ka pat ļoti daudz jāpārvelk, bet liekas varbūt daļa nav nepieciešama. man m103 tas ke-jotr. visu laiku raustas, un bieži neiet visi cilindi un slāpst nost. esmu jau dzinis uz apkopēm un mainījis pretspiediena dačikus un jābrauc tikai ar 98 benzīnu... bet ir arī man arī otrs auto -sapuvis galīgi bet ar labu atjaunotu M104 dzinēju. no motora jau nāk tikai viens kabelis ar dažiem atzariem motortelpā, bet kad pieiet kompja vadi, tad tie sāk savā starpā savienoties ar citiem vadības blokiem un tad jau aiziet tālāk vadi pa visu auto. tiešām visi, visi nepieciešami? piemēram kondicioniera atzari.
04. Maijs 2021, 00:14
Motora vadību veido 3 bloki kopā — motora vadība + komforta bloks + ABS bloks. Lai viss strādātu bez aizķeršanās, tad jānomaina tie visi reizē no viena donora ar attiecīgām komponentēm. Ja mainīsi tikai daļu, tad būs jāmeklē risinājumi kā šo to apiet, piemēram, imobilaizeru. Par to te forumā rakstīts. Un nav jau arī skaidrs, vai piesauc donora M104 motoru no 1989. gada vai no 1999. gada, kas būs ļoti atšķirīgi. Daļā gadījumu ir tas pats KE. Darāms ir, bet ne gluži vienas dienas pasākums. Es arī gaidu, kad ieliks šo motoru vienā auto, bet pagaidām vēl nav labu ziņu par rezultātiem.