11. Septembris 2013, 10:23
Sveiki! Vakar pēc ilgiem laikiem sanāca pabraukt pa nakti, bet tad atklājās problēma, ka spidometra un pečkas apgaismojums nedeg, salonā pilnīga tumsa, tikai maģis savu gaismiņu dod ārā.
Lai vai kā, skatījos drošinātājus, bet man tur uz tās lapiņas, kur katrs drošinātājs ir aprakstīts, viss ir vācu valodā, tā kā nezinu, kuru ir jāmaina. Mašīnu lietās esmu iesācējs, un ar tādu problēmu saskāros pirmo reizi, tā kā būšu pateicīgs par jebkādu palīdzību!
11. Septembris 2013, 11:13
Tur, kur ir spidometrs, ir divi tādi apaļi uzgaļi, pagrozi vienu no tiem, iespējams, gaisma noregulēta pārak tumša.
11. Septembris 2013, 14:13
Izņem ārā instrumentu paneli, aizmugurē ir lampiņas, un ir tāda paša paskata sarkanas plastmasiņas plafoniņš. Izņem to ārā, iekšā stāv drošinātājs, nomaini to, un viss strādās.
Otrs variants, ka ir nobeidzies pats spilgtuma regulātors, kas stāv paneļa apakšējā daļa pie ārējās temperatūras ekrāniņa.
11. Septembris 2013, 14:32
Drīzāk vaina būs regulētajā. Manējam arī drošinātājs bija izdedzis, tad spidometra panelī apgaismojums bija, bet visur citur uz pogām gan nebija.
11. Septembris 2013, 20:36
Kā jau te iepriekš minēja, pagrozi to puļķi, ar kuru odometru met pa nullēm.
13. Septembris 2013, 08:56
Pagrozīju kreiso uzgali, gaisma parādījās, paldies!
16. Oktobris 2013, 10:38
Roma rakstīja:Izņem ārā instrumentu paneli, aizmugurē ir lampiņas, un ir tāda paša paskata sarkanas plastmasiņas plafoniņš. Izņem to ārā, iekšā stāv drošinātājs, nomaini to, un viss strādās.
Otrs variants, ka ir nobeidzies pats spilgtuma regulātors, kas stāv paneļa apakšējā daļa pie ārējās temperatūras ekrāniņa.
kur to drošinatāju var nopirkt?
16. Oktobris 2013, 11:26
Domeniksā maksā kaut kur ap 2,50 Ls, bet ir jāsūta (piegāde 3 dienas). Citur nekur es neatradu. Protams, ka vēl var pa šrotiem braukāt.
16. Oktobris 2013, 12:44
To drošinātāju var salodēt
16. Oktobris 2013, 13:39
Tad kāda jēga no tā? Drošinātājs ir metāla stieplīte, kas notur zināmu strāvas sriegumu. Tur var ielodēt jebko, tikai tas vairs nebūs drošinātājs un pārsprieguma gadījumā degs ārā visas lampiņas, kuras rezultātā maksā vairāk un nomainīt tās ir grūtāk, kā pašu drošinātāju.