Switch to full style
Publicēt atbildi

Akumulators - Kādu labāk pirkt?

10. Marts 2014, 20:44

Ir laikam pienācis laiks mainīt akomulatoru, vēlētos ko tauta var ieteikt ņemt, ko nedrīkst ņemt.
Kādi ir labi un kādi slikti.
Ko iesakāt: Kādu marku, modeli?

Ko par AGM akumulatoriem ? ir kādas atsauksmes?

Pieredze, atsauksmes, rekomendācijas

Ir vajadzīgs 100Ah

Ko ņēmt: Varta, Deta, Bosch,Exide, OEM, Sznajder, Baren, Topla, utt...?

Forumā par šo nekā tāda nav
Pa šo tēmu palasījies internetā un salasījos to, ka akomulatori var atsķirties pēc tirdzniecības reģiona ar kvalitāti un rūpnīcu, kurā tie likti. utt Katrs slavē kaut ko vienu, citu nopēļ...

Pamatprincipi
1) Akumulatoru, kā rakstīts auto servisa grāmatā, der pēc gabarītiem.
2) Ir jāskatās ražosanas datums labi ja akumulators (jo jaunāks, jo labāks)
3) Ideāli, ja var notestēt zem: нагрузочная вилка.

Tagad esošais akumulators ir bosch s5013 pirkts pirms 5 gadiem.

Re: Akumulators - Kādu labāk pirkt?

10. Marts 2014, 20:46

Man vislabākā pieredze ir ar Deta.

Savulaik ņēmu, balstoties uz citu ieteikumiem.
Dīvainā kārtā gan Varta, gan Bosch izrādījās drīzi sprāgoņi.

Vēl cilvēki iesaka autoplačos ņemt tos, kurus Vācijā liek MB apkopes centros. Tur pat īsti ražotājs nav minēts, mazumtirdzniecībā tādi neparādās. Esot jāskatās uz datumu. Parasti darot tā - ja autoplacī no Vācijas atnākot MB ar svaigu (pēc datuma) servisa centrā liktu aķi, to noņem (samaina pret kaut kādu štruntu, kas nu pa rokai gadās) un notirgo atsevišķi. Esot lētāk nekā jauns, bet turot daudz ilgāk. To man stāstījuši paši auto tirgotāji.
Pēdējo reizi laboja Versipellis - 10. Marts 2014, 20:56, kopā labots 2 reizes.

10. Marts 2014, 20:48

Versipellis rakstīja:Man vislabākā pieredze ir ar Deta.
Savulaik ņēmu, balstoties uz citu ieteikumiem.
Dīvainā kārtā gan Varta, gan Bosch izrādījās drīzi sprāgoņi.

Ašs Jautājums : Detai ar ir sērijas kā Bosch tur black, blue, silver?
PS. Bosch un Varta liekot vienā rupnīcā, to norāga gan, stickeri, gan forma (plastmasa - dizains), kan krāsu iedalījums pa klasēm.

10. Marts 2014, 20:53

Savulaik pirku Bruņinieku ielā, pie pašas Valmierenes.
Kaut kāda gradācija viņiem tur ir, prasīju vislabāko/dārgāko.

Detu izmanto arī radinieki laukos visādu lūžņu darbināšanai. Apbrīnojami, ko tas aķis var izturēt.
Par Detu esmu dzirdējsi arī labas atsauksmes no veco akumulatoru uzpircējiem - esot vieni no retajiem, kurus esot vērts uzlādēt un reanimēt, arī, ja mūžs jau nokalpots.

10. Marts 2014, 21:03

No Deta var ņemt senatoru3 :)
Pašam ir 3x bijuši vairākos transportos, griež un tur labi, nu jau kads 4.gads bez kreņķiem.
Ja gadās izlādēt tad arī nav baigi traki, dzīvotspējīgs.
Un garantijas lapu vislabāk ar skoču pielīmēt pie paša akumulatora, vismaz nepazudīs. un kamēr vien nesabojasi korpusu tad arī samainīs ja būs kādas problēmas.

10. Marts 2014, 21:27

Es lietoju AD akumulātorus lēti, ražo vartas rūpnicā un VIENIGAJIEM ir 3 gadu garantija. Man jau 3 auto ir vecākajam būs 2. gads, pagaidām problēmu nav.

10. Marts 2014, 22:13

Es arī par Detu, viņiem divas sērijas, veikalā jārunā, ti arī pateiks, kura labāka. Iesaku Latakko Matīsa ielā gandrīz pie Valmieras ielas. Detas tirgo arī Gross Auto, bet tur man pilnīgas muļķības jauniņais pārdevējiņš mēģināja iestāstīt. Labi, ka nenoticēju uz vārda un pakonsultējos pie pābaudītiem avotiem. Principā mēģināja iesmērēt dārgāko, tikai ar pilnīgi nepamatotiem argumentiem. Bet tiešām pilnīgi tukšas Detas atdzīvojas pat pēc sasalšanas — nav automātiski jānoraksta.

Bosch un Varta noteikti nav slikti, bet kaut kā netur līdzi. Tad varbūt jāņem oriģinālie pie oficiālajiem izplatītājiem, nebrīnītos, ja tie būtu labāki par šeit parastos veikalos nopērkamiem.

Versipelis gan kaut ko mazliet nepareizu pastāstīja par akumulatoriem Vācijas dīleru centros. Dīleru centros normāli uzstāda TIKAI oriģinālos un tiem ir marķējums. Ar neoriģināliem Vācijā gan ir ĻOTI jāuzmanās, jo tur publikai patīk izvēlēties pašus, pašus lētākos — akumulatori kā videi kaitīgas preces ir dārgas. Pazīstams serviss apgalvo, ka viņiem ziemas sezonā izsaukumi akumulatoru sakarā ir ļoti liela peļņas daļa. Tie noname akumulatori ne tikai uzpūšas pie pirmās iespējas, bet pat bieži sasalst un sasprāgst gabalos, dažkārt rezultātā remonts lielāks par akumulatora nomaiņu. Par to, ka akumulators sadalītos reizinātājos es Latvijā nekad neesmu dzirdējis. Vācijas serviss norādīja, ka mēs Latvijā esam daudz apzinīgāki akumulatora izvēlē kā vācieši. Un Detu arī viņi uzskata par vienu no labākajiem iespējamiem risinājumiem.

10. Marts 2014, 22:15

SWAT`s rakstīja:Es lietoju AD akumulātorus lēti, ražo vartas rūpnicā un VIENIGAJIEM ir 3 gadu garantija. Man jau 3 auto ir vecākajam būs 2. gads, pagaidām problēmu nav.

Detai toties vienīgajai garantija pat tad, ja akumulatoru ziemā izlādē un atstāj sasalt. Principā sanāk, ka vari akumulatoru mocīt kā vēlies — garantija būs.

10. Marts 2014, 22:51

Mizx rakstīja:Bosch un Varta noteikti nav slikti, bet kaut kā netur līdzi. Tad varbūt jāņem oriģinālie pie oficiālajiem izplatītājiem, nebrīnītos, ja tie būtu labāki par šeit parastos veikalos nopērkamiem.

Nu es ņemu pēdējo Bosch servisā Rolis, vienreiz piesala un čau .. gatavs..

Mizx rakstīja:Versipelis gan kaut ko mazliet nepareizu pastāstīja par akumulatoriem Vācijas dīleru centros. Dīleru centros normāli uzstāda TIKAI oriģinālos un tiem ir marķējums.

Var jau arī jaunu OEM aķi nopirkt LV. Tam tik par Detu 1/3 ir lielāka cena (ap ~210EUR) vai tam jēga?

Manuprāt viennozīmīgi NAV jēga pirkt Б.У. Tiem kas strādā Rumbulā tas der, viņi uz kapeikas iemīļošanu pelna naudu.

Vēl jautājums par to jauno AGM tehnologiju Ir ko kādam teikt?

Mizx rakstīja: Detai toties vienīgajai garantija pat tad, ja akumulatoru ziemā izlādē un atstāj sasalt. Principā sanāk, ka vari akumulatoru mocīt kā vēlies — garantija būs.

Šis izklausās labi.

10. Marts 2014, 23:34

Savam w124 uzliku bosch, ņēmu no laba piegādātāja kurš saprot kko no akumulatoriem, un vienmēr pārbauda, galvenais kad pērc skaties ražošanas datumu, lai nebūtu tā ka pa noliktavām mētājies. No AD viņš atteicās, jo tas kas virsū rakstīts neatbilst patiesībai, un ir zema kvalitāte, un atsaka garantiju. Vēl ir ļotī brīnumains akumulators kā sznajder, hvz cik gadus stāvēja uz vaz2108, tad kkur nomētājās, grieza w210 3.0D :baigais: tad 4golfs ar 1.6 benzīns, pa nakti ar beigtu ģeneratoru atbrauca no saldus apļa līdz vecāķiem, mašīna noslāpa 200m pirms mājām, uguņi un rādio visu laiku bija ieslēgti :mhihi: un tagad visu ziemu grieza 1.9TDI ar beigtām kvēlsvecēm :mhihi: un griež vēl tagad, un tam nabagam ir 55Ah
Čoms atkal paņēma bosch, pēc diviem mēnešiem nesa mainīt jo nevarēja uzlādēt līdz 14.5 voltiem, vārījās augšā, pēc marķējuma 1.5 gadu bija pa noliktavu mētājies, pēc tam gan iedeva svaigu.
Publicēt atbildi