Switch to full style
Publicēt atbildi

ECU

05. Februāris 2014, 22:05

Dodiet padomu...
vai ir iespējams nosvilināt ECU ja aķis ir bijis galīgi sauss. aizdedzes atslēga bija ieslēgtā stāvoklī un tika pielikti klāt krokodili?

vai ir iespējams nobloķēt ECU ja instrumenta panelis ir no cita auto?

Re: ECU

05. Februāris 2014, 22:54

Instrumentu paneļus var brīvi mainīt starp mašīnām, tam nekādai ietekmei nevajadzētu būt. Protams, ar noņemtu akumulatoru, jo panelim ir pastāvīgs strāvas pieslēgums un dzirkstele kaut ko nodarīs — vismaz kāda spuldzīte izdegs.

ECU ir visai jūtīgs. Domāju, ka, ja aizdedzes atslēga bijusi pagriezta, tad liekot virsū akumulatoru (principā tas pats, kas piepīpējot) var neveikties to nosvilināt. ECU var nosvilināt pat tikai demontējot no vietas un slēdzot atpakaļ, raustot tos fiksatorus varbūt kādas ķepiņas saskārās, kaut kur kāds metāla gabaliņš, slīpi likts iekšā utt. Zinu, ka pat profesionāliem auto elektroniķiem mēdz gadīties šādas neuzmanības neveiksmes. Man zināmi 2 gadījumi konkrētiem auto ar konkrētiem meistariem Rīgā, abi godīgi atzina neveiksmi.

05. Februāris 2014, 23:05

par paneli jautāju jo zinu ka BMW panelī arī ir kaut kāds modulis kas komunicē ar ECU un ja tas ECU nav "radnojs" tad paneļa modulis dod signālu par to ka kaut kas nav kārtībā un bloķē to ECU

05. Februāris 2014, 23:11

A kāda tev ir problēma? w124 panelis ir tīri informatīvs, nekā tur dzīvībai svarīga nav, var izņemt ārā un mašīna brauks :D

05. Februāris 2014, 23:11

Tas varētu attiekties uz jaunākiem MB. W202, W210, W140 laikos (tā sakot, līdz 2000. gadam) paneļus var mainīt no rīta līdz vakaram. Domāju, ka citādi būs tiem, kam nobraukums fiksējas vairākās vietās, ne tikai panelī. Nezinu, bet minu, ka nesakritība datos var radīt problēmas.

05. Februāris 2014, 23:24

vw26 rakstīja:A kāda tev ir problēma? w124 panelis ir tīri informatīvs, nekā tur dzīvībai svarīga nav, var izņemt ārā un mašīna brauks :D

problēma ir ar manu projektu dabūju kompi ar kuru sanāca pielaist auto tad tā mašīna nostāvēja nedēļu un vairs nav nekādas dzīvības pazīmju... bija izlādējis aķis un pieliku krokodīlus pie pagrieztas aizdedzes

kāds varbūt zina kur var pārbaudīt ECU?? vai viņš ir dzīs vai nē

05. Februāris 2014, 23:28

weedheady rakstīja:
vw26 rakstīja:A kāda tev ir problēma? w124 panelis ir tīri informatīvs, nekā tur dzīvībai svarīga nav, var izņemt ārā un mašīna brauks :D

problēma ir ar manu projektu dabūju kompi ar kuru sanāca pielaist auto tad tā mašīna nostāvēja nedēļu un vairs nav nekādas dzīvības pazīmju...

kāds varbūt zina kur var pārbaudīt ECU?? vai viņš ir dzīs vai nē

Tavā gadījumā drošākā pārbaude arī būs aizvietošana ar citu. Jo nav jau nekādas iekārtas, kam pieslēgt atsevišķu bloku, kas izrauts no sistēmas. Nezinu, cik precīzi tā reakcijas var nolasīt uz konkrētā auto, nezinu, vai kaut kur aprunātā lampiņas metode darbojas un rada 100% pārliecību.

06. Februāris 2014, 08:48

Mizx rakstīja:Tas varētu attiekties uz jaunākiem MB. W202, W210, W140 laikos (tā sakot, līdz 2000. gadam) paneļus var mainīt no rīta līdz vakaram. Domāju, ka citādi būs tiem, kam nobraukums fiksējas vairākās vietās, ne tikai panelī. Nezinu, bet minu, ka nesakritība datos var radīt problēmas.

Esmu mainījis instrumentu paneļus arī facelifta w208 un w210, kas pēc 2000. gada. Nekādu problēmu. Liec iekšā un brauc. Pat var no w210 ielikt w208, tikai benzīna devējs otrādi rāda, jo tas nedaudz abiem modeļiem atšķiras.

06. Februāris 2014, 10:07

skaidrs paldies par info

10. Novembris 2014, 20:20

netaisīšu jaunu tēmu bet speršu tepat vaļā

kādam nav autodata??
man vajag lai kāds paskatās e2.8 motoram w124 sadalenes dačikam pretestības, kā arī nebūtu slikti ja iedotu visu informāciju par to dačiku

problēma tāda ka man ekrāna vadu vajag nomainīt bet kad aizbraucu uz argus mani pārdevējs nobēra ar tik daudz jautājumiem ka nemaz nesapratu ko es vispār tai veikalā daru
Publicēt atbildi