Publicēt atbildi

Re: Eļļa motoram

18. Janvāris 2017, 11:44

gunbox rakstīja:Pēc testiem i-netā ir šāds secinājums - Mobil nav slikta eļļa. Viņa ir tīrāka no visādām piedevām un labi arī attīra no citu eļļu piedevu atlikumiem. Rezultāts ir loģisks - vairāk rīs eļļu. Tātad eļļas rīšana var nozīmēt arī labas kvalitātes eļļu. Un ja pretēji, ja iepriekš rija un pēkšņi ne pilītes nevajag pieliet, tad visdrīzāk ir iemaukti iekšā sveķi ar piķi, nevis eļļa. :mhihi:

Pēc testiem dzīvē tā eļļa piedeg, kur vien var piedegt, sačakarē sprauslas un visu saistīto.

18. Janvāris 2017, 14:37

Braucu ar Mobil Super 3000 5w40 sintētiku, eļļu neēd, nedūmo, viss ok.

R

18. Janvāris 2017, 15:21

Mizx
Tikai tādus esmu redzējis, kur Mobil ir viena no tīrākajām pēc uzcepšanas.
Vēl nedrīkst arī atsviest kreisās eļļas iepirkšanu. Jo slavenāka eļļa, jo lielāka iespēja, ka kāds tur pamanījies ne to ieliet.

18. Janvāris 2017, 15:50

gunbox rakstīja:Mizx
Tikai tādus esmu redzējis, kur Mobil ir viena no tīrākajām pēc uzcepšanas.
Vēl nedrīkst arī atsviest kreisās eļļas iepirkšanu. Jo slavenāka eļļa, jo lielāka iespēja, ka kāds tur pamanījies ne to ieliet.

Katrs pats sava motora piebeidzējs. Tipiskā situācija kā par servisiem — viens patīk viens, citā kāju nespers, otram pretējais. Bet lasītājs varēs vērtēt, ka ir arī izteikti negatīva pieredze un ne vienam vien. Ir jau arī tādi uzņēmumi, par ko vispār nav atsauksmju.

18. Janvāris 2017, 20:52

Kādu eļļu ieteiktu liet w210 cdi2.2 ar nobraukumu 380k?

19. Janvāris 2017, 09:40

Cesvainietis rakstīja:Kādu eļļu ieteiktu liet w210 cdi2.2 ar nobraukumu 380k?

Man šķiet, ka tev ieteiks izlasīt šo saraksti no pirmās lapas. Viedokļi jau ir izteikti. Es neko ieteikt nevaru, jo ielēju Mobil savā 3.0 :D

R

19. Janvāris 2017, 09:51

Es savu viedokli par eļļām biju izteicis jau šajā tēmā - viewtopic.php?f=155&t=1413&p=325751&hilit=valvoline#p325751
:super:

19. Janvāris 2017, 22:42

pavasari domaju Mobil1 5w50 (229,3) liet, kas ko doma?varbut kads brauc ar tadu?

Ja izlasītu iepriekšējo lapu, tad izlasītu atbildi — daudz nobraukts, pēc personīgās pieredzes vairs nekādu Mobil, ļoti slikta eļļa.

izlasiju visu, man interese vairak par viskozitati 5W50.. kads lieto tadu? atsauksmes ir?

20. Janvāris 2017, 09:05

Viskozitāte laba. Būs biezāka eļļa pie darba tempratūras, labāk turēsies eļļas spiediens brīvgaitā. Eļļa biezāka, tātad motoram grūtāk to kult, tātad var pieaugt degvielas patēriņš (reāli domāju, ka nejutīsi).
Sportā izmanto sākot ar ...W50, biežāk ...W60. Cipars pirms W vairāk būtu svarīgs vai tas ir ziemas vai vasaras sports.
Jāsaprot tas, ka šādas eļļas raksturo ne tikai tās viskozitāte. Ar šādiem viskozitātes parametriem tai būtu jābūt pietiekoši dārgai eļļai ar labām īpašībām, tai skaitā skalojošām īpašībām. Tātad, ja motors ir no iekšas aizaudzis ar darvu, tad labākajā gadījumā uzreiz var aiziet ciet eļļas filtrs (to var profilaktiski biežāk pamainīt) vai arī nosprostoties kur eļļas kanāls, tas jau ir daudz sliktāk. :)

20. Janvāris 2017, 11:31

+ paņemt pa dārgo kartera skrūvi ar magnētu, lai vāc metālu :D

R
Publicēt atbildi