Publicēt atbildi

Re: 3l 603 Dīzelītis.

03. Novembris 2016, 10:31

cik ir vidējais pēc grāmatas ?

13L vidējais nav īsti labi, jeb arī Tev ir 56. izmēra kāja :O

03. Novembris 2016, 10:50

Man MB gadījumā vienmēr bijis kā ražotājs norādījis, tāpēc ja MB, tad ticu rūpnīcas norādītajam patēriņam.

03. Novembris 2016, 11:07

MB-190 brauc ar S124 300TD, varbūt viņš ko interesantu pastāstīs. :hvz:
Bet cik atceros no sarunām ar viņu, tad tas motors tiešām ir rijīgs, vai tik nebija vidēji 12l uz 100km.

03. Novembris 2016, 13:12

Reku no grāmatas:

Attēls

Kāja man nav īpaši smaga un liela izmēra, bet visu laiku ap 13l/100km, lejot atkal pilnu sanāk. Tomēr dikti atšķiras no priekšrakstiem.

R

03. Novembris 2016, 13:56

Nav īsti kkas, sprauslas labas ? Nepārlej? Moš viņas nevis smidzina bet reāli gāž to degvielu jau ? Nu tur jāpēta, bet manuprāt vidējais 13L ir par daudz.

03. Novembris 2016, 14:05

Tie tiešām ir gandrīz +50%. Vai nu sprauslas, vai kāds veicis ļoti nekvalitatīvu motora remontu — bija tāda pieredze 2,0D, kas pēc defekta un tam sekojoša rumbulas remonta tērēja daudz vairāk kā pirms.

03. Novembris 2016, 14:10

Tādā gadījumā es pārbaudītu,
1) ieplūdes sistēma, īpaši sākot no turbīnas un atgāzu recirkulācijas vārsta, vai tur nav viss aizaudzis ar kvēpiem;
2) turbīnas stāvoklis, principā jāskata kopā ar 1.punktu;
3) sprauslu stāvoklis;
4) izpūtēja stāvoklis - vai nav aizaudzis kvēpu filtrs.

Tur jau tā lieta, ka šie 3.0 dīzeļu motori ir ļoti izturīgi. Motoram var sākt atteikt kaut kādas sistēmas, bet viņam tik degvielas patēriņš no tā pieaug, citādi tāpat šķiļās un iet! :D

03. Novembris 2016, 15:26

Paldies.
Sprauslas neesmu pārbaudījis.
Pēc iepriekšējā īpašnieka teiktā, pirms ~10k km esot veikts dzinēja remonts, esot bijis pa dārgo, vairāk neesot varējis teikt, jo tas bija tēva auto.
EGR manam nav.
Ja pareizi atceros, DPF ( tas bija tas, kas ļoti tuvu motoram, ja) arī nav. No gofras truba līdz aizmugurei, kur viens mazāks un viens lielāks, gala, bundulis.
Nevis DPF, bet katalizators, vo.. DPF takš šitiem nav.

Un tagad miljons Eiro jautājums - ieteicamie meistari?

R

Edit: dzirdēju arī vienu citu ideju - izstaipījusies zobsiksna, nobīde uz iesmidzināšanu utt.

03. Novembris 2016, 17:38

Nu var sākt ar sprauslām, noņemt ķēdes spriegotāju paskatīties vai tas ir dzīvs, tad noņemt vārstu vāku un paskatīties cik liela nobīde uz škivoka līdz 5 grādi ir ok, tad vēl vai sūknis ir pareizi noregulēts, tad ir vēl daudz variantu, kā piemēram nepareizs reduktors, izplūde ciet, degvielas filtrs, gaisa filtrs utt.

03. Novembris 2016, 20:32

Filtri visi jauni, pats nesen nomainīju.
Nepareiz reduktors... Hmm, reduktors kā reduktors, parastais opapa, bez bloķa. Bet ko es jēdzu.
Jāpagaida atbilstoši brīvs bez auto laiks un čupiņa eironu un jāved uz Nērings, ja vien kādam nav kāds cits iesakāms kantoris. Lai tad jauc visu vaļā un dod spriedumu, vai..

R
Publicēt atbildi