19. Septembris 2012, 20:37
Sveiki.
Tātad klab dīzes. Sākās viss ar to ka nepatika ka dūmo, noņēmu un pārbaudīju, jā trīs dīzes čurā, uz sitiena dabūju trīs kkādas ejošas, uzliku virsū viss ok, iet tik skaņa šausmīga. Pirms tam viss bija sataisītsu un dzinējs strādāja klusi. Itkā tās esot kkādas itāļu gavno, noņēmu nost un uzliku vecās, bet tik un tā klab, bet mazāk.
Kas pei vainas? Pa lielu spiediens sprauslām? Vai kāda cita vaina, jo trobele pa visu pagastu

P.S. googl.lv vecu tēmu atradu, bet apskatīt nevarēja

Un klab tukšgaitā un līdz 1500Rpm tad klusums
09. Oktobris 2012, 10:57
Manuprāt tu pats atbildēji par to skaņu. Skaņu bieži vien dod degvielas iesmidzināšanas sistēma, īpaši, ja tā pazūd pie lielākiem apgriezieniem. Nomaini smidzinātājus, tie nemaksā miljonu. Tu gan neaprakstīji skaņu, bet ja būt kāds gredzens salūzis vai starplika starp tiem, tad skaņai nevajadzētu pazust virs 1500.
09. Novembris 2012, 23:02
Bet visas sprauslas strādā ideāli uz stenda tika pārbaudītas, vienu jaunu biju uzlicis, bet tā pēc pus gada beigta. Jo tas bosch ko ražo turki, franči, indieši nav tas, vācu bosch smidzinātājs maksāja 50ls, bet dabūt viņu nevar. Skati izgāja bez aizrādījumiem. Esmu jau samierīnājies ar klak klak klak
12. Novembris 2012, 09:15
Tā klaboņa rodas degvielas aizdegšanās brīdī. Nomainot sprauslas nomainīji arī iesmidzināšanas raksturlielumus. Dažādas sparaulas atverās pie dažāda spiediena, cits degvielas daudzums tiek iesmidzināts u.t.t. Principā, paaugstināta klaboņa ir no nepareizas degvielas iesmidzināšanas, parasti pāragras degvielas iesmidzināšanas. Griežot vēlāku aizdedzi, klaboņai būtu jāsamazinās. Bet tos regulējumus nedara uz dzirdi, jo tad sanāk noregulēt pārāk vēlu aizdedzi, kad brīvgaitā motors strādā ļoti klusi, bet dodot slodzi, tam vienkārši nav jaudas.
Ar pārāk agru aizdedzi virzuļos var arī caurumus dabūt.
15. Novembris 2012, 13:41
Nū visas sprauslas tika regulētas ar tām šeibītēm, aizdedzi mēs pārbaudījām, viss uz stenda ir trīsreiz nočekots. Nezinu kādam sprāgonim var dabūt virzulī caurumu. Tas dzinējs tāds interesants mistrojums. Kad nebūs ko darīt tad jāravē ārā. Varbūt sūknis vainīgs?
15. Novembris 2012, 16:02
Lai takš klakšķ!Dīzeļiem jāklakšķ!

Paprasi Vabo - "dizeļ dolžen pahaķ!!"
Ja nepatīk traktoru lietas,liec benzīna bloku!
15. Novembris 2012, 22:59
Jā, blakus stāv 24v dīzelis kudi klusāks. Vienkārši pirms tam biju dabūjis ka ir ļoti kluss, bet tagad atkal tarkšķ. Laikam vienkārši meklēju problēmu kuras nav

Nesen tik traktoru lietas sāka patikt, melnas rokas utt
15. Novembris 2012, 23:10
Nu,manam mersim stāv 2L w124 dīzelīts,brīvgaitā tarkšķ ne klusāk kā traktors Belarusj,bet esmu apradis.
.gif)
Galu galā - ko tur cepties,nav jau jaunās paaudzes dzinējs!Es esmu riktīgs dīzeļu fans.Tarkšķis jau nu mani nenobiedēs!

Un pareizi saki - gan jau ir citas lietas/problēmas,kur laiku un $$ tērēt,kā šī audiālā esamība!
16. Novembris 2012, 09:06
vw26 rakstīja:Nū visas sprauslas tika regulētas ar tām šeibītēm, aizdedzi mēs pārbaudījām, viss uz stenda ir trīsreiz nočekots. Nezinu kādam sprāgonim var dabūt virzulī caurumu. Tas dzinējs tāds interesants mistrojums. Kad nebūs ko darīt tad jāravē ārā. Varbūt sūknis vainīgs?
Virzulī caurumu dabūt nav problēmu pat jaunam motoram, benzīnam tā ir detonācija, dīzelim pāragra aizdedze vai nepareizā brīdī iesmidzināta degviela.
06. Marts 2013, 22:04
Man šodien pēkšņi uzradās jūsu minētais klakšķis. Es izsecināju, ka saistīts ar vienu no clindiem. Tukšgaitā neklašķ, bet motors purinās (no izpūtēja balts un smaržīgs dūms), kad uzdod gāzi, aš bail metās, baigi skaļi. Aizvilkos līdz mājām un... klakšķis pazuda.
Jāpiebilst, ka pāris dienas iepriekš, auto bija servī, kur tika novērsta degvielas noplūde no divām sprauslām. Meistars diagonisticēja, ka 1 sparusla esot ļoti bēdīga un būtu jāmaina. Tika nolemts, izskatīt variantu mainīt visas, bet pēc cipara atskaņošanas, pagaidām nostājos uz pauzes.
Visvairāk man interesē, kāds var būt iemesls tādai īsaicīgai klakšķēšanai? :?