Viss par un ap MB automātiskajām kārbām
Tēma slēgta

MB S430 automatiska karba.karba.

13. Aprīlis 2011, 18:06

13 April 2011 19:01:32 Dačukiņš rakstīja:
13 April 2011 18:59:49 Tomzs rakstīja:
Nav jau tā, ka reti kur Latvijā mainot...
Biķernieku 17, ir pāris cilvēki sabijuši tur taisot savas kārbas un eļļas mainot. Neviens nav sūdzējies, vismaz pagaidām.
Pašam arī būs jāpiebrauc tur šomēness. Vēlos arī eļļu nomainīt.

Tad atraksti cik maksaja:super: Jo man tagad dziities 200km kaut kaa negribas.Varu dabut "nahallavu" ATF ellu, bet vinas kaut kaa tur atskiras???

29277068, Sergejs (Biķernieku 17)

MB S430 automatiska karba.karba.

13. Aprīlis 2011, 18:08

Divas lietas:
1) Oriģinālā nav tik dārga, lai to neizmantotu. OK, ja pašam kaut kādas megaatlaides citur un uzticēšanās citiem ražotājiem, tad lai būtu cita.
2) Eļļas filtri... Misters X minētā nianse un ir vēl... Daļai kārbu, jo īpaši sportiskāk orientētām komplektācijām, Misters X nosauktajiem modeļiem filtrs tiešām ir citāds. Praktiski vizuāli tas ir tāds pats kā blakus esošais analogs, bet tie atšķiras pēc koda un caurplūdes daudzuma laika vienībā. Līdz ar to arī šīs detaļas nomaiņa principā ir jūtīgs jautājums, jo uzstādīt var lētāko un sliktāko filtru, bet pēc tam nezinu, kā kārba ar pasliktinātu eļļošanu slēgsies.

Kopš šim izgāju cauri, sapratu, ka drošāk to visu sapirkt Domeniksā, vismaz zināsi, par ko esi naudu iztērējis un ka nebūs brīnumu.

Par pilno maiņu ar sūkšanu / maiņu iztecinot. Ar sūkšanu nodarbojas laikam tikai RAAP, prasīja par to 160 Ls. Uz ko man citā servisā teica, ka tad man ļoti jāuzticas, ka RAAP tiešām to eļļu tur kārtīgi izsūks, ja reiz tādu naudu taisos atstāt. Nākamais apsvērums — ja eļļu maina pa prasto, tad tiek ietaupīts tik daudz naudas, ka turpmāk var atļauties kārbā eļļu mainīt ik pa kādiem 20000 km... Morāle — vai vērts ņemt pilno izsūkšanu, ja izdevīgāk ir to eļļu vienkārši mainīt biežāk. Piedevām, ja auto jau vecs, nevar zināt, vai kārbai tāpat neuznāk vēlme pēc ārpuskārtas apkopes un tik un tā pie viena vajadzēs mainīt eļļu.
Tēma slēgta