Switch to full style
Viss par un ap MB automātiskajām kārbām
Tēma slēgta

Automatiska atrumkarba MB Vito 230

05. Oktobris 2010, 18:13

Sveiki Visiem!
Vai kads gudrs cilveks var palidzet
Situacija ir tada ka Vito 230 benzins 1997 gada izmeta arumkarbas avarijas rezimu.cik saprotu darbojas tikai otrais atrums.ieliekot no P uz D ir riktigs sitiens un ta pat no P uz R. Saka ka jamaina atrumkarba,citi saka ka japielej ella,citi saka ka atrumkarba nokera kludu.Viss jau butu neko ja es atrastos LV bet diemzel esmu Norvegija kur viss ir riktigi dargi un visus viedoklus parbaudit nevaru.Var but jums ir kada pieredze vai priekstats par to.paldies

05. Oktobris 2010, 18:23

05 October 2010 19:13:53 magnex rakstīja:
Sveiki Visiem!
Vai kads gudrs cilveks var palidzet
Situacija ir tada ka Vito 230 benzins 1997 gada izmeta arumkarbas avarijas rezimu.cik saprotu darbojas tikai otrais atrums.ieliekot no P uz D ir riktigs sitiens un ta pat no P uz R. Saka ka jamaina atrumkarba,citi saka ka japielej ella,citi saka ka atrumkarba nokera kludu.Viss jau butu neko ja es atrastos LV bet diemzel esmu Norvegija kur viss ir riktigi dargi un visus viedoklus parbaudit nevaru.Var but jums ir kada pieredze vai priekstats par to.paldies

Izklausās pēc tā ka varētu būt ļoti nopietna problēma ar pašu "muftu". Man reiz bija W211 (E klase) , 270 CDI, 2002.gads. Paliku uz ceļa līdzīgā situācijā.Varēju "pārvilkties" mājās ar "servisa režīmu", atrums max 40 km/h. Un tur nelīdzēs nekāda eļļas "uzliešana".

05. Oktobris 2010, 18:23

Nav variantu — tikai uz servisu un jāslēdz klāt pie kompja. Principā tādā režīmā arī tālāk par 50 km būtu aizliegts braukt.

P.S. Tas ir stulbums braukt uz kaut kādu valsti un nespēt atļauties tur samaksāt par remontu — ja nevari, tad ņem īres auto...

05. Oktobris 2010, 23:18

Paldies par info tadel es ar gribu uzzinat vai ir vispar verts remontet var but tas remonts izmaksas ka divi MB VITO

05. Oktobris 2010, 23:31

90-to gadu beigu MB ātrumkastēm tā tipiska problēma.
Nedomāju, kā jāsāk ar eļļas maiņu vai kārbas remontu.
Vairumā gadījumu vai nu muftas kontaktu vaina, vai rpm sensori, kas kārbā - arī tiem parasti kontakta nav, bet tos neremontē. Tur maina visu to plastmasas štruntu ar visiem sensoriem, diemžēl padārgs prieks. Var uzlikt lietotus.
Bet pie kompja vajadzēs tā vai tā, kaut vai, lai noņemtu to avārijas režīmu.

06. Oktobris 2010, 00:25

Pieslēgšana pie kompja NAV remonts. Tad tikai zināsi, kas noticis. Tagad runāt par cēloni avārijas režīmam ir tas pats, kas pasludināt Rīgā Ziemeļu tuneļa atklāšanas datumu.

06. Oktobris 2010, 00:45

Man ir pieredze ar 1997. gada W140 kārbu (tas pats ar avārijas režīmiem).
Problemātisks ir kārbu meistaru ieteikums vispirms nomainīt eļļu, vai arī ņemt kārbu nost un sūtīt pārbaudīt.
Galvenais ir tas, ka pie kompja 1997. gada kārbām (izrādās!) ne vienmēr tā kļūda izlec.
N-tās reizes braucu pie vairākiem kārbu speciālistiem, tur slēdza pie kompja, izgāju visus riņķa dančus ar eļļas maiņām, utt.
Līdz visbeidzot viens meistars pateica, ka jāskatās vai nu mufta, vai rpm sensori. Mufta izrādījās OK, bet vienam sensoram nebija kontakta.
labākais ir tas, ka tā kļūda parādījās tikai tad, kad sensoru bloks tur apakšā zem vāka bija nomainīts.

07. Oktobris 2010, 18:10

Sveiks Versipellis! A kur atrodas rpm sensori?

08. Oktobris 2010, 00:35

Nezinu, kā precīzi tam Vito ātrumkaste izskatās, bet principam vajadzētu būt līdzīgam...
W140 S500 ir tā: Kārbai noskrūvē apakšējo vāku, nu tad tur diezgan lielā platībā tek ārā eļļa (vajag palielu bļodu apakšā).
Turpat jau tālāk tas sensoru bloks redzams - tāds paliels plastmasas gabals. Tajā visumā kvadrātiskajā, bet sarežģūtas formas plastmasas gabalā ir iekšā palieli metāla celiņi ar tādām kā magnēta "muciņām" (magnētiskie kontaktslēdži) galā. Tie tad arī ir tie rpm sensori.
nezinu, vai pats bez pacēlāja/bedres ar to var tikt galā.
Problēma ir tajā (to teica meistars, kurš jau redzējis desmitiem šādu problēmu), ka ne vienmēr tā kļūda uzrādās kompī.
ja uzrādās, tad labi - tur var nolasīt, kurš sensors konkrēti gļuko.
90% gadījumos neesot pats sensors, bet gan tā kontakts ar celiņu.
Salodēt tur neko nevar.
Neesmu dzirdējis, ka kāds tur mēģinātu ar elektrību ko piekniebt klāt vai mainīt sensoru.
Parasti maina visu to štrunta plastmasas bloku.
Atklāti sakot, var izbīties no šoka, kad redzi šos lētos, nekvalitatīvos plastmasas elementus!
Bet vēl jau dažas citas problēmas, kas var būt - bet tipiskākās šo gadu kastēs patiešām ir ar to nekvalitātīvo un tehniski nepārdomāto sensoru būšanu.
lasīju vācu MB forumā, ka tā viena no lielākajām kauna lietām Mercedes, kas nav raksturīga pat lēto auto marku automātiem...
Jāslēdz pie kompja, jāzin, kas vainas.
ja neko neuzrāda un pilnīgs strupceļš, var jau mēģināt dabūt no cita auto to sensoru bloku un mainīt uz dullo... varbūt palīdz, varbūt ne.
Katrā ziņā, tas nav ne gudrāks, ne stulbāks risinājums par kastes noņemšanu un sūtīšanu pārbaudīt par pilnīgi vājprātīgām cenām (kā tas ir, piem., Cēsīs).
Tur pāris normālas lietotas kastes par to naudu var nopirkt.
Pēdējo reizi laboja Versipellis - 08. Oktobris 2010, 00:37, kopā labots 1 reizi.

08. Oktobris 2010, 03:22

Paldies
Tēma slēgta