Skatīt neatbildētos ziņojumus
Apskatīt aktīvās tēmas

Forums slēgts Šī tēma ir slēgta, labot ziņas un rakstīt atbildes nav iespējams.  [ 3715 ieraksti ]  Aiziet uz lapu Iepriekšējais  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 372  Nākošais
Autors Ziņojums
 Tēma: Tehniski jautājumi I
AtbildeAtbilde saņemta: 10. Marts 2011, 13:11 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 15:15
Atbildes: 22073
Atrašanās vietas: On the road
Mašīna: Šodien ar AMG
Citēt:
10 March 2011 13:06:11 benzman rakstīja:
Ja auto iet sānslīdē, tad abi aizmugurējie riteņi jau ir izslīdējuši, tāpēc kurš piebremzē vairāk, kurš mazāk, vairs nav tik svarīgi.
Tikai saku vēlreiz, nekad nemāci nevienu, ka ir jābremzē ar motoru un vēl jāmet zemākos pārnesumos! Ja arī to saki kādam, tad tikai tad, ja pilnīgi apzinies, ka cilvēks, kuram Tu to stāsti izprot par ko iet runa un tikai kādos gadījumos to var pielietot!

Redzi, pats raksti, ka izslīdējušiem riteņiem jau vienalga, cik kurš piebremzē! Tāpēc arī ir jābremzē ar motoru!!!

Teorijā dalījis, bet joprojām neesi uzrakstījis savu ieteikumu tam, kā savākt izslīdējušu RWD ar automātisko kārbu — kāds tad būtu Tavs ieteikums visiem šādiem MB ziemā?

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 10. Marts 2011, 13:12 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Citēt:
10 March 2011 13:10:37 benzman rakstīja:
Citēt:
10 March 2011 13:05:48 Mizx rakstīja:
Piedevām, lielākajai daļai veco MB reāli velk tikai 1 pakaļējais ritenis. Bet kaut kā uz ledus auto tik un tā kustas taisni, kamēr ar ātrumu nepārspīlē. Ja tas būtu tik ārkārtīgi nedroši, tad šāda konstrukcija ar 1 "atbalsta punktu" malā netiktu pieļauta...

Mizx, jaunajiem MB vai jekurai citai auto markai kaut vienam ielas auto ir tā, ka defaultā ir saslēgti abi ass riteņi? Nerunājot par atsevišķiem sporta auto?
Tas, ka ir dažādas pretbuksēšanas un pretizslīdes sistēmas, vēl nenozīmē, ka viņas izdara visu, jo jebkura sistēma sāk darboties, tikai tad, kad izslīde jau ir bijusi.
Vispār es runāju par veciem, kam varbūt pat ABS nav... Elektronika ir elektronika, par to te nav runas.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 10. Marts 2011, 13:26 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 19. Jūnijs 2007, 22:34
Atbildes: 5193
Atrašanās vietas: Rīga
Mašīna: W124
Nekādu jauno teoriju šajā jomā es atklāt nevaru, neesmu jau arī teicis, ka man ir kāds unikāls paņēmiens. Visi jau vadās no savas pieredzes un vadīt prasmes.
Es gribu tikai pateikt to, ka šāds konkrēts ieteikums ir nepareizs, it īpaši, ja to izlasa cilvēks, kurš neizprot tā būtību. Tāpēc tik asi uzreiz arī reaģēju.
Ja arī bremzē ar motoru, tad to drīkst darīt tikai viena ātruma ietvaros, pārslēgties starp ātrumiem nedrīkst. Protams, drīkst arī pārslēgties, ja ievēro vēl citas lietas, bettad jau tādi jautājumi nemaz nerastos par bremzēšanu ar motoru, tāpēc, ja prasa manu viedokli, tad es saku, ka nedrīkst!
Saku to no pieredzes, jo savā darbā nākas saskarties ar tādiem gadījumiem.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 10. Marts 2011, 13:28 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Citēt:
10 March 2011 13:12:26 Mizx rakstīja:
Citēt:
10 March 2011 13:10:37 benzman rakstīja:
Citēt:
10 March 2011 13:05:48 Mizx rakstīja:
Piedevām, lielākajai daļai veco MB reāli velk tikai 1 pakaļējais ritenis. Bet kaut kā uz ledus auto tik un tā kustas taisni, kamēr ar ātrumu nepārspīlē. Ja tas būtu tik ārkārtīgi nedroši, tad šāda konstrukcija ar 1 "atbalsta punktu" malā netiktu pieļauta...

Mizx, jaunajiem MB vai jekurai citai auto markai kaut vienam ielas auto ir tā, ka defaultā ir saslēgti abi ass riteņi? Nerunājot par atsevišķiem sporta auto?
Tas, ka ir dažādas pretbuksēšanas un pretizslīdes sistēmas, vēl nenozīmē, ka viņas izdara visu, jo jebkura sistēma sāk darboties, tikai tad, kad izslīde jau ir bijusi.
Vispār es runāju par veciem, kam varbūt pat ABS nav... Elektronika ir elektronika, par to te nav runas.

Kāds tam sakars ar ABS? Bremzējot ar motoru ne Tev riteņi bloķējas, ne Tu uz bremzēm spied.

Pēdējo reizi laboja Benzman - 10. Marts 2011, 13:28, kopā labots 1 reizi.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 10. Marts 2011, 13:39 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Citēt:
10 March 2011 13:26:00 benzman rakstīja:
Nekādu jauno teoriju šajā jomā es atklāt nevaru, neesmu jau arī teicis, ka man ir kāds unikāls paņēmiens. Visi jau vadās no savas pieredzes un vadīt prasmes.
Es gribu tikai pateikt to, ka šāds konkrēts ieteikums ir nepareizs, it īpaši, ja to izlasa cilvēks, kurš neizprot tā būtību. Tāpēc tik asi uzreiz arī reaģēju.
Ja arī bremzē ar motoru, tad to drīkst darīt tikai viena ātruma ietvaros, pārslēgties starp ātrumiem nedrīkst. Protams, drīkst arī pārslēgties, ja ievēro vēl citas lietas, bettad jau tādi jautājumi nemaz nerastos par bremzēšanu ar motoru, tāpēc, ja prasa manu viedokli, tad es saku, ka nedrīkst!
Saku to no pieredzes, jo savā darbā nākas saskarties ar tādiem gadījumiem.
Viena ātruma robežās bremzēšana ar motoru ir iespējama tikai ja esi jau sagatavojies un brauc ne ar pēdējo pārnesumu un ja tā nav automātiskā kārba. Te ir runa par automātiskajām kārbām, pēc Tevis teiktā sanāk, ka ar automātu var tikai grozīt stūri un lūgt Dievu... Bet tad ražotāji neparedzētu šādu automātisko kārbu funkciju, kaut vai Jaguar gadījumā. Pat stulbie amerikāņi nav sūdzējušies, ka avarētu, jo piespiež nevietā pazeminātu ātrumu.

Šī nav ziema, bet šī persona šos video par to, kā pareizi braukt ar automātisko kārbu sāka likt tieši pēc tam, kad cilvēki neprata izmantot automātisko kārbas. Būtiski ir skatīties uz kārbas pārslēgšanu dažādās situācijās, bremzēšana ar motoru te bieža:

Pēdējo reizi laboja Mizx - 10. Marts 2011, 13:44, kopā labots 1 reizi.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 10. Marts 2011, 14:14 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Tas piemērs, ko pastāstīju ar auto zīmēšanu ir tīrā fizika un ne kas vairāk. Nedomāju, ka mums vajadētu strīdēties par fizikas likumiem vai censties tos apiet. Kā kurš var izmantot fizikas likumus savā labā tā ir cita lieta, tāpēc arī teicu, ka viss atkarīgs no auto vadītprasmes.
Šis piemērs ar video neko neparāda, uz sausa asfalta vasaras laikā taisnvirziena kustībā bremzēt ar motoru nav nekādu problēmu arī pārslēgties pa ātrumiem. Runa iet par drošu braukšanu un šajā gadījumā par drošu braukšanu slidenos ceļa apstākļos. Atkārtošu vēlreiz, bremzēt ar motoru, turklāt pārslēdzoties pa ātrumiem, uz apledojuša asfalta nedrīkst! It īpaši, ja neesi parliecināts par savu vadītprasmi.
Tas video drīzāk parāda kādos režīmos drīkst izmantot automātisko ātrumkārbu to relatīvi daudz nebojājot.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 10. Marts 2011, 14:22 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Citēt:
10 March 2011 14:14:22 benzman rakstīja:
Tas piemērs, ko pastāstīju ar auto zīmēšanu ir tīrā fizika un ne kas vairāk. Nedomāju, ka mums vajadētu strīdēties par fizikas likumiem vai censties tos apiet. Kā kurš var izmantot fizikas likumus savā labā tā ir cita lieta, tāpēc arī teicu, ka viss atkarīgs no auto vadītprasmes.
Šis piemērs ar video neko neparāda, uz sausa asfalta vasaras laikā taisnvirziena kustībā bremzēt ar motoru nav nekādu problēmu arī pārslēgties pa ātrumiem. Runa iet par drošu braukšanu un šajā gadījumā par drošu braukšanu slidenos ceļa apstākļos. Atkārtošu vēlreiz, bremzēt ar motoru, turklāt pārslēdzoties pa ātrumiem, uz apledojuša asfalta nedrīkst! It īpaši, ja neesi parliecināts par savu vadītprasmi.
Tas video drīzāk parāda kādos režīmos drīkst izmantot automātisko ātrumkārbu to relatīvi daudz nebojājot.
Nu, jā, tad ar automātu labāk ziemās nebraukt. Ja braukt, tad lēni un lūdzot Dievu. Tā fizika der tikai taisnvirziena kustības aprakstīšanai, nevis izslīdējušām asīm, līdz ar to nav ņemama vērā.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 10. Marts 2011, 14:35 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Mizx, es kaut ko par automātiem teicu. Es runāju par mehanikas principiem un šajā ziņā automātam tur nav tik liela teikšana, visu dara reduktors. Tā fizika, ko aprakstīju attiecās tieši uz taisnvirziena kustību, kad viss ir kārtībā, nav nekādu pazīmju par sānslīdi, tad cilvēks pārmet zemākā robā, nepiedot gāzi un auto samet. Tieši tāpēc, ieteikumus par bremzēšanu ar motoru dot nevar!
Te nav ko cepties, iesaku atstāt jautājumu atvērtu un uzklausīt citu speciālistu argumentētos viedokļus.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 10. Marts 2011, 15:52 
Eksperts
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 05. Augusts 2006, 06:07
Atbildes: 11936
Mašīna: Das Auto
Vsjo eto zame4ateļno,4to Vi tut napisali.Toļko prosba na li4nosti neperehoditj!!!

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 10. Marts 2011, 21:22 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 17. Jūnijs 2010, 22:37
Atbildes: 577
Atrašanās vietas: Ikšķile, Ogre
Mašīna: BlacK S

Citēt:
10 March 2011 12:32:45 Mizx rakstīja:
benzman, tad kāds ir Tavs ieteikums? (Šo visu vēlāk vajadzēs pārvākt uz kādu diskusiju par braukšanu ar automātiskajām kārbām). Jo šobrīd Tu iesaki RWD nebremzēt ar motoru, ko savukārt tiešām visi manis sastaptie instruktori RWD norāda kā pareizu un autoražotāji arī, kā minēju piemērā. Ja tā padomāju, tad man patīk ziemā braukt uz saķeres robežas, bet vēl nekad neesmu trāpījis tā kupenā, lai pats uzreiz netiktu ārā, avāriju arī nav bijis. Un padsmit gadus bremzēju ar motoru.

Runājot par ziemu. Man instruktors teica (pabeidzu autoskolu pirms nepilna gada) , ka ja celš ir apladojis, slidens tad labāk ir bremzēt ar motoru, nevis tikkai ar bremzēm. Nekādā gadījumā nedrīkst slēgt N, jo tas atvieno motoru no transmisijas.
Bet šo bremzēšanu ar motoru var pārprast, man ir viens piemērs. Karoč manam draugam liek instruktors pirms gājēju pārejas samazināt ātrumu pārslēdzot zemakā ātrumā un bremzēt ar motoru. Bet ko izdara viņs? Pārslēdz zemākā robā un iedod gāzi grīdā, labi ka pensionierei ar sloguli pa muguru trāpija, nevis viņu notrieca :D
Bet par RWD ir tā ,pēc manām domām, ir jājūt tas sānslīdes leņķis, kad gāzi atlaist un kad gāzi piedot. Kaut gan autoskolā man mācījā ka RWD kad sāk slīdēt gāze ir jāatlaiž. Bet šīs lietas var apgūt tikkai pašmācības ceļā, nekāda teorija te nelīdzēs.

Uz augšu
 Profils  

Attēlot ziņojumus sākot ar pirmspēdējo:  Atlasīt pēc  
Forums slēgts Šī tēma ir slēgta, labot ziņas un rakstīt atbildes nav iespējams.  [ 3715 ieraksti ]  Aiziet uz lapu Iepriekšējais  1 ... 91, 92, 93, 94, 95, 96, 97 ... 372  Nākošais

Kas ir Pieslēdzies

Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: Nav reģistrētu lietotāju un 1 viesis

Meklēt:

REKLĀMAS

email Sazināties ar moderatoru YouTube Facebook Twitter Draugiem
Šajā vortālā paustā informācija nav Mercedes-Benz club Latvia viedoklis
KriCe©2012