Tēma slēgta

Tehniski jautājumi I

09. Augusts 2012, 09:31

Mums Ikšķilē ir pieredzējis stiklotājs, kaimiņos krāsotājam slinkums bija mainīt stiklu no donora. Pats atbrauca, no donora izņēma smuki, ielika un pa visu 10ls paprasīja, ja nemaldos.
Tākā ja tas tik maksā 10ls vai ir jēga pašam ņemties... tikai nojaukt no iekšas salona detaļas lai netraucē un aizbraukt pie stiklotāja ciemos ar jaunu stiklu...

Tehniski jautājumi I

09. Augusts 2012, 09:49

09 August 2012 10:31:03 TvaiX rakstīja:
Mums Ikšķilē ir pieredzējis stiklotājs, kaimiņos krāsotājam slinkums bija mainīt stiklu no donora. Pats atbrauca, no donora izņēma smuki, ielika un pa visu 10ls paprasīja, ja nemaldos.
Tākā ja tas tik maksā 10ls vai ir jēga pašam ņemties... tikai nojaukt no iekšas salona detaļas lai netraucē un aizbraukt pie stiklotāja ciemos ar jaunu stiklu...

Nu,nez vai 10Ls tagd būs..:D Cenas aug.Un ja patiesi tik daudz jānojauc kā Mizix iesaka,tad bez priekšējā paneļa līdz Ikšķilei būtu jocīgi braukt!

Tehniski jautājumi I

09. Augusts 2012, 10:46

Tikko mainīju stiklu W124, stikls 35LVL, darbs 20 LVL. Tie "speciālisti", lai nomainītu stiklu jauc auto tikai no ārpuses, salons paliek neskarts. Kā rezultātā ir liela iespēja, ka saliec paneli, ar virvi apzāģē apšuvumu malas. Ja brauc mainīt stiklu jebkurā gadījumā pašam ieteiktu noņemt sānu un griestu apšuvumu daļas, paneli aiztikt nav nepieciešams, jo tur strīķēties vieta ir. Galvenais, lai velkot striķi pirmo reizi cauri, ja to dara stikla apakšā, nesaliec paneli!

Tehniski jautājumi I

09. Augusts 2012, 12:01

09 August 2012 11:46:30 benzman rakstīja:
Tikko mainīju stiklu W124, stikls 35LVL, darbs 20 LVL. Tie "speciālisti", lai nomainītu stiklu jauc auto tikai no ārpuses, salons paliek neskarts. Kā rezultātā ir liela iespēja, ka saliec paneli, ar virvi apzāģē apšuvumu malas. Ja brauc mainīt stiklu jebkurā gadījumā pašam ieteiktu noņemt sānu un griestu apšuvumu daļas, paneli aiztikt nav nepieciešams, jo tur strīķēties vieta ir. Galvenais, lai velkot striķi pirmo reizi cauri, ja to dara stikla apakšā, nesaliec paneli!

Man ar te netālie meistari teica,ka mainījuši stiklu drusku vecākam(pirms 123) modelim,un paneli nav aiztikuši.

Bet vai ir jānojauc attēlā redzamā melnā ārējā dekoratīvā vertikālā sāngumija un apakšā esošā alumīnija hroma līste?Un ja jā-kā to izdarīt?Cik nopētīju,aizdomas,ka jaucas no apakšas-zem spārna,bet tad jau jāņem arī spārni nost!:doh: Ceru ka kļūdos!

Attēls

Tehniski jautājumi I

09. Augusts 2012, 14:20

Ja sistēma lidzīga ka W126 tad tur zem tā moldinga ir gumijas maliņa.to maliņu paliecot var redzēt paslēptas mazas skrūvītes,kas to melno malu notur!

Tehniski jautājumi I

09. Augusts 2012, 14:31

W124 stikli jau ir līmētie, W123 tas ielikts gumijās un hromētā liste ir fiksators. Ja ir tik lielas nesaprašanas par loga izņemšanu un ielikšanu, NEDARI TO PATS!
Kāpēc man aizdomas, ka panelis būs jāaiztiek (galvenokārt ielikšanas dēļ, mazāk izņemšanas):
1) stiklu liek atpakaļ uzreiz ar gumiju un fiksatoru, jo vēlāk hroma līsti vietā neiespiedīsi tā, lai ūdens nesūktos garām.
2) ja drošībai gribas iespiest hermētiķi, tad nenoņemot paneli varēsi nohermetizēt tikai no ārpuses
3) man ir ar hermētiki noķēpāts panelis, kam jau ielikta stikla gadījumā bija smērējuši hermētiķi. Nu nevar pie gumijas tikt klāt...
4) Ieliekot stiklu vajadzēs to auklu izvilkt. Šaubos, ka no paneļa apakšas to varēs izdarīt.
5) Pārāk liela iespējamība, ka loga mala būs rūsējusi, attiecīgi tā būs jāmetina un diez vai ir labi metināt, ja pāris cm attālumā ir panelis.

Varbūt ļoti kļūdos, bet tā kā pats saskāros ar minētajām problēmām, es labāk tai lietai ķertos klāt nopietni un izdarītu kā pieklājas. Ja jaunais stikls laidīs garām ūdeni, tad noteikti par to nepriecāsies — auto daudz ātrāk rusē no iekšpuses, kā no ārpuses!!!

Tehniski jautājumi I

09. Augusts 2012, 15:41

09 August 2012 15:31:25 Mizx rakstīja:
W124 stikli jau ir līmētie, W123 tas ielikts gumijās un hromētā liste ir fiksators. Ja ir tik lielas nesaprašanas par loga izņemšanu un ielikšanu, NEDARI TO PATS!
Kāpēc man aizdomas, ka panelis būs jāaiztiek (galvenokārt ielikšanas dēļ, mazāk izņemšanas):
1) stiklu liek atpakaļ uzreiz ar gumiju un fiksatoru, jo vēlāk hroma līsti vietā neiespiedīsi tā, lai ūdens nesūktos garām.
2) ja drošībai gribas iespiest hermētiķi, tad nenoņemot paneli varēsi nohermetizēt tikai no ārpuses
3) man ir ar hermētiki noķēpāts panelis, kam jau ielikta stikla gadījumā bija smērējuši hermētiķi. Nu nevar pie gumijas tikt klāt...
4) Ieliekot stiklu vajadzēs to auklu izvilkt. Šaubos, ka no paneļa apakšas to varēs izdarīt.
5) Pārāk liela iespējamība, ka loga mala būs rūsējusi, attiecīgi tā būs jāmetina un diez vai ir labi metināt, ja pāris cm attālumā ir panelis.

Varbūt ļoti kļūdos, bet tā kā pats saskāros ar minētajām problēmām, es labāk tai lietai ķertos klāt nopietni un izdarītu kā pieklājas. Ja jaunais stikls laidīs garām ūdeni, tad noteikti par to nepriecāsies — auto daudz ātrāk rusē no iekšpuses, kā no ārpuses!!!

Paldies par padomiem!:super:

Izņemt ir izdevies tīri labi.Atpakaļ gan nezvai pats likšu (pieredze tikai ar bagāžnieka logu-tur tā lieta vienkāršāka)-man te netālu draugi/meistari,lai ieliek.

Protams,ja izņem paneli,apakšmalai cita tikšana klāt.Meistari teica,ka liekot stiklu atpakaļ,apakšmalu uzsēdina uz kantes,un tur gar malu jau to auklu varēšot izvilkt.Sāniem un augšai pēc paneļu noņemšanas jau tas ir brīvi pieejams.

Hermētiķi taču tikuntā pirms auklas izvilkšanas nevar spiest iekšā,jo tad tāda ķēpa sanāk...Manuprāt (arī pēc remontgrāmatas) hermētiķi pēc tam no ārpuses gar malu iespiež,jo svarīgi jau ir lai H2O neiet zem gumijas.Ja hermētiķis no iekšpuses,un ūdens iet iekšā,tad jau tā rūsēšana notiek,jo virsbūves kante slapja zem gumijas...

P.S.

Viens vīrs man ieteica likt 2 šņores,jo ja pirmā kautko nogļuko,var pielabot ar otro.

Tehniski jautājumi I

09. Augusts 2012, 20:01

Vēl ieteicams loga gumiju pirms montāžas pavārīt, jo īpaši, ja liec veco. Tad tā mazliet atgūs elastību un labāk piegulēs, citādi ļoti iespējams, ka atstāvēs nost.

Tehniski jautājumi I

09. Augusts 2012, 20:49

Vajadzigi ieteikumi un padomi...Auto W124 kupeja 2.3 8V veca tipa motors.
Lieta tada,ka auksts vsp negrib lekt.Griez griez uzsit,tad pielec uz 5sekundem un tad atkal noslapst.Ta jacakarejas kadas 10min vai ari kamer akis tukss.
Bet kad ir dabuts dziesma tad viss ok.Apgriezieni neraustas un strada ka nakas.Un kamer ir silts lec bez problemam.
Varbut starta sprausla?

Tehniski jautājumi I

09. Augusts 2012, 21:17

09 August 2012 21:01:02 Mizx rakstīja:
Vēl ieteicams loga gumiju pirms montāžas pavārīt, jo īpaši, ja liec veco. Tad tā mazliet atgūs elastību un labāk piegulēs, citādi ļoti iespējams, ka atstāvēs nost.

Pag,pag - lūdzu detalizētāk- liek katlā ar H2O un vāra? Jo likšu veco - gumija vesela,nekādas vainas.

Cik ilgi vārīt?
Attēls
Tēma slēgta