Tēma slēgta

w123.Sajūga problēma/defekts

22. Septembris 2010, 10:07

05 September 2010 17:43:50 Amakatanav rakstīja:
Tāpēc, ka meistari mēdz palikt slinki,pavirši.. un visiem ir bail ietiekt un tad pašiem dabūt pa ausi...

Meistaru izvēle vispār ir dziļi filozofisks jautājums. Var uzrakstīt disertāciju, apskatot, kādām lietām klients pievērš uzmanību pie izvēles. Piemēram, vai ir tīra un kruta servisa telpa, vai viņam smaida vai nesmaida, vai pie sienām ir pliku meiču plakāti (vai pliku veču!). Meistara izvēle ilgākam laikam ir klienta un meistara īpatnību saskaņošanas māksla. Tas ir psiholoģisks moments vairāk kā pragmatisks. No jūtām var veidoties viedoklis nevis no pragmatiskas pieredzes.
Tāpēc ieteikt kaut ko ir grūti, jo vienam patīk tas, kas nepatīk citam. Kam gribās iebraukt smukā telpā un sajust servisa krutumu, tas rauks degunu, ieraugot vienkāršu darba vietu. Kaut gan vietas krutums maz liecina par sniegto pakalpojumu kvalitāti. Varbūt pat tieši otrādi - Domenikss uzliek bremžu uzlikas otrādi, jo darbs ir uzticēts kādam jaunam gurķim, kurš vispār vēl nav iemācījies strādāt. Bet Volodja savā garāžā visu uzliek pareizi un vēl iesmērē skrūves, lai tās nākamreiz varētu normāli atskrūvēt.
Pēdējo reizi laboja Renoir - 22. Septembris 2010, 10:10, kopā labots 1 reizi.

22. Septembris 2010, 10:18

22 September 2010 10:34:56 Ugis rakstīja:
Man tāds jautājums-vai kattreiz startējot auto ar izspiestu sajūgu (lai sterterim vieglāk)tiek čakarēts izspiedējgultnis?Vai tā ir ieteicama metode?
Man to mācīja kā obligātu pasākumu jebkurā gadījumā — sajūga izspiešana pirms motora darbināšanas. Jo īpaši ņemot vērā, ka bieži auto var būt atstāts ātrumā!

22. Septembris 2010, 10:18

22 September 2010 11:07:24 Renoir rakstīja:
05 September 2010 17:43:50 Amakatanav rakstīja:
Tāpēc, ka meistari mēdz palikt slinki,pavirši.. un visiem ir bail ietiekt un tad pašiem dabūt pa ausi...

- Domenikss uzliek bremžu uzlikas otrādi, jo darbs ir uzticēts kādam jaunam gurķim, kurš vispār vēl nav iemācījies strādāt. Bet Volodja savā garāžā visu uzliek pareizi un vēl iesmērē skrūves, lai tās nākamreiz varētu normāli atskrūvēt.

Nu ja-par to es arī runāju! Lai arī skrūves iesmērē,lai nākamreiz vieglāk atskrūvēt! Tādam jābūt meistaram.
A to te Slokā,Veģos aizvedu,kad kvēlsveču lampiņa nedega,un sveces nesila.
Meistars(?) paprasīja 20Ls,un pateica,ka pāris vietās kontakta nebija.
Aizbraucu mājās,un atkal lampiņa nedeg. Beigās atradu,ka resnajam strāvas vadam gals klemmē galīgi melns apsūbējis,un "Meistars" bija to tikai ar flaķenēm stiprāk saspiedis.
Nokniebu,notīriju,ielodēju-viss kārtībā! Karoč,20 Ls samaksāju par to,lai uzzinātu,kur vainu atrast!:shura:

22. Septembris 2010, 10:20

22 September 2010 11:18:20 Mizx rakstīja:
22 September 2010 10:34:56 Ugis rakstīja:
Man tāds jautājums-vai kattreiz startējot auto ar izspiestu sajūgu (lai sterterim vieglāk)tiek čakarēts izspiedējgultnis?Vai tā ir ieteicama metode?
Man to mācīja kā obligātu pasākumu jebkurā gadījumā — sajūga izspiešana pirms motora darbināšanas. Jo īpaši ņemot vērā, ka bieži auto var būt atstāts ātrumā!

Bet vai tas ir labi,vai slikti?Kā labāk?Man jau ar tas par refleksu kļuvis...Kopš ziemām,kopš aķītis tāds pašvaks...Jau gadiem tā daru..

22. Septembris 2010, 10:21

Padoms/zināšanas/pieredze maksā bargu naudu:znaika:

Man liekas,ka izspiest sajūgu ir obligāts pasūkums.
1) mazāka slodze starterim
2) mazāks stress kārbai/motoram, kad starteris stumj
3) samazinās iespēja, ka aizbuksēsi uz priekšu, dēļ ielikta ātruma.
Pēdējo reizi laboja Amakatanav - 22. Septembris 2010, 10:22, kopā labots 1 reizi.

22. Septembris 2010, 10:23

Kam jāmaksā? Vai var ar pārskaitījumu?:shura:

Man tas jautājums radās tāpēc,ka nobeidzās tas izspiedējgultnis.Protams nekas nav mūžīgs,varbūt vecums,bet varbūt es to sabeidzu šādi startējot.To es gribēju noskaidrot.
Pēdējo reizi laboja Ugis - 22. Septembris 2010, 10:25, kopā labots 1 reizi.

22. Septembris 2010, 10:24

22 September 2010 11:23:00 Ugis rakstīja:
Kam jāmaksā? Vai var ar pārskaitījumu?:shura:

vai var uz kredītu?

22. Septembris 2010, 10:31

22 September 2010 11:23:00 Ugis rakstīja:
Man tas jautājums radās tāpēc,ka nobeidzās tas izspiedējgultnis.Protams nekas nav mūžīgs,varbūt vecums,bet varbūt es to sabeidzu šādi startējot.To es gribēju noskaidrot.

Domāju, ka nav pētījumu par tā dzīves ilgumu ar vai bez izspiešanas. Cik nu es braucu ar štepseli, tad parasti tā nedaru. Nešķiet svarīgi.
Tomēr auto pasaulē pastāv dažādi rituāli, kuriem varbūt ir tikai vēsturiska vērtība. Piemēram, aizdedzes atslēgas pagriešana līdz startera pozīcijai un gaidīšana līdz nodziest visas lampiņas. Tā dara arī benzīna dzinējiem. (Starp citu jaunajiem dīzeļiem tā vairs neesot prasība - ja neesmu kaut ko pilnīgi sajaucis). Es nezinu, kas tur dižs notiek, jo manam W210 var sagaidīt, lai nodziest tikai Airbag lampiņa. Vairāk nekas nenodziest.

22. Septembris 2010, 10:39

Sajūga sistēma var noiet līdz pat 600 000 km. bez jebkādiem remontiem viss atkarīgs no tā ekspluatācijas. Lai gan sajūga izspiešana motora startēšanas laikā nav tā lielkākā sajūga dedzināšana, tomēr tajā brīdī sistēma tiek lietota. Viens sajūga sistēmu maina ik pēc 100 000 km., cits brauc 500 000 km. un bēdas nezin. Visu izšķir sistēmas lietošanas īpatnības, kur sajūga izspiešana motora startēšanas laikā ir viena no tām.
Protams, var rēķināt arī tālāk, ja mēs taupam sajūgu un to neizspiežam, tad vai/cik daudz pieaug slodze uz starteri, akumulatoru un vai/cik daudz tas tiek bojāts vairāk.

22. Septembris 2010, 10:53

Tātad nekas dramatisks tur nav.Kā startēt-laikam gaumes lieta,ar izspiestu sajūgu vai nē,kopējais aritmētiskais nemainās.

Paldies par info&viedokļiem!:super:
Tēma slēgta