Tēma slēgta

Tehniski jautājumi I

11. Jūnijs 2012, 13:11

11 June 2012 14:05:48 vabo rakstīja:
ja turbīnas dzese ir ar antifrīzu arī ka variants.

Par turbīnu es pats nesaprotu, viens saka, ka turbīna var patērēt antifrīzu otrs saka, ka turbīna netērē antifrīzu, bet eļļu un vai tiešām iespējams, ka turbīna aprīs 2l antifrīza pa 2mēn. tad jau vajadzētu kūpēt baltiem dūmiem, bet nekas tamlīdzīgs nav...galvenais servisā, arī nemācēja pateikt kur pazūd!

Tehniski jautājumi I

11. Jūnijs 2012, 13:24

izplēšanas trauks (bačoks) ir?es sev 1 gadu nevarēju atrast zudumu antifrizam,noņemu piepildīju ar ūdeni un zem spiediena pārbaudīju,izrādās pa mikroplaisām labi zuda.

Tehniski jautājumi I

11. Jūnijs 2012, 13:30

11 June 2012 14:24:40 vabo rakstīja:
izplēšanas trauks (bačoks) ir?es sev 1 gadu nevarēju atrast zudumu antifrizam,noņemu piepildīju ar ūdeni un zem spiediena pārbaudīju,izrādās pa mikroplaisām labi zuda.

Tik siki protams neesmu pētījis, bet variants, vajadzēs pārbaudīt!

Tehniski jautājumi I

11. Jūnijs 2012, 13:40

šitam modelim turbīna nedzesējas ar tosolu,tā kā to var droši izslēgt,ja visa sistēma ir hrmētiska (pārbaudīta zem spiediena)tad atliek tikai motors(vai nu eļļā vai cilindros apēd)vai kārbas ŗadiātors kas ir ievietos galvenajā radiātorā un bojājuma gadījumā tosols caur viņu tiek kārbas eļļā un tad sākas problēmas ar kārbu.

Tehniski jautājumi I

11. Jūnijs 2012, 13:47

11 June 2012 14:40:07 normunds rakstīja:
šitam modelim turbīna nedzesējas ar tosolu,tā kā to var droši izslēgt,ja visa sistēma ir hrmētiska (pārbaudīta zem spiediena)tad atliek tikai motors(vai nu eļļā vai cilindros apēd)vai kārbas ŗadiātors kas ir ievietos galvenajā radiātorā un bojājuma gadījumā tosols caur viņu tiek kārbas eļļā un tad sākas problēmas ar kārbu.

Tātad sākšu ar bačoka pārbaudi, tad cik nopratu no tevis, var arī nokļūt motorā tosols, bet šajā gadījumā nedūmotu? Nu jā man jau arī daudzi saka ka ar kārbu jaucas un pašam arī tādas aizdomas, jo kārba strādāja labi, bet līdz tosols sāka zust, kārba arī niķojas, vienu dienu ļoti laba, otru dienu, nevisai un ja tā izrādās, tad jāliek jauns radiators?

Tehniski jautājumi I

11. Jūnijs 2012, 14:07

Tikai pirms tam ir jāpārbauda kārbas eļļas kvalitāte,ja būs tosols iekšā tad eļļa būs tāda dūļķaina kā emulsija,un ja tas tā ir ,kārba ir jāizskalo pirms radiātora maiņas.

Tehniski jautājumi I

11. Jūnijs 2012, 14:13

11 June 2012 15:07:36 normunds rakstīja:
Tikai pirms tam ir jāpārbauda kārbas eļļas kvalitāte,ja būs tosols iekšā tad eļļa būs tāda dūļķaina kā emulsija,un ja tas tā ir ,kārba ir jāizskalo pirms radiātora maiņas.

Nu man laiciņu atpakaļ kārbas eļļu mainīja, bet taču pašā eļļā jau diez vai var pateik vai ir antifrīzs, tā emulsija rodas kā nogūlsnes un kaut kur nogulsnējās vai pareizi saprotu, līdz ar to gribu jautāt, kur lai es ieraugu to emulsiju, lai pārliecinātos par savām bažām...nu jā tad jau jāskalo bez variantiem!

Tehniski jautājumi I

11. Jūnijs 2012, 14:25

Pārplūdes bačoka augšā pie vāciņa ir jābūt vienai caurulītei, kas vienkārši ir novadīta uz leju. Apskaties vai pārplūdes bačoka korķim nav bojātas blīvējošās gumijas. Ja ir, tad pa to cautruli šķidrums tek lejā. Pārbaudīt vari kaut vai ieliekot to cauruli kaut kādā pudelē un tad pēc laika apskaties vai tur kaut kas krājās. Otrs variants ir dzeses šķidruma sūknim jābūt tāds pats izvads, kad sūknim ir bojāti blīvējošie elementi, tad arī pa turieni tek ārā šķidrums. 2l divos mēnešos nav nemaz tik daudz, ka Tu varētu tur ko pamanīt. Kādā krāsā ir dzesēšanas šķidrums? Ja sarkans, tad tas labi atstāj pēdas. Apskaties vai kādos savienojumos un citās vietās nav sarkanu pēdu.
Ja ir bijis pārkarsēts motors, arī tad, ja nav bijis pārkarsēts, dzesēšanas šķidrums var iet arī motorā. Tātad, ja viņš iet pie eļļas, tad to vajadzētu pamanīt, jo 2l ir diezgan padaudz, ja šķidrums iet iekšā cilindros, tad tādu nelielu noplūdi nepamanīsi, arī baltu dūmu tur nebūs. Tas parasti ir raksturīgs pie nedaudz savērptas motora galvas.
Tāpat, dzesēšanas šķidrums var zust arī nonākot ātrumkārbas eļļā, ja ir ščups, tad arī to vajadzētu redzēt.

Tehniski jautājumi I

11. Jūnijs 2012, 14:30

ja to vizuāli nevar konstatēt tad var veikt spceciālu eļļas analīzi uz tosola klatbūtni,ko var izdarīt domenikā,saucās - glikoltests.

Tehniski jautājumi I

11. Jūnijs 2012, 14:44

11 June 2012 15:30:53 normunds rakstīja:
ja to vizuāli nevar konstatēt tad var veikt spceciālu eļļas analīzi uz tosola klatbūtni,ko var izdarīt domenikā,saucās - glikoltests.

Benzman tātad, jā klausos ka varbūtības ir pietiekami, izdarīšu arī kā tu saki, man ir zaļais antifrīzs, laikam universālais viņš skaitās, bet visvairāk mani tracina kārba, jo pirms 6mēn. gāja okei, viss bija baigi labi, sākās problēmas kādus 3.mēn. atpakaļ, ka brīžiem, takā nedaudz izlīd, izslīdot, tā asāk iemet robā, braucu mainīju eļļu kārbā, domāju maz, kas neko man nepateica, ielejot jauno eļļu uzlabojumu nekādu, tgd arī situācija tāda pati, ir reizes, kad kārba strādā salīdzinoši labi, ir kad nē, braucu uz servisu jau gatavodamies labot kārbu, viņš izbrauc, saka viss kārtībā, remontu nevajag, bet es jūtu, ka nav kaut kas kā vajag...tādēļ ļoti ceru, ka antifrīzs ir pie visa vainīgs!
Normunds varbūt tu māki teikt cik, tāds glikoltests maksā?
Tēma slēgta