28. Novembris 2011, 15:33
Labdien !
Vajadzētu padomu - nopirku āķi no 124 sedana, diesel.
Bet manam benzīna sedanam nederot ! Kas tad var būt par atšķirībām ? Vai tā varētu būt, ka neder ?
28. Novembris 2011, 15:41
Otrs jautājums - no kura modeļa labāk derētu/vajadzētu meklēt aizm. atsperes ? Manam auto viena pušu...
28. Novembris 2011, 18:03
Āķim jāder, jo virsbūves tak vienādas! To tak stiprina pie nesošajām konstrukcijām, kas arī ar universālu sakrīt, tāpat kupeju. Tā vajadzētu būt.
Atsperes MB atšķiras ne tikai pa modeļiem, bet arī pēc aprīkojuma, attiecīgi šrotā nopirkt vienu būs baiga laimes spēle. Pat divas nopērkot var vai nu vilkties pa zemi, vai stāvēt gaisā. Tā ka labāk maini abas un nepērc šrotā "no kaudzes", piemeklē pēc VIN koda un salīdzini ar donoru, ja gribi lietotas.
28. Novembris 2011, 18:17
Paldies par skaidrojumu.
Pats īsti nezinu, bet cerams, ka piektdien tikšu klāt tad redzēšu. Cik esmu apzvanījis - no universāla āķis nederot...
Atsperes - gandrīz vai jāmaina vienas otras, kamēr derēs pēc augstuma.
Tā kā ar MB nav bijusi liela saskarsme - viss izglītošanās process vēl priekšā.
30. Novembris 2011, 18:25
Jautājums - gribēju noskaidrot motora kodu - zvanīju uz Domeniksu - mana auto VIN numurs neeksistē. Resp. neatrod tādu VIN. Kā tas varētu būt ?
Pēdējo reizi laboja
AEG - 30. Novembris 2011, 18:25, kopā labots 1 reizi.
30. Novembris 2011, 18:38
30 November 2011 18:25:30 AEG rakstīja:
Jautājums - gribēju noskaidrot motora kodu - zvanīju uz Domeniksu - mana auto VIN numurs neeksistē. Resp. neatrod tādu VIN. Kā tas varētu būt ?
Ja neeksistē, tad tas nozīmē, ka kāds pašrocīgi to ir mainījis. Ja pašrocīgi ir mainījis, tad ne bez iemesla. Gan jau bijis zagts vai kaut kas tāds — tīra vēsture tam auto nebūs, tiesa, rodas problēmas ar specifisku, pēc VIN koda meklējamu detaļu iegādi! Un VIN kodu neviens "oficiāli" nemaina, tam būtu jābūt nemainīgam uz visiem laikiem, tā ka atliek tikai neoficiālas mahinācijas. Man no tāda auto gribētos palēnām kratīties vaļā, vai vismaz ne uz ko lielu un ilgu necerēt — nobraukt un "izmest".
Pēdējo reizi laboja
Mizx - 30. Novembris 2011, 18:38, kopā labots 1 reizi.
30. Novembris 2011, 18:41
Njā - kaut kā nebiju iedomājies. Tātad - kaut jad pagātnē kkas nelabs bijis.
Labi - bet kā tad meklē vajadzīgās detaļas ? Vecs auto taču.
Pēdējo reizi laboja
AEG - 30. Novembris 2011, 18:42, kopā labots 1 reizi.
30. Novembris 2011, 19:00
30 November 2011 18:41:55 AEG rakstīja:
Njā - kaut kā nebiju iedomājies. Tātad - kaut jad pagātnē kkas nelabs bijis.
Labi - bet kā tad meklē vajadzīgās detaļas ? Vecs auto taču.
Daļa būs universālas, daļai detaļu kods virsū, bet daļai... Nu, tai daļai, kam koda nebūs un VIN koda arī ne, bet pieejamas tikai oriģinālās vai citādi kas specifisks, tur tad sāksies problēmas! Varēsi skraidīt pa šrotiem un meklēt līdzības. Tas ir nejēdzīgākais automašīnam, kam nav VIN koda vai veiktas būtiskas pārbūves nepiefiksējot, kādas detaļas ar kādām aizvietotas. Ik pa brīdim sanāk nopirkt kaut ko nederīgu.