Switch to full style
Tēma slēgta

Statoil kompresora manometrs

16. Septembris 2010, 16:43

Situācija tāda. Mājās ar kompresoru piepumpēju riepas uz 2.3 bar. Statoil DUS manometrs rāda ka riepās ir 3.5 Bar. Varētu būt tā ka DUS manometrs rāda lielāku spiedienu nekā ir, lai būtu lielāks degvielas patēriņš?? :D Vai arī man abi kompresora manometri nojūgušies?

Ps. biju divos statoil DUS, un majas pārbaudīju ar 2 atsevišķam kompresora pistolēm.

16. Septembris 2010, 16:45

Vai tad patēriņš nepalielinās tad, ja riepās spiediens ir zem līmeņa ? :)

16. Septembris 2010, 16:53

16 September 2010 17:43:16 Cassidy rakstīja:
Situācija tāda. Mājās ar kompresoru piepumpēju riepas uz 2.3 bar. Statoil DUS manometrs rāda ka riepās ir 3.5 Bar. Varētu būt tā ka DUS manometrs rāda lielāku spiedienu nekā ir, lai būtu lielāks degvielas patēriņš?? :D Vai arī man abi kompresora manometri nojūgušies?

Ps. biju divos statoil DUS, un majas pārbaudīju ar 2 atsevišķam kompresora pistolēm.

:D :D:doh:
nu sazvērestību pret sevi var saskatīt visur! :D

Misters X, ja staķikā rāda 0,2 bar plusā, tad reāli tu tak iepūt pa 0,2 bar mazāk!

16. Septembris 2010, 16:54

pareiz, sajaucu....

bet nu 0,2 BAR neizraisa nekādus dižus patēriņa lēcienus.

16. Septembris 2010, 16:56

Nekrāpjas, nekrāpjas, tiem DUS vienkārši nevar ticēt! Paskaties, kā tos lieto — sit pret to skapi, neliek iekšā, tā mērinstrumentu iespējams sabojāt dienas laikā! Šiem jau tos nākoties mainīt ļoti bieži! Tā kā nevis DUS vainīgs, bet lietotāji!

Un jā, patēriņš pieaugs, ja piepumpēsi par maz. Tiesa, lielāka ietekme būs uz riepu nepareizu dilšanu, to pamanīsi daudz ātrāk kā pārmaiņas patēriņā.

16. Septembris 2010, 21:02

kurš saka ka 0,2??

man sanāk ka starpība ir 1,2bar!
tobiš ja es statiķikā uzpumpeju uz 2,3, tad man mājas rāda ka riepās ir labi ja viens bārs.

Labi meklēšu kādu kalibrētu manometru.

16. Septembris 2010, 21:07

eto ne Statoil vinovat a u ļudej ruki iz žopi rastut:grudaks:oni eti manometri brosajut kak hotjat,poetomu i raznica.prowlim letom provjol eksperement- delal zameri bez podka4ki 3 gab Satoila, 2 gab Viadi,raznica bila do 2 bar!!! takwto libo naka4ivaite do posinenija i potom svoim manometrom merte ili na proverenoj winomontažke.

16. Septembris 2010, 21:17

16 September 2010 22:02:44 Cassidy rakstīja:
kurš saka ka 0,2??

man sanāk ka starpība ir 1,2bar!
tobiš ja es statiķikā uzpumpeju uz 2,3, tad man mājas rāda ka riepās ir labi ja viens bārs.

Labi meklēšu kādu kalibrētu manometru.
Viens bārs būtu jāredz ar aci, ka tur riepa stipri tukša. Ja smagāks auto un šaurākas riepas, tad var pat izskatīties kā pilnīgi tukša. 0,7 bar man ir bijis riepā, ar kuru nebojājot riepu braukt vairs nedrīkst. Tad tiešām salīdzini ar kādu svaigi kalibrētu. Principā DUS ja tikko nomainījis, tad tie visi ir kalibrēti.

Un vēl, no DUSos pieejamajiem teorētiski precīzākie būs tie, kam elektroniski jāievada vēlamais spiediens un iekārta iepumpē tieši norādīto. Latvijā tādu esmu laikam tikai vienu reizi redzējis, laikam Statoilā Krastmalā pie Pasažieru ostas.

16. Septembris 2010, 21:20

16 September 2010 22:17:14 Mizx rakstīja:
Un vēl, no DUSos pieejamajiem teorētiski precīzākie būs tie, kam elektroniski jāievada vēlamais spiediens un iekārta iepumpē tieši norādīto. Latvijā tādu esmu laikam tikai vienu reizi redzējis, laikam Statoilā Krastmalā pie Pasažieru ostas.

Šāds eletroniskais verķis, kuram jāievada vēlamais spiediens, ir arī DUS Statoil Cēsu rajona Bērzkrogā. :)

P.S. vakar tieši, izmantojot Statoil kompresoru, pumpēju lielāku spiedienu riepās. Principā iemauca iekšā akurāt 4 bar. Pārbaudīju mājās ar citu verķīti, kas mēra spiedienu (manometrs?) un rādīja 3,9 bar. :hvz:
Pēdējo reizi laboja Kurjers - 16. Septembris 2010, 21:28, kopā labots 1 reizi.

16. Septembris 2010, 21:28

Tas elektroniskais verķis labs man patika tikai izskatās ka pēc bargās ziemas viņi ir izmiruši,ja vēl pagājušo ruden bija daudzviet sastopami tagad neesmu nevienu redzējis.:hvz:
Tēma slēgta