Switch to full style
Tēma slēgta

Saaukstēšanās no A/C

17. Jūlijs 2010, 12:38

Aptauja par populārākajām versijām. :)

Es esmu dzirdējis:

*) saaukstēšanās notiek no straujas temperatūras maiņas;
*) saaukstēšanās notiek no baciļiem salona filtrā.

Laipni aicināti argumentēti izklāsti par tēmu ar linkiem un tā :)

P.S. Kāpēc var saaukstēties no caurvēja?
Pēdējo reizi laboja Jazznfunk - 17. Jūlijs 2010, 12:38, kopā labots 1 reizi.

Saaukstēšanās no A/C

17. Jūlijs 2010, 12:57

muļķības:shura:

organisms pie AC ir jāpieradina,ja gada karstākajā dienā ieslēdz AC uz pilnu klapi, loģiski, ka slimība klāt. es personiski AC turu ieslēgtu jau no +15-18 grādiem, jo man patīk AC sausais gaiss, tas nekas, ka pūš remdenu gaisu.

Saaukstēšanās no A/C

17. Jūlijs 2010, 13:01

Un sīkāk?

Saaukstēšanās no A/C

17. Jūlijs 2010, 13:19

Saaukstēšanās iemesli var būt visdažādākie - tipiskākais ir ķermeņa vai tā dalu strauja atdzišana, kā arī organisma pretestības spēju mazināšanās. :doh: Sevišķi bieži saaukstēšanos izraisa ilgstoša kāju salšana. Nereti to jauc ar citām slimībām, kurām ir līdzīgas pazīmes, piemēram, gripu, plaušu karsoni, angīnu un citām. Tiek uzskatīts, ka, strauji mainoties temperatūrai, mazinoties organisma pretestībai, aktivizējas vīrusi un baktērijas, izraisot saslimšanu. Tas nozīmē, ka atliek tikai pareizi nenovērtēt laika apstākļus, izvēlēties nepiemērotu apģērbu vai apavus, un saaukstēšanās var būt klāt kā likts. Saaukstēšanos veicina arī citi blakus apstākļi - fiziska vai garīga pārpūle, nogurums, nepietiekams vitamīniem bagāts uzturs, pazemināts emocionālais tonuss. Tas nozīmē - ja ir bijusi pārslodze darbā, nav ievērots miega režīms, paaugstināts stresa līmenis, organisms ir ļoti uzņēmīgs pretvīrusiem. Arī ilgstošas diētas, kurās trūkst vairāku vitamīnu grupas, var veicināt saslimšanu.

Saaukstēšanās no A/C

17. Jūlijs 2010, 14:15

Drīzāk jau temperatūras maiņas. Baciļiem patīk siltāks, tad jau ziemā apkurei strādājot slimotu vēl vairāk!

Saaukstēšanās no A/C

18. Jūlijs 2010, 10:43

Paldies! :)
Tēma slēgta