06. Augusts 2008, 08:15
Labrīt. varbūt kādam bijusi līdzīga problēma. Lieta tāda, ka iedarbinot aukstu autiņu kad uzdod gāzi un atlaiž kaut kur apakšā parādās pretīga metāliska skaņa. Tāda sajūta, ka ispūtējā iekritusi skrūve un grab. Bet tikai uz to īso brīdi, kad uzdod un atlaiž gāzi, turot pedāli nekā nav. Taču kad motors uzsilst skaņa pazūd. man te viens teica, ka varbūt kaut kas saistībā ar automātu, bet braucot it kā pārslēdzas normāli.
06. Augusts 2008, 08:20
kompensātori
06. Augusts 2008, 09:23
Izpūtējam plāksnes, kas aizsargā korpusu no karstuma. Izpuvuši.
06. Augusts 2008, 11:11
kā skan kompensatori es zinu. šeit pavisam cita štelle, daudz skaļāk un skaņa nāk no apakšas kaut kur pie izpūtēja vai kārbas, un kā jau teicu pie silta dzinēja pazūd.
06. Augusts 2008, 11:12
metāls uzskarst un izplešās, skaņa pazūd
06. Augusts 2008, 11:13
kārbai ja grab, tad ir traki...... bet ja jau Tu vari vēl pabraukt, tad tā nebšu viss kārba...
Tā skaņa nepazūd pie augstākiem apgriezieniem?
Tā ir tad, kad ir ielikts D režīmā un nospiests bremzes pedālis, un tad, kad dzinējs ir auksts?
ja tā, tad tie izpūtēja aizsargi jāskatās, tie mēdz vibrēt līdzi...
06. Augusts 2008, 11:25
[user]308665|Valdo100|[/user]kā skan kompensatori es zinu. šeit pavisam cita štelle, daudz skaļāk un skaņa nāk no apakšas kaut kur pie izpūtēja vai kārbas, un kā jau teicu pie silta dzinēja pazūd.
Tev vienkarshi no vibracijas kads blekjis skaras klat un rada to skanju .. iespejams no izputeja .. man ta bija dieselim biku skjiibi iemetinaja un tad kad aukstu skjila vinjam izputejs no vibracijas sitas klat .. ka mashina uzsila nekas vairs nesitas ..
10. Augusts 2008, 12:56
Šodien beidzot pārvarēju slinkumu un uzdzinu uz bedres. Vārdu sakot, skaņa nāk no glušaka, tās daļas, kas tuvāk motoram, kur skrūvējas iekšā lambda. Kad uzsit ar roku iekšā kaut kas grab, it kā kaut kas iekritis. bet pats interesantākais, ka pārgāzējot grab tikai kamēr auksts, kad uzsilst pazūd.
10. Augusts 2008, 13:01
[user]308665|Valdo100|[/user]Šodien beidzot pārvarēju slinkumu un uzdzinu uz bedres. Vārdu sakot, skaņa nāk no glušaka, tās daļas, kas tuvāk motoram, kur skrūvējas iekšā lambda. Kad uzsit ar roku iekšā kaut kas grab, it kā kaut kas iekritis. bet pats interesantākais, ka pārgāzējot grab tikai kamēr auksts, kad uzsilst pazūd.
Tur ir +/- normāla temperatūra, lai metāls pietiekami izplestos un pārstātu grabēt!
Noņem to posmu un paskaties - varbūt pat izkrīt ārā vaininieks!
Bet ja nē - fleksis rokā izgriežam, izņemam ārā un aizmetinam!
Tā es darītu, ja tie būtu mani `pelmeņi`... :whistle:
10. Augusts 2008, 17:03
[user]308665|Valdo100|[/user]Šodien beidzot pārvarēju slinkumu un uzdzinu uz bedres. Vārdu sakot, skaņa nāk no glušaka, tās daļas, kas tuvāk motoram, kur skrūvējas iekšā lambda. Kad uzsit ar roku iekšā kaut kas grab, it kā kaut kas iekritis. bet pats interesantākais, ka pārgāzējot grab tikai kamēr auksts, kad uzsilst pazūd.
Katalizators varbuut sabiris. Tad jaanjem aaraa, citaadi aizies pa sisteemu, noblokjees visu paareejo.