Switch to full style
Tēma slēgta

brriivgaita

24. Janvāris 2007, 23:25

Sveiki, manam MB ir traki liela stuures briivgaita, varbuut kaads zin kaadu cilveeku vai servisu kas to var noveerst, varbuut zin kas par vainu.

brriivgaita

24. Janvāris 2007, 23:31

1)Stūres pirksti un viss kas ar to saistīts
2)Stūres reduktors un viss kas ar to saistīts
Viennozīmīgi pateikt nevar, bet nav jau tik vecs tev tas auto, tādēļ otrais variants, iespējams, atkrīt.

brriivgaita

24. Janvāris 2007, 23:40

biju iebraucis vienaa servisa teica lai maina stuures kolonku --- cena tam briinumam ir iespaidiiga :unsure: Man teica ka itkaa vinju varot pievilkt vai kautkaa taa.

brriivgaita

25. Janvāris 2007, 09:05

Vienkāršā veidā pievilkt var, bet tikai daļēji, un tas samazinās brīvgājienu tikai nulles pozīcijā. Kolonka maksā 20 - 40 Ls, bet pārsvarā visas ir ar brīvgājienu lielāku vai mazāku.
Var jaukt ārā un pievilkt visus mezglus, jo brīvgājiens rodas nevis detaļu nodiluma dēļ, bet asīšu gultņu luftes dēļ, kuras ir regulējamas, bet lai to izdarītu ir jāizjauc kolonka, bet tas nav viegls pasākums. Vienā krievu lapā bija pilna iznstrukcija ar bildēm kā to darīt...

brriivgaita

25. Janvāris 2007, 09:24

rempkomplekts maksā 180 Ls, bet kā jau teicu ne jau dilums ir vainīgs tākā nav jēgas.
Jauna kolonka droši vien kādi 700 Ls
Tā k`[a atliek vai nu pirkt lietotu - ja ir pieredze, tad var arī nopirkt labu, tikai kur tu tādu atradīsi...
vai nu atrast kantori kas māk saremontēt. Varu iedot priekš remontēšanas - pārītis mājās mētājas, protams ar luftēm.
Man bija lufte 2 cm, ja skatās pa stūres aploci. starp citu pēc rūpnīcas datiem brīvgājiena maksimums ir 3 cm. Bet kāda tad ar tādu braukšana... ja nu vienīgi ar 123 mersi ar riepām 175/75 14 un uz 70 km/h, tad droši vien pofig tāds brīvgājiens, bet man besīja jau arī 0,5...

brriivgaita

25. Janvāris 2007, 09:28

bet nu sās viennozīmīgi ar regul;ēšanas skrūves pievilkšanu. Paskaties uz kolonku - redzēsi augšpusē 19 mm uzgrieznu, kuram pa vidu vēl nāk skrūve ar seškanti. Atlaid uzgriezni, un uzmanīgi paskrūvē seškanti PRETĒJI PULKST.RĀD.VIRZ!!!!! pa maksimums ceturtdaļu apgrieziena. ļoti svarīgi ir nepaskrūvēt par daudz...
tas tev prasīs 15 min, un tad jau redzēsi, varbūt problēma būs novērsta, ja nē - tas darīsi citus variantus...

good luck

brriivgaita

25. Janvāris 2007, 09:39

Negribēju taisīt jaunu topiku.

Cik liela nozīme ir amortiņam stūres mehānismā?

brriivgaita

25. Janvāris 2007, 10:21

Pietiekoši liela, it sevišķi ja brauc pa tādiem ceļiem kā pie mums :)
nu izņemot pavisam jaunus ceļa posmus.
Visādi citādi ja ir beigts tad maini - maksā kautkas ap 15 - 18 Ls
starpība būs acīmredzama - stūre vairs neraustīsies uz katra asfalta ielāpa un arī stūres mehānismu nedauzīs kopā.

brriivgaita

25. Janvāris 2007, 10:22

ļoti liela. pirmkārt ja beigts, tad pašam nepatīkami - rausta stūri pie visām bedrēm, otrkārt riktīgi čakarē kolonku kas n oved pie: "stūrei liels brīvgājiens, ko darīt?"

brriivgaita

25. Janvāris 2007, 10:25

Tad tas varēja būt par iemeslu ka man autiņš diezgan spēcīgi pa risēm mētājās, tūre bija jātur kārtīgi rokās.

Ok 15-18 ls nav poblēma.

Paldies
Tēma slēgta