Switch to full style
Tēma slēgta

Auto ieziemošana

26. Septembris 2006, 15:20

Laba diena!
Lai gan ārā spīd saule un neliekas, ka sniegi varētu sākt putināt, topiks NAAK ZIEMA manī sāka radīt bažas un aptvert, ka Viņa tomēr nav tik tālu kā liekas.
Tad nu jautājums. Tie, kas savas mašīnas ziemā neekspluatē, kā viņas ieziemo? Protams, nomazgā, iztīra... ko reāli vēl - noliek uz bluķīšiem, izņem aķi? Kā ar riepām? Atsperēm (esmu dzirdējis, ka gadījumos, kad mašīnā stāv, tās vienkārši salūst)? Bijusi runa arī, ka roķenes trosītes mēdzot uz pavasari atņirgties? Pārāk daudz neskaidrību un info no sērijas, ka "viens tur teica", bet kā reāli ar jūsu pieredzi?

Auto ieziemošana

26. Septembris 2006, 17:15

Es daru tā:
1) Piedomāju par tīrību. Ja ir OK, tad sausā laikā speciāli gan nemazgāju, jo garāža ir slēgta telpa un tur sliktāk ar ventilāciju -- ilgāk paliks mitums un tas patīk rūsai. Netīru auto gan vajadzētu nomazgāt, jo ņetīrumi var ieēsties krāsā un pavasarī būs grūtāk tos dabūt nost.
2) Akumulatoru stiepju mājās siltumā, tam iztukšošanās un jo īpaši sasalšana neko labu nenodarīs. Tukšs un sasalis akumulators pēc tam var nebūt lietojams.
3) Par roķenes trosītēm nezinu, ar automātisko kārbu tāpat to lietoju reti, pat neatceros, vai pa ziemu biju atstājis arī uz rokasbremzes vai nē.
4) Bluķīšiem gan nē. Ir bijis apsvērums likt apakšā ķieģeļus, lai auto pavasarī vieglāk nomainīt tukšās riepas, bet toreiz nenoderēja, jo riepas bija braucamas arī pavasarī. Otrā reizē bija sliktāks variants, jo riepas gaisu nolaida, tā arī pastāvēja... bet toreiz biju noorganizējis pumpi un tas nebija sarežģīti. Atstāt uz klucīšiem tomēr neesot labi, auto tomēr stāvēs tukšs un normāli slodzei uz atsperēm vajadzētu būt un tur problēmas diez vai būs, ja jau iepriekš nav bijuši kādi defekti.
5) Riepu glabāšana kā jau riepu glabāšana, bet tās, kas paliek uz auto, var pirms tam piepumpēt pilnākas, lai droši, ka ilgāk notur gaisu, kā jau minēju, labi uzmontētas ar labiem ventiļiem noturēs visu ziemu.
6) Degvielas tvertni centos atstāt pilnāku. Ko var zināt, kas atgadās, cenas ceļas, veselīgi tomēr auto padarbināt (ja nu arī pa ziemu gadās...), tāpēc lieks litrs netraucēs. Un tā vispār ir lieta, ko labāk turēt pilnu, kaut no drošības apsvērumiem -- nebūs degvielas tvaiku (pustukšas degvielas kannas ir "aizliegts" gan glabāt, gan pārvadāt...)
7) Atstāju pavērtas durvis, motora pārsegu, bagāžnieku, lieko no salona aizvācu. Tas lai lieki nenospiestu visas blīvgumijas un pašam vēlāk vieglāk tikt iekšā, logi arī mazliet pavērti. vai jēga -- nezinu, bet tā tāda mana ideja.

Pēc šādas ieziemošanas vienmēr viss bijis OK, auto ierūcies ar pirmo griezienu (protams, jāpārliecinās, ka akumulators ir pilns). Gan jau internetā ir vēl pamācības, kā šādas lietas darāmas, bet nezinu, vai vienmēr viss no tur minētā jāpilda. Ja uzklausītu ieteikumus par līdzi vadājamām detaļām tālākam ceļam, tad tur puse automašīnas būtu jāiemāna bagāžniekā. Nekādus šķidrumus speciāli mainījis neesmu, ja tie ir bijuši normāli noliekot, tad tā arī atstāju. Manuprāt loģiskāk to visu mainīt pirms aktīvas lietošanas. Apmēram tā ir man, bet tiešām būtu interesanti uzklausīt citu pieredzi.

Auto ieziemošana

26. Septembris 2006, 22:32

Dajte sovet, gde mozhno kupitj chehol dlja C124 normaljnij? Na zimu v garaz i pod chehol ... :whistle:

Auto ieziemošana

26. Septembris 2006, 22:44

Nafig čeholu ,ja ir garāža ,vairāk rūsēs.

Auto ieziemošana

26. Septembris 2006, 22:54

[user]8980|Bismarks|[/user]Nafig čeholu ,ja ir garāža ,vairāk rūsēs.

Ok,ponjal .... Spasibo. 8D

Auto ieziemošana

26. Septembris 2006, 23:13

Eto konečno mojo mnenije :) No pčitaj to što Mizx napisal- vsjo dļja togo štobi ventilacija bila.

Auto ieziemošana

27. Septembris 2006, 07:39

Nu es kaut kaa liidziigi arii kaa Mizx aprakstiijis dariiju pagaajushoziem... it kaa jau nekas nenotika. Paldies, papildus sniegtaa info noderees.

Auto ieziemošana

27. Septembris 2006, 08:25

[user]150652|Redvins|[/user]Dajte sovet, gde mozhno kupitj chehol dlja C124 normaljnij? Na zimu v garaz i pod chehol ... :whistle:

ebay.com. Bet ar tiem čeholiem mazlietr jāuzmanās -- ja mašīna nav tīra, tad tā uzvilkšana un novilkšana ir kā smilšpapīrs autokrāsai... jaunie labi elmo, atgrūž mitrumu utt., bet cenu amplitūda arī ir no 40-200$, cik stāv prātā. Mani vienmēr ir atturējusi iespēja noskrāpēt auto ar uz tā palikušiem smilšu graudiem vai nākamajā reizē jau ne ideāli tīro čeholu. Tāpēc harāžā es to laikam neizmantotu, varbūt tādu labu riskētu ārā turot, bet vispār esmu piesardzīgs.

Auto ieziemošana

27. Septembris 2006, 08:26

elmo = elpo

Auto ieziemošana

27. Septembris 2006, 08:33

bet ko dariit ar gumijaam, nevajag ar kko iesmeereet, lai neplaisaa?
un varbuut ir kas iipash jaadara Cabrio ar miiksto jumtu?
Tēma slēgta