Publicēt atbildi

Mašīnas iegāde.

15. Marts 2020, 10:37

Sveicināti! Esmu izskatijis iespēju iegādāties Mercedes-Benz dīzeli C klasi. Un tā kā neēsmu saskāries ar šīs markas auto, domāju prasīt padomus un ieteikumus cilvēkiem, kas ar viņiem pārvietojas vai darbojas ikdienā.

1. Kurš motors ir labāks, vai izturīgāks 2.0 vai 2.2 vai 3.0 ?
Un kādas ir šo motoru izplatītākās problēmas?

2. Kādas ir būtiskākas vai biežākās problēmas ar šāda veida auto?

3. Kam būti vairāk jāpievērš uzmanība pērkot šāda veida auto?

4. Uzturēt šāda veida auto ir dārks prieks? Mīts vai taisnība?
( Eļļu un sīkumus un nedaudz lielākas detaļas mainu pats)

Esmu nokatījies modeļus ar kantainajiem priekšējiem lukturiem, nezinu kapēc bet apaļās priekšējas gaismas mani nepiesaista.

Liels paldies par info un palīdzību jau iepriekš.

Re: Mašīnas iegāde.

15. Marts 2020, 11:59

Par kuru c-klases modeli konkrēti jautā? Esi ierakstījis W204 sadaļā, kas nāca no 2007. gada otras puses, bet kantaini lukturi bija tikai daudz vecākiem modeļiem. Ja par W202, kas nāca no 1993-2000 gadam, tad vienīgais ko varu ieteikt ir skatīties rūsu.

15. Marts 2020, 12:14

Cik es noprotu, sākot no 2007. gada. Pluss kādam ir atsauksmes no Lietuvas iegādātiem auto pēdējā laikā. Jo cik pētiju tur lielāka izvēle.

15. Marts 2020, 12:51

W204 tādus ļoti tipiskas problēmas es nezinu. Izņemot to, ka pirmajos gados bija problemātiska elektroniski-mehāniskā aizdedzes atslēga. Pēkņi nobeidzās un remonts maksāja ļoti dārgi. Bloks dārgs un piekodējas tikai pie dīlera, jo visas sistēmas, kas saistītas ar drošību šim modelim kodējas online pie oficiālas Star Diagnosis iekartas. Es jau tam izgāju cauri. Jaunajiem blokiem iepriekšējas problemas ir novērstas. Tā kā, ja jau ir mainīts, tad visticamāk neatkārtosies. Pārējās problēmas saistītas ne konkrēti ar W204, bet konkrētajiem dzinējiem un 7g tronic kārbām. Ja kārba un dzinējs labi pieskatīti un apkopes veiktas pienācīgi un ar labām eļļām, filtriem u.tt., tad lielām problēmām nevajadzētu būt. Protams kaut kad jāmaina piem3ram sprauslas, kas var būt padārgi, jo vismaz pirms kāda laika konkrētās nerestaurēja. Tāpat mēdz būt problēmas ar 7g tronic kārbu vadības blokiem u.tt. Tām kārbām ir ļoti svarīgi veikt regulāru apkopi. Ja iepriekšējais īpašnieks to nav darījis, tad slikti. Kārbai jāsledzas gludi, bez cirtieniem. Pats lietoju V6 3.0 dīzeli ar pilnpiedziņu. Ar 4matic nekad nekādas problemas nav bijušas. Labs jaudas un patēriņa kompromiss. Kā arī klusāk un vienmērīgāk strādā par 4 cilindru dīzeļiem. Protams nav ne vainas arī tiem. Piekare uzticama un jāmaina kaut kas reti. Detaļas nav ļoti lētas, ja gribas oriģinālās, vai labus aizvietotājus, tomēr, tas ir pietirkami izturīgs, lai par to ļoti nesatrauktos. Šie modeļi jau rūsē daudz mazāk par iepriekšejiem, tāpēc sapuvušu būs grūti atrast. Mēdz būt problemas ar spuldzīšu, lukturu kontaktiem un vietām lukturos, kur ieliekas spildzītes. Izdeg plastmasa un izlūzt, kā arī štekeri mēdz pakust. Pirms pirkšanas obligāti pārbaudi, vai priekšējās gabarītu lampiņas deg visas 4 un vai nav izlūzušas, vai pakusušas. Ja jāmaina lukturis, tad tas būs dārgi. Kā arī aizmugurējiem lukturiem štekeri medz aiziet uz īso. Jāskatās vai nav kusis. Par nobraukumu parasti liecina vadītāja sēdekļa stāvoklis un plastmasas apdares detaļas salonā. W204 viduskonsolē un starp sēdekļiem ir plastmasas detaļas, kas pārklātas ar tādu kā gumijotu slāni. Vairāk pabrauktiem aparātiem tur būs apbružāts. Īpaši vieta starp sedekļiem, kur hromētā command regulēšanas poga. Mēdz būt versijas ar ļoti dārgiem amortizatoriem, kur nāk kaut kāda papildus elektronika. Manam par laimi bija vienkāršie, kurus nesen samainīju. Pagaidām neko vairāk nevaru atcerēties. Ja atcerēšos, tad uzrakstīšu.

15. Marts 2020, 12:56

Marsietis rakstīja:Cik es noprotu, sākot no 2007. gada. Pluss kādam ir atsauksmes no Lietuvas iegādātiem auto pēdējā laikā. Jo cik pētiju tur lielāka izvēle.

Lietuvā es pirktu auto tikai tad, ja būtu iespēja aizdzīt uz diagnostiku pie dīlera. Un tajos plačos 99% vispār neko ļoti labu neesmu redzējis.

15. Marts 2020, 13:01

Lietuvā izvēle ir lielāka, bet bez konkrētas iespējas, auto pārbaudīt pie dīlera, es laikam neriskētu. ;)

Arī Rumbulā es noteikti nemeklētu un neticētu pasakām par 10 gadīgu dīzeli ar 180K nobraukumu :shura: , tikai vietējos, labi zināmus eksemplārus, kur viss laicīgi mainīts un apkopts.

15. Marts 2020, 19:53

Artūrs rakstīja:
Marsietis rakstīja:Cik es noprotu, sākot no 2007. gada. Pluss kādam ir atsauksmes no Lietuvas iegādātiem auto pēdējā laikā. Jo cik pētiju tur lielāka izvēle.

Lietuvā es pirktu auto tikai tad, ja būtu iespēja aizdzīt uz diagnostiku pie dīlera. Un tajos plačos 99% vispār neko ļoti labu neesmu redzējis.
Lielākā daļa auto kas tiek ievesta LV nāk caur Lietuvu

15. Marts 2020, 21:14

BenZ rakstīja:Lielākā daļa auto kas tiek ievesta LV nāk caur Lietuvu

Tas ir fakts. Un lielākā daļa ievesto arī ir pilnīgi mēsli. Bet šeit vismaz vieglāk pārbaudīt, vai aizdzīt pie dīlera. Lietuvieši arī uzpērk sistās automašīnas no visas pasaules. Pat no mūsu pašu Ūtrupes. Reiz runāju ar vienu igauņu sisto auto izsoles kantora darbinieku. Šis teica, ka leiši no viņiem fūrēm ved prom. Gandrīz visu izpērk.

16. Marts 2020, 10:48

Kādam ir bijusi pieredze mašīnu pārbaudē.? Kur labāk dzīt un kādas cenas? Pie kāda laba meistara vai uz mercedes centru labāk?

16. Marts 2020, 11:28

Marsietis rakstīja:Kādam ir bijusi pieredze mašīnu pārbaudē.? Kur labāk dzīt un kādas cenas? Pie kāda laba meistara vai uz mercedes centru labāk?

Vislabāk protams pie dīlera. Tur būs labākā elektrodiagnostika un viņi zin kādas ir problemātiskās vietas konkrētajiem modeļiem un kur pieverst uzmanību. Kā arī auto vēsturi un nobraukumu uzzināsi, ja veikti remonti pie dīlera. Pateiks arī kas pēc viņu standartiem būtu jāmaina, lai gan bieži ar tām detaļām var vēl ilgi nobraukt. Katrs sīkums ir labs iemesls, lai nokaulētu cenu, tāpēc cena ko samaksāsi par labu diagnostiku var atmaksāties. Nemaz jau nerunājot par problēmām un naudas ieguldījumiem kas var sagaidīt, ja nopērc miskasti uz riteņiem. Par šī brīža cenu nezinu, jo sen nav taisīta pilna diagnostika, bet uzzvani uz Domenikss un pajautā.
Publicēt atbildi