12. Janvāris 2021, 01:37
12. Janvāris 2021, 11:57
12. Janvāris 2021, 14:33
tik jaizņem ārā tad varēs uzssūtīt
12. Janvāris 2021, 14:58
12. Janvāris 2021, 16:43
12. Janvāris 2021, 17:08
Misters X rakstīja:Nissen radiators un lieta darīta. Citi vel tur kartonus mēģina likt utt. Bet nu tā ir cīņa jau ar sekām, nevis cēloni
12. Janvāris 2021, 23:53
Inguss rakstīja:Misters X rakstīja:Nissen radiators un lieta darīta. Citi vel tur kartonus mēģina likt utt. Bet nu tā ir cīņa jau ar sekām, nevis cēloni :hvz:
Jautājums kapēc tieši nissen radiators?
13. Janvāris 2021, 08:23
13. Janvāris 2021, 10:48
13. Janvāris 2021, 15:38
Benzman rakstīja:Nu nez. Pirms aptuveni 10 dadiem man uz W124 sāka tecēt OEM (Behr) radiators. Vecuma dēļ izrūsēja no iekšpuses un visur sāka parādīties slapji pleķi uz tā. Sāku meklēt citu radiatoru. Gribēju max. labu, tāpēc meklēju tieši Behr. Atradu. Aizbraucu jau pirkt, bet, kad izņēma to no kastes ārā, lai man parādītu, sapratu, ka nē, paldies, bet nevajag. Tas Behr, ko gribēja man pārdot bija kā diena pret nakti ar to Behr, kas bija man uz auto. Ražotājvalsts tam Behr-am bija Dienvidāfrika, ja es pareizi atceros. Ja kādam nav slinkums šeit pat forumā meklēt meklētājā, tad droši vien, ka atrastu manus ierakstus par šo tēmu.
Meklēju tālāk un atradu Nissen radiatoru. Vizuāli pēc kvalitātes bija stipri līdzīgs manam Behr-am. Nopirku. Nu jau 270 000 km ar to ir nobraukts uz viss ir ok!
Gadu atpakaļ nopirku arī kondicioniera radiatoru. Šoreiz meklēju jau tieši Nissen. Kondicionietu džeki man skaidroja, ka Nissenam ir kritusies kvalitāte un šobrīd labākais ir NRF. To arī nopirku, ir ok!
Salona radiators atrodas dziļi zem paneļiem, līdz ar to ir divas reizes jāpadomā, kādu radiatoru tur liks, jo ja tas atkal sāks tecēt vai būs kādas citas problēmas, tad jaukšana tur ir ļoti liela!
Otra lieta, pirms jauna radiatora likšanas, ieteiktu izskalot esošo motora dzēsēšanas radiatoru un pašu motoru. Gadījumā, ja tev tur sistēma ir netīra, tad arī jauno radiatoru ātri sadzīs ar netīrumiem un problēma atkārtosies.
Ja problēma ir ar aizsērēšanu, tad vajag izņemt esošo radiatoru un paskatīties, kas tur nāk ārā? Varbūt var iztīrīt to pašu un viss. Salona radiators atrodas tā novietots, ka viņš tīri dabīgi uzkrāj visus netīrumus. Ja mainīsi tikai radiatoru un netīrīsi sistēmu, tad problēma tāpat ātri atkārtosies.
Jāpievērš uzmanība arī jautājumam, kāpēc sistēma ir netīra? Korodē no iekšpuses? Rūsas gabali? Vai pats dzesēšanas šķidrums ir sācis duļķoties un sadzinis radiatoru pilnu ar kaut kādiem biezumiem?