Publicēt atbildi

Re: Ātrumkārbas apkope

01. Augusts 2014, 10:58

Ķēde, bet ar to arī mēdz būt problēmas, tā tiešām ir problemātiska vieta kompresoru motoriem.
Par eļļas maiņu pašam, ir tā ka W124 nāk ~6l ATF eļļa, orģināli Dexron II bet var liet Dexron III.
Arī pašam mainīt nav tik lēti. Esmu mainījis kādas reizes 3 un ar visām manām atlaidēm uz 30Ls sanāca.

12. Augusts 2014, 10:58

nu pats es diez vai k-ko mainīšu /darīšu - 1) nav kur, 2) slinkums, kas pamatojas ar vājām zināšanām par auto elektroniku. "vecam golfam" eļļu nomainīt nav probzu, bet līst kārbā, kas pilna ar elektroniku nav ne mazākās vēlmes. Lai to dara cilvēki, kas to prot un zina ko dara :)

par ķēdi - protams, ka visam ir "savs mūžs". Varbūt ir ziņas, cik ilgi "dzīvo" ķēde ?

12. Augusts 2014, 12:36

Wampirius rakstīja:par ķēdi - protams, ka visam ir "savs mūžs". Varbūt ir ziņas, cik ilgi "dzīvo" ķēde ?

Ķēdi maina, kad tā sāk trokšņot. Noteikta oficiālā nolietojuma t.i. nobraukuma nav, servisā lai zinātāji skatās. Man nav gadījies, ka kādam MB būtu bijusi jāmaina ķēde.

12. Augusts 2014, 12:40

Vispār skatās cik tā ķēde izstiepjās, nevis trokšņo.

12. Augusts 2014, 13:30

vw26 rakstīja:Vispār skatās cik tā ķēde izstiepjās, nevis trokšņo.

No izstiepšanās jau arī trokšņo. Aiz gara laika iekšā nelīdīs pārbaudīt. Tiesa, piedilst ne tikai ķēde, bet arī zobrati, tā ka kādu brīdi arī pastaipījusies ķēde kalpos un pietiekami klusu. Kad ķēdes nolietojums jau vairs nav savietojams ar zobratu, tad sākas troksnis. Mehānika.

12. Augusts 2014, 20:08

Man meistars viens stāstija kā mersim ar kompressor motoru ķēde pārleca par vienu zobu sadalenei... :ninja:

13. Augusts 2014, 12:48

gan jau ka izstiepjas = trokšņo. :)

13. Augusts 2014, 12:50

a kompresors arī uz tās pašas ķēdas dzīvo, cik saprotu. ja ?

13. Augusts 2014, 12:57

Mizx rakstīja:
vw26 rakstīja:Vispār skatās cik tā ķēde izstiepjās, nevis trokšņo.

No izstiepšanās jau arī trokšņo. Aiz gara laika iekšā nelīdīs pārbaudīt. Tiesa, piedilst ne tikai ķēde, bet arī zobrati, tā ka kādu brīdi arī pastaipījusies ķēde kalpos un pietiekami klusu. Kad ķēdes nolietojums jau vairs nav savietojams ar zobratu, tad sākas troksnis. Mehānika.

Jā, trokšņo, bet tad jau ir tālu aizlaists, jo spriegotāji kādu brīdi neļauj ķēdei trokšņot, un paskatīties cik tā ķēde izstiepusies var viegli. Ja ķēde plīst, tad ir sūdīgāk kā zobsiksna.

18. Februāris 2015, 14:19

Atbilde par ''MŪŽĪGO EĻĻU''.
Koroč atbrauc man viens čalis ar 760 BMW, hvz laikam 2006. gads, bet pohuj.
Dzeks saka, Ev tev tur mehāniķis nevar man eļļu nomainīt, man ķipa MŪŽĪGĀ EĻĻA, bet kaut kā neticās, gribu nomainīt. Koroč, mehs palien apakšā. skatās, skatās, bļin un nesaprot, kā nomainīt (TĀDU SŪDU NAV REDZĒJIS), saka, ka izliet mācēšot, bet ieliet nesaprot kā.
Lab ņemu telfonu zvanu paziņam uz BMW centru, saku man tāda un tāda situācija. Džeks saka, koroč tur slēdz pie sistēmas un tur veca eļļa tek arā jauno pūš iekšā, koroc vajag nopirkt 2x vairāk eļļas, jo jaunā eļļa samaisās ar veco un tur kka cirkulēja, da man pohuj, koroč jādzen pie viņiem viņi to izdarīs, es saku, ka varbūt nav vērt čakarēties tu takš MŪŽĪGĀ EĻĻA, viņš pasmejas un saka, viņu sauc par MŪŽĪGO, bet paredzēta viņa ir tik uz 200 000 km. :)

Secinājums tāds, ka mašīnas tagad ražo, lai nekalpotu ilgāk par 200 000km, tas ir viņam mūža ilgums, tādēļ arī MŪŽĪGĀ EĻĻA ir uz 200 000km.
Vairs nav tie laiki, kad ražoja mašīnas, lai ar viņām varētu braukt 1 000 000km, 2 000 000km vai pat 3 000 000km, tas taču neizdevīgi - savādāk jaunas mašīnas nepirktu. :D
Publicēt atbildi