Switch to full style
Publicēt atbildi

problēma ar paneli

22. Februāris 2018, 22:22

MB C200 CDI (2003)
Problēma sekojoša: pēc auto aizslēgšanas panelis nodziest, bet pēc sekundēm 15 - 20 atkal iedegas un vairs nenodziest. Nakts laikā akumulators nosēdies. Ir kāda ideja kā ar šo problēmu tikt galā?

Re: problēma ar paneli

23. Februāris 2018, 00:20

Varētu būt vajadzīgs elektriķis, bet pirmajā brīdī izklausās, ka auto kaut kur nenostrādā sensors par aizvērtām durvīm. Varbūt bagāžniekā visu laiku deg spuldzīte un tur vadi jālabo? Jo ja tikai panelis degtu, tad akumulatoram vajadzētu līdz rītam izdzīvot, tas it kā netērē tik daudz W.

23. Februāris 2018, 09:21

Mizx rakstīja:Varētu būt vajadzīgs elektriķis, bet pirmajā brīdī izklausās, ka auto kaut kur nenostrādā sensors par aizvērtām durvīm. Varbūt bagāžniekā visu laiku deg spuldzīte un tur vadi jālabo? Jo ja tikai panelis degtu, tad akumulatoram vajadzētu līdz rītam izdzīvot, tas it kā netērē tik daudz W.

Paldies par padomu! Man ir universālis tur visas gaismas ir pārskatāmas - neviena spuldzīte nedeg...
Aķis pateicoties šai nebūšanai un salam visu laiku ir pustukšs (braukt jau arī sanāk tikai pilsētas režīmā).
Man gan arī šķiet, ka līdz ar paneli aktīvs ir vēl kāds patērētājs, bet vizuāli tas nav nosakāms...

23. Februāris 2018, 11:49

Guntris rakstīja:
Mizx rakstīja:Varētu būt vajadzīgs elektriķis, bet pirmajā brīdī izklausās, ka auto kaut kur nenostrādā sensors par aizvērtām durvīm. Varbūt bagāžniekā visu laiku deg spuldzīte un tur vadi jālabo? Jo ja tikai panelis degtu, tad akumulatoram vajadzētu līdz rītam izdzīvot, tas it kā netērē tik daudz W.

Paldies par padomu! Man ir universālis tur visas gaismas ir pārskatāmas - neviena spuldzīte nedeg...
Aķis pateicoties šai nebūšanai un salam visu laiku ir pustukšs (braukt jau arī sanāk tikai pilsētas režīmā).
Man gan arī šķiet, ka līdz ar paneli aktīvs ir vēl kāds patērētājs, bet vizuāli tas nav nosakāms...

Protams, var jau būt, ka pats panelis tomēr tik rijīgs, bet varbūt durvīs ir vēl kādas gaismiņas, piemēram, kas izgaismo zemi tās atverot? Aizvērtām durvīm ne vienmēr redz spīd vai ne. Tās arī var neizslēgties, ja kāds sensors nestrādā. Elektriķim ar testeri visvienkāršāk pārbaudīt, palēnām raujot laukā drošinātājus un mērot. Mēs te tomēr varam tikai minēt.

23. Februāris 2018, 12:25

Ne obligāti ir jādeg kādām lampiņām. Ja sistēma paliek aktīvajā režīmā, tad tas nav tikai instrumentu paneļa izgaismojums. Pati sistēma var patērēt diezgan daudz elektrības. Droši vien, ka būtu jāsāk ar diagnostiku!

25. Februāris 2018, 00:20

Paldies visiem! Situācija ir sekojoša, pāris dienas/naktis atslēdzu paneli - izņēmu drošinātāju nr.42 (laikā kamēr auto stāv dīkā). Un notika brīnums! Defekts ir pazudis! Acīmredzot, kaut kas ir pārstartējies vai sakontaktējies un pagaidām viss strādā kā vajag. :)

05. Marts 2018, 14:29

Guntris rakstīja:Paldies visiem! Situācija ir sekojoša, pāris dienas/naktis atslēdzu paneli - izņēmu drošinātāju nr.42 (laikā kamēr auto stāv dīkā). Un notika brīnums! Defekts ir pazudis! Acīmredzot, kaut kas ir pārstartējies vai sakontaktējies un pagaidām viss strādā kā vajag. :)

Ahoi! Esmu atpakļa ar veco kaiti! Ilgi neļāva atslābt :D
Meklēšu vainu sadarbībā ar elektriķi. Pie labvēlīga risinājuma sniegšu atbildi.
Publicēt atbildi