Switch to full style
Publicēt atbildi

Dzinēja priekšsildītājs

18. Janvāris 2013, 19:43

Sveiki!

Vai kāds var pastāstīt, kam dmāts dzinēja priekšsildītājs? Izskatās, ka man šis ir noklājies un jauns izmaksās baisu ciparu. Vai viņu nevar vienkārši atslēgt un iztikt bez tā? Kas tas ir par zvēru un cik tas ir svarīgs?

C200 CDI W203

Paldies!

Re: Dzinēja priekšsildītājs

18. Janvāris 2013, 22:52

Man liekas ka angliski viņš saucās Heater Booster. Tad jautājums, ja tādu atslēdz, tad ko tas ietekmē?

18. Janvāris 2013, 23:55

Savulaik darbojos avioklubā.. no turienes es zinu kas ir dzinēja priekšsildītājs, daizelim tādu nespēju iedomāties :banme:

un jā.. visu vajag amputēt un pie pārdošanas - "ir visas detaļas" :D

19. Janvāris 2013, 14:12

Palīdz ātrāk sasniegt darba temperatūru dzinējam

19. Janvāris 2013, 14:23

Audi dīzelim tā ir kvēlsvece tosola flancī. Kā šitam izskatās?

24. Janvāris 2013, 14:14

Tātad izdevās noskaidrot, ka šis priekšsildītājs palīdzot aukstā laikā dzinējam ātrāk sasniegt optimālo darba temperatūru (~80C), jo tie dīzelīši itkā slikti silstot. Barojas no ģenrātora un slēdzas iekšā tikai auksta laikā.

Servī atslēdzām, braukāju bez. Uz jautājumu, kas varētu mainīties, servī teica, ka salons varētu ilgāk piesilt. Nedēļu pabraukajot, pagaidām mašīnas uzvedība neko neesmu slktu manijis. Ar salona siltumu arī itkā OK.

Tomēr pavērojot dzinēja temperatūru uz displeja, manīju, ka braukājot aukstā laikā pa pilsētu, dzinējs neuzsilst vairāk par 50C. Tad uzradās jautājums, kā ilgtermiņā ietekmē šāda dzinēja nespēja iesilt? Vai dzinēja resurs verētu ātrāk samazināties?

Paldies!

24. Janvāris 2013, 14:20

Ja motors nesasniedz savu optimālo darba temperatūru - degvielas patēriņš pieaug, nepilnīga degvielas sadegšana, kā rezultātā aizkvep motors, mobeidzās kvēpu filtri un tādas lietas.

24. Janvāris 2013, 21:38

benzman rakstīja:Ja motors nesasniedz savu optimālo darba temperatūru - degvielas patēriņš pieaug, nepilnīga degvielas sadegšana, kā rezultātā aizkvep motors, mobeidzās kvēpu filtri un tādas lietas.

+1

29. Oktobris 2014, 20:22

Es domāju, ka tavam autiņam ir beigts termostats. Man kādreiz arī uz dīzeļa darbojās tas piesildītājs, bija normāla dzinēja temperatūra braucot. Tomēr ziemā dažreiz no rītiem autiņš neleca. Pēc tam izbeidzās tas piesildītājs (star diagnozē- short to ground.., vīri servisā teica ka dikti jāpajauc dzinējs, es atteicos). Un tad konstatēju ka vairs netiek vēsā laikā tas dzinējs darba temperatūrā- jā, beigts termostats, tika nomainīts, viss ok. Mans "auto braucēja" gala secinājums- tam piesildītājam ir tieksme kompensēt beigtu termostatu :(

29. Oktobris 2014, 21:53

Priekssilditajs.
http://fotki.lv/lv/ega322/comments-41811766/
Braucot auksta laika nelielus gabalus bez vina tiesam nevar dabut normalu darba temperaturu.Lai vinu nomainitu ir janonem iepludes kolektors.
Termostats.
http://fotki.lv/lv/ega322/comments-40408422/
Termostati protams ari medz mirt,bet siem motoriem ir degvielas dzesetajs kas liek domat ka beigts termostats.
Publicēt atbildi