Publicēt atbildi

Re: 1999 gada C200 jaudas

25. Septembris 2012, 22:30

Mr Brencis rakstīja:Ja tas sasodītais trijstūris deg, tad riteni vairs nebokējas un ziemā var saulītes taisīt, spolēties un slidināties. Runājot tā paša darīšanu uz asfalta, teiksu tā, ka mersim pat ar pietiekamu jaudu ''nepatīk'' spolēšanās. Tas nav bumers. MB ir citādāks apgriezienu kāpšanas un krišanas veids, kas nav piemērots spolētājiem. Es arī esmu mēģinājis spolēties, iet sānslīdē uz asfalsta, bet MB kaut kā ir tups šai aspektā, tāpēc to vairs nedaru. Ja vajag uzraut, uzrauju un ielieku kādu bembi, bet spolēties, nē, tas nav priekš merša. Vienīgi tikai ziemā.

Nu es neko sliktu nevaru teikt par to spolēšanos gan uz asfalta gan uz grants ceļiem. Uz sausa asfalta gan nekas nesanāk, bet līdz ko parādās mitrums, tad var arī mazliet papriecāties, par grants ceļiem nemaz nav jēga runāt. :baigais:

06. Oktobris 2012, 20:47

Pie ieslēgta ASR, riteņu izspoles gadījumā vadība neļauj dot gāzē.
Nav manīts, ka izslēgts ASR pats ieslēgtos, bez auto pārstartēšanas (noslāpēšanas - piedarbināšanas)
Pats no šī brīnuma tiku vaļā pavisam, atvienojot abus aizmugurējos ABS devējus. Tagad nestrādā ne ASR, ne ABS par ko mans ir priecīgs :D

07. Oktobris 2012, 11:23

Rakaris rakstīja:Pie ieslēgta ASR, riteņu izspoles gadījumā vadība neļauj dot gāzē.
Nav manīts, ka izslēgts ASR pats ieslēgtos, bez auto pārstartēšanas (noslāpēšanas - piedarbināšanas)
Pats no šī brīnuma tiku vaļā pavisam, atvienojot abus aizmugurējos ABS devējus. Tagad nestrādā ne ASR, ne ABS par ko mans ir priecīgs :D

ABS un ASR bloks ir viena no trim neatņemamām motora vadības sastāvdaļām. Atslēdzot ABS un ASR tiek atslēgta daļa motora vadības, ieslēdzas vienkāršots avārijas režīms, max apgriezieni tiek samazināti, jauda samazināta, jo auto uzskata, ka ir bojājums un radusies bīstamība normālam braukšanas režīmam. Ja šķiet, ka pietiek jaudas arī tā, tad jau labi, tad uz priekšu!
Lai tiktu vaļā vai samazinātu bloka aktivitātes, tas jādara iejaucoties pašā blokā, nevis "atslēdzot". Smadzenēm ir jāuzskata, ka viss ir ideālā kārtībā arī tad, kad sākas slīdēšanas, riteņi spolē utt.

07. Oktobris 2012, 19:54

Mizx rakstīja:ABS un ASR bloks ir viena no trim neatņemamām motora vadības sastāvdaļām. Atslēdzot ABS un ASR tiek atslēgta daļa motora vadības, ieslēdzas vienkāršots avārijas režīms, max apgriezieni tiek samazināti, jauda samazināta, jo auto uzskata, ka ir bojājums un radusies bīstamība normālam braukšanas režīmam.

Atslēdzot aizmugurējos ABS devējus, nestrādā tikai ABS un ASR, jebšu viss ko vada ABS bloks. Tieši tā "...ir bojājums un radusies bīstamība normālam braukšanas režīmam....", tikai šajā gadījumā ABS saprot, ka ir ku-kū un neiejaucas motora vadības darbībā! Motora vadībai avarijas režīms netiek palaists :P

07. Oktobris 2012, 20:11

Rakaris rakstīja:
Mizx rakstīja:ABS un ASR bloks ir viena no trim neatņemamām motora vadības sastāvdaļām. Atslēdzot ABS un ASR tiek atslēgta daļa motora vadības, ieslēdzas vienkāršots avārijas režīms, max apgriezieni tiek samazināti, jauda samazināta, jo auto uzskata, ka ir bojājums un radusies bīstamība normālam braukšanas režīmam.

Atslēdzot aizmugurējos ABS devējus, nestrādā tikai ABS un ASR, jebšu viss ko vada ABS bloks. Tieši tā "...ir bojājums un radusies bīstamība normālam braukšanas režīmam....", tikai šajā gadījumā ABS saprot, ka ir ku-kū un neiejaucas motora vadības darbībā! Motora vadībai avarijas režīms netiek palaists :P

Pilnīgi nepareizi! Nekas daļēji neatslēdzas!!! Papēti informāciju rūpīgāk!!! Šī iemesla dēļ visiem AMG auto, kam oriģināli ir bijusi vajadzība iztikt bez šīm sistēmām (bet šādi auto netika ražoti parastam pircējam), bija tie paši reduktori, bet bez iespējām uzstādīt ABS un sistēmai ielikta apmānīšana. Piemēram, F1 drošības auto, medicīniskais un līdzīgas ielai, ne sacensībām domātas versijas. Bet, kam standarta t.i. "veikala" reduktori, tiem apmānīšana veicama nomainot apgriezienus, pie kuriem šīs sistēmas sāk strādāt. tā jau elektroniska padarīšana. Ja būtu tik vienkārši, kā saki, tad ražotājs šādi neākstītos, jo lētāk būtu sekot Tavam ieteikumam, kā meklēt sarežģītākus risinājumus ar reduktoru un elektronikas pārveidošanu — viņu inženieri tak nav stulbi un labi zina, kā darbojas viņu izgudrojums!
Man no Japānas atvestajam AMG nav nekādu problēmu taisīt burnoutus un visu citu ar visu sistēmu t.i. vari ar pakaļējiem riteņiem izdarīt ko vēlies, sistēma pieregulēs visu tikai pie būtiski augstākiem apgriezieniem, ja nekļūdos, tad pie 2500 rpm, bet ar tādiem pilnīgi pietiek "izklaidēm".
Tevis ieteiktajam risinājumam oficiāli motora vadība tiek piegriezta, to būtu jāredz oficiālajās diagnostikas programmās, attiecīgi nevajag izplatīt nepatiesus apgalvojumus, ka kaut ko izraujot MB var apmānīt ABS sistēmu. Citiem auto jā, bet MB noteikti nevar.

11. Oktobris 2012, 23:05

1) Ar manu paņēmienu pa visiem 100% nestrādā ne ABS, ne ASR.
2) Motora vadība darbojas un nekas netiek irobežots.
3) Kādēļ ražotājs ar to nenodarbojas? Man domāt, ka nebūtu pārāk ērti katru reizi ložņāt pa bagažnieku un meklēt īstos vadus ko atvienot vai savienot.
4) Ko sistēma pieregulēs pie "...būtiski augstākiem apgriezieniem..."?
5) Prēēkš kam Tev AMG, ja pietiek ar 2500 rpm? No tiem tik sākas īstā dzīve :D
6) Cilvēkiem mēdz būt spriešanas spējas, tātad ne vienmēr ir nepieciešama oficiāla diagnostikas programma
7) Nepatiesus apgalvojumus neizplatu :P Netici? Ieprovē savam novienot ABS devējus....

14. Oktobris 2012, 19:57

Rakaris rakstīja:1) Ar manu paņēmienu pa visiem 100% nestrādā ne ABS, ne ASR.
2) Motora vadība darbojas un nekas netiek irobežots.
3) Kādēļ ražotājs ar to nenodarbojas? Man domāt, ka nebūtu pārāk ērti katru reizi ložņāt pa bagažnieku un meklēt īstos vadus ko atvienot vai savienot.
4) Ko sistēma pieregulēs pie "...būtiski augstākiem apgriezieniem..."?
5) Prēēkš kam Tev AMG, ja pietiek ar 2500 rpm? No tiem tik sākas īstā dzīve :D
6) Cilvēkiem mēdz būt spriešanas spējas, tātad ne vienmēr ir nepieciešama oficiāla diagnostikas programma
7) Nepatiesus apgalvojumus neizplatu :P Netici? Ieprovē savam novienot ABS devējus....

1) Protams, ka nestrādā. Ja no sava datora izrausi daļu dzelžu, tad noteikti nestrādās ne tie, ne arī saistīti elementi normāli funkcionēs. Kāpec lai strādātu???
2) Pierādi, ja vari! Rūpnīcas dati ir pieejami, gribas motora ar apgrieztiem vadiem parematrus. Citādi mēģini iztaisīties gudrāks par ražotāju, bet tas jau sāk izklausīties pēc muļķības. Vēlams dod linku uz oficiāliem sava auto parametriem drīz, lai klātienē var salīdzināt ar ražotāja viedokli. "Man ir sajūta, jo ABS un ASR nestrādā" šoreiz nebūs arguments.
3) Kādā katrā reizē? Tās automašīnas taču netiek izmantotas satiksmē!
4) Sistēma pieregulēs to, kas paredzēts pieregulēšanai — ASR utt.
Uz pārējo nav pat vērts atbildēt. Acīm redzot auto remontē ar kuvaldu — efekts tak ir panākams! Nākamnedēļ Tevis rakstītās muļķības pārjautāšu pašiem AMG liecinieku klātbūtnē.

14. Oktobris 2012, 21:09

Piekritu Rakarim,te iet runa par w202,tad nesen man bij noklajies relejs kas iesledz ABS un nebija pilnigi nekadu jaudas izmainu,vienigi paneli dega visas lampas kas saistitas ar bremzu sistemu.

14. Oktobris 2012, 22:31

ega322 rakstīja:Piekritu Rakarim,te iet runa par w202,tad nesen man bij noklajies relejs kas iesledz ABS un nebija pilnigi nekadu jaudas izmainu,vienigi paneli dega visas lampas kas saistitas ar bremzu sistemu.

Ja tahometru mēģināji griezt līdz galam, tad nekādu visu jaudu nedabūji. Ikdienas režīmā loģiski, ka nepamanīsi, var mēnešiem nobraukt un, kamēr nekas cits neparādās, nepamanīt pārmaiņas. Esmu šim cauri izgājis gan ar 1995. gada, gan 1997. gada W202 — viena šīs sistēmas kļūda = avārijas režīms un lieta darīta! Biežāk savus auto pie datoriem iesaku pieslēgt! Un 1995. gadā tās ABS sistēmas W202 jau bija paaudzi jaunākas kā tā paša gada W124, kam nebija avārijas režīmi, tas fakts.

18. Oktobris 2012, 23:06

Tā, šodien mums bija oficiāla kluba ekskursija Mercedes AMG GMBH un es publiski uzdevu jautājumu par ESP un ko atslēgšanu, prasīju gan par jauniem modeļiem, gan vecākiem. Tātad, pat jaunajiem AMG, kam ir poga ESP pilnīgai atslēgšanai, ESP ir atslēdzams līdz pirmajai ļoti straujai bremzēšanai, pēc kuras ESP atkal ieslēdzas. Tā ir Mercedes-Benz politika, ka drošība ir pirmajā vietā un nekad neviens MB modelis nav izlaists ar šīm drošības sistēmām, kam tās būtu kaut kā atsevišķi atslēdzamas. Tās nav atslēdzamas. Ja atvieno, izrauj drošinātājus, tad vienmēr tiek atslēgta virkne citu iekārtu t.sk. mans pieminētā motora vadība strādā avārijas jeb saudzējošā režīmā. Vienu vienīgu ABS varēja atslēgt tiem, kam nekā cita vairāk nebija, tātad, beidzot ar W124. Attiecīgi diskusija beigta un lūdzu nerunāt muļķības, apgalvojumus arī nevarēju viņiem mēģināt pierādit, lai izskaidro, jo tādu vienkārši nebija.
Publicēt atbildi