Publicēt atbildi

Re: Mehāniskā kārba!

08. Marts 2015, 23:28

Lai nebūtu jauna tēma... Varbūt kāds var iedot linku uz pamācību , kā nomainīt manuālās kārbas eļļu? Visur tikai automātiskās kārbas pamācības, bet nevienu sakarīgu manuālās kārbas pamacību nevaru atrast. Sūdzību par kārbu nav, bet kā nekā vismas pienāk pirmā reize. + Nezinu kad pēdējo reizi tā ir mainīta. Kādu eļļu viss labāk liet, un cik daudz? (Jo cik esmu dzirdējis, nedrīkst ieliet vairāk par atļauto.)

09. Marts 2015, 00:17

Mehāniskajās kārbās eļļa tiešām ir jāpamaina, jo arī tajās aiz vecuma (un ja vēl aukstumā) eļļa var kļūt par biezu, ir pieredze, ka -30C kārbai ātrumi nebija pārslēdzami, kamēr to neuzsildīja. Kā un cik mainīt nezinu, toreiz to visu izdarīja servisā, bet datiem vismaz par eļļas daudzumu būtu jābūt atrodamiem.

09. Marts 2015, 07:02

Darkfoxx rakstīja:Lai nebūtu jauna tēma... Varbūt kāds var iedot linku uz pamācību , kā nomainīt manuālās kārbas eļļu? Visur tikai automātiskās kārbas pamācības, bet nevienu sakarīgu manuālās kārbas pamacību nevaru atrast. Sūdzību par kārbu nav, bet kā nekā vismas pienāk pirmā reize. + Nezinu kad pēdējo reizi tā ir mainīta. Kādu eļļu viss labāk liet, un cik daudz? (Jo cik esmu dzirdējis, nedrīkst ieliet vairāk par atļauto.)

maiņa diži neatšķirsies no automāta, skrūve tik ārā skrūvi no padona, lej visu nost, meklē kārbai no sāniem skrūvi, skrūvē vaļā un ar šprici gāz iekšā eļļu kamēr pa to pašu skrūvi ārā sāk tecēt eļļa. kad tas vis izdarīts malacis esi nomainījis eļļu savam c180

09. Marts 2015, 07:02

Darkfoxx rakstīja:Lai nebūtu jauna tēma... Varbūt kāds var iedot linku uz pamācību , kā nomainīt manuālās kārbas eļļu? Visur tikai automātiskās kārbas pamācības, bet nevienu sakarīgu manuālās kārbas pamacību nevaru atrast. Sūdzību par kārbu nav, bet kā nekā vismas pienāk pirmā reize. + Nezinu kad pēdējo reizi tā ir mainīta. Kādu eļļu viss labāk liet, un cik daudz? (Jo cik esmu dzirdējis, nedrīkst ieliet vairāk par atļauto.)

maiņa diži neatšķirsies no automāta, skrūve tik ārā skrūvi no padona, lej visu nost, meklē kārbai no sāniem skrūvi, skrūvē vaļā un ar šprici gāz iekšā eļļu kamēr pa to pašu skrūvi ārā sāk tecēt eļļa. kad tas vis izdarīts malacis esi nomainījis eļļu savam c180

kārbā ielīdīs apmēram 1,5L 75w/80 eļļas

Attēls

09. Marts 2015, 13:14

weedheady rakstīja:

kārbā ielīdīs apmēram 1,5L 75w/80 eļļas

Attēls

Paldies! :)

09. Marts 2015, 13:20

Ar eļļas izvēli gan esi uzmanīgs! 75W90 nav visām kārbām!

Pārsvarā visām manuālajām kārbām ir ATF eļļa (sarkanā), dogleg kārbai tiešām 75W90.
Pareizo eļļu labāk ir izvēlēties pēc šasijas numura vai kārbas numura, ja kārba ir mainīta. Noskaidrot var, piemēram, aizbraucot uz Domeniksu. :)

09. Marts 2015, 16:09

Noskaidrot kāda ir orģinālās kārbas eļļa var caur WIS ja iedod vin kodu. Ja kārba ir mainīta tad tas jau jāzin saimniekam.

10. Marts 2015, 19:11

Te pec servisa manuāļa - c180 97 w202 :ata:
Attēls

12. Aprīlis 2015, 22:10

Pēc mana kataloga arī rādā, ka šim C180 kārbā iet 75w-80 ar burtiem GL 4.

Tiltā var liet 75w-90 GL 3/4/5 vai 80w-90 GL 3/4/5.
Publicēt atbildi