Publicēt atbildi

Re: Mehāniskā kārba!

13. Janvāris 2013, 16:25

mangalis rakstīja:nomainiju ellu mehaniskaja karba tagat vieglak sledzas atrumi un kad ir lieli minusi karba nav tik stiiva,kad mainiju ellu ta skruve kur iztecina ellu darbojas ka magnets un tur bija kartiga kaudzite ar skaidinam,drosvien nekad nebija mainita:)

Arī to pašu iesaku visiem, kam mehāniskās kārbas un auto jau ar stāžu. Principā pat 10 gadus vecam auto kārbā var būt jau tādi mēsli, kas zemās temperatūrās sāk vienkārši sasalt klucī — bija tāda pieredze, vajadzēja auto sildīt, lai kad mīnus 30-mit, vispār varētu varētu pārslēgt ātrumus. Precīzāk, apmēram kilometru bija OK, tad kārba sāka slēgties ar grūtībām, pasildot 10 min jau atkal varēja braukt tālāk.

27. Janvāris 2013, 22:00

O, kā reizi lasu visu to, kas šobrīd ir mūsējai... Attiecīgi jautājums - kuram servisam vislabāk uzticēt kārbas elļas maiņu(jo eļļa nav mainīta sen, sen, sen...) un pie reizes arī diagnostiku, lai saprastu kas un kā? :ninja:

27. Janvāris 2013, 23:20

C180 rakstīja:O, kā reizi lasu visu to, kas šobrīd ir mūsējai... Attiecīgi jautājums - kuram servisam vislabāk uzticēt kārbas elļas maiņu(jo eļļa nav mainīta sen, sen, sen...) un pie reizes arī diagnostiku, lai saprastu kas un kā? :ninja:

Mehānikai jau tur viss primitīvi, vajadzētu derēt jebkuram servisam, kam nav līku roku.

01. Februāris 2013, 06:16

ta nomaina tiesam loti cienkarsa,deres jebkurs serviss

20. Septembris 2013, 10:07

sveiki visapkārt! :)

sakarā ar MB iegādi, meklēju Getrag ātrumkasti (dog-leg) un LSD diffu. kādam ir virzieni, kur rakt? :)

20. Septembris 2013, 10:31

ParaTr00per rakstīja:sveiki visapkārt! :)

sakarā ar MB iegādi, meklēju Getrag ātrumkasti (dog-leg) un LSD diffu. kādam ir virzieni, kur rakt? :)

1) Ja meklē Sportline mehānisko kārbu, tad sākumā norādi motoru, kam to gribi uzlikt. Ja esi tā C124 Brabus īpašnieks, kam Latvijā ir arī Brabus motors apbēdināšu — nevar normāli uzlikt. Tās kārbas netur tūnētāju sagādātos zirgus, vajag arī tūninga kārbu, nevis oriģinālo. Tāpēc AMG tikai pilnīgā aizvēsturē piedāvāja mehāniskās kārbas.

2) MB ir tikai ASD reduktori, LSD neeksistē, ja neskaita pāris uz pirkstiem skaitāmus izņēmuma gadījumus arī tālākā aizvēsturē.

P.S. Ja ir tas Brabus, tad labāk rokas nost no neoriģinālām modifikācijām — var iebraukt pamatīgās auzās. Kaut vai fakts, ka MB motoru vadība sastāv no motora vadības bloks + ABS bloks + komforta bloks un kārba tajā kompelktā ietilpst. Ieliekot mehāniku nevar zināt, ko smadzenes par to domās, ka rezultātā neatvadies no daļas uztūnēto zirgu. Ar AMG 3,6 l motoru šāds eksperiments nesen tikai veikts, ja viss OK, tad ieskrējiens līdz 100 km/h ir ap 6,5 sekundēm, ja nav pareizās smadzenes, tad jau vairs tikai ~9 sekundes.

20. Septembris 2013, 11:01

ir `94. gada W202 Brabus C320, ar mehānisko 5 robu kārbu. ir zināma visa vēsture kopš `94. gada auto pameta rūpnīcu - ir pazīstami abi iepriekšējie īpašnieki. vienīgā modifikācija ir iepriekšējā īpašnieka nomainītais diffs - oriģinālo salauza. oriģinālais bija kaut kādā veidā bloķējošs (nezinu, ASD vai LSD), to no vizināšanās ziemā atceros. kaut kādā ~`08. gadā to nomainīja uz parasto diffu, jo toreiz bloķējošais diffs nebija sameklējams... tāpēc tagad tiek atkal meklēts bloķējošs diffs, lai ziemā pie krustojuma nevajadzētu smilšu maisiņu... :D

ja pareizi saprotu, tad oriģināli Mercedes no rūpnīcas to konkrēto auto ir izripinājis ar 2.8l m104 motoru, pēc pabūšanas Brabus rūpnīcā, tas motors ir kļuvis par 3.2l motoru ar daudzpunktu elektrisko šprici. kārba jau no rūpnīcas ir manuālā - tas arī ir bijis pirmā īpašnieka iemesls izvēlēties konkrēto auto. domāju, ka motoram būs pilnīgi paralēli, kāda mehāniskā kārba tur būs... ja varētu tur ieswapot automātkārbu bez liekām problēmām - es ar prieku to izdarītu. :) bet tevis jau nosaukto problēmu dēļ tas izklausās nevajadzīgi dārgs un sarežģīts pasākums, es piecietīšu manuālo kārbu...

20. Septembris 2013, 11:23

Kaut kas neiet kopā, Tev jāprecizē, par kuru 104 motora versiju runā, jo Brabusam bija 3 versijas:
Priekš 2,8 l motora:
# BRABUS B5 tuning-kit, +20 hp / 14,7 kW in a box
Priekš 3,2 l motora:
# BRABUS B6S tuning-kit, +32 hp / 23,5 kW in a box
# BRABUS 3.6 285 hp / 209,7 kW, 400 Nm, 268 km/h

Attiecīgais uzraksts (Brabus B5 / B6 / 3,6) ir uz motora, protams, tā tikai uzlīme, pārējais jau jārok dziļāk. Ja runa par bāzes motoru, kam tikai uzlabojumi, nevis tilpums palielināts lidz 3,6 l, tad viss OK, tad der standarta risinājumi. Ja 3,6, tad jau vairs nederēs. Es vizinos ar otro variantu:
Attēls

Es gan sapratu, ka taisies mest ārā automātu un likt mehāniku. Ja gribas automātu, tad jau vienkāršāk, tad standarta kārba derēs, ieteicama 5-pakāpju. Kaut kaprīzāka, tomēr degvielas ekonomija jūtama.
Bet, ja tomēr motoram versija, kas izvīlēta lidz 3,6, tad es baidītos līst iekšā, jo nevar zināt, ko inženieri tur paredzējuši un ko atmetuši kā vairs nederīgu.

20. Septembris 2013, 11:35

Mizx rakstīja:Attiecīgais uzraksts (Brabus B5 / B6 / 3,6) ir uz motora, protams, tā tikai uzlīme, pārējais jau jārok dziļāk. Ja runa par bāzes motoru, kam tikai uzlabojumi, nevis tilpums palielināts lidz 3,6 l, tad viss OK, tad der standarta risinājumi. Ja 3,6, tad jau vairs nederēs. Es vizinos ar otro variantu:
Attēls

Es gan sapratu, ka taisies mest ārā automātu un likt mehāniku. Ja gribas automātu, tad jau vienkāršāk, tad standarta kārba derēs, ieteicama 5-pakāpju. Kaut kaprīzāka, tomēr degvielas ekonomija jūtama.
Bet, ja tomēr motoram versija, kas izvīlēta lidz 3,6, tad es baidītos līst iekšā, jo nevar zināt, ko inženieri tur paredzējuši un ko atmetuši kā vairs nederīgu.

a kā tieši var tikt pie automāta vienkāršā veidā? :)

motors neizskatās tik glauni, ir sarkans vāks un uzlīmēti burti/cipari. nekāda cita info par to, ka tur tiešām ir 3.2l motors - nav.
Attēls

auto iegādes stāsts ir tipisks deviņdesmito gadu sākumam - новый русский ar čemodānu rokā uz Brabus rūpnīcu un nopircis auto, kas tur ir bijis dabūjams. izvēles iespēja bijusi starp E klasi ar automātu un šo C klasi ar manuāli. cilvēks automātkārbu tajā laikā nav gribējis, paņēmis ar auto ar manuālo kārbu... :) pieļauju, ka tur daudz kas ir roku darbs un speciāli konkrētajam auto taisīts...

es auto nopirku, jo tam ir zināmi 220kkm uz spidometra, auto nav sarūsējis un par to ir rūpējušies. turklāt cena bija tāda, ka atteikties nevarēju :D

20. Septembris 2013, 11:47

Apbēdināšu, tas uzraksts ir tas, kam būtu bijis jābūt uzlīmētam uz auto pakaļgala, nevis tas, ko Brabus līmē uz motora... Un 32 tas pats, kas standarta auto uz bagāžnieka vāka no 320.
Attēls
Attēls
Atveram eBay un nopērkam cik tādu uzrakstu vēlamies...
Tā ka redzot šo bildi man radās skepse, patiesību var noskaidrot vai nu verot motoru vaļā (visās versijās Brabus tur būs piestrādājis), vai apkūkojot motora vadības bloku, kam jābūt no Brabusa.
Protams, ir variants, ka kāds W202 standarta 2,8 motora vietā ielicis 3,2 — no ārpuses nekādas atšķirības.

P.S. Stāsts arī dīvains, jo šādu modifikāciju lielāko daļu tomēr esot veikuši MB izplatītāju centros, nevis pie Brabus, jo motora pārbūves izmaksas pie izplatītājiem esot bijušas daudz zemākas kā pie Brabus. Manējais tāpēc pārbūvēts neizbraucot no MB centra, kur tika pirkts, tikai salons pāršūts jau gatavu aizvedot uz Brabus.
Publicēt atbildi