11. Jūnijs 2013, 15:33
Sveiki,
Apmēram pirms pusotra gada vispār rūsa nebija, izņemot augšā virs durves pie vienas logu līstes kādi 3 cm uzpūtusies krāsa un starpā brūnais tonis bet tas bija gandrīz vispār nepamanāms.
Bet nu es tikai pusotru gadu braukājos un tagat varētu teikt ta pusgada laikā jau intensīvi uz visām arkām krāsa burbuļo un brūnie rūsas pleķi jau parādās.
Tagat liekas jo vairāk un cītīgāk es viņu mazgāju (pat arī arkas iekša pamazgāju) jo vairāk rūsa parādās lol
Pirms dažiem gadiem es redzēju raidījumu pa TV kur restaurēja un pārkāsoja vecu mašīnu un man atmiņā palicis, ka pēc krāsošanas viņai apakšā un iekš arkām pie riteņiem kautkādu melnu smēri smērēja ar otu manliekas tas bija pret rūsu paredzets?
nekautrējieties un padalas ar info ka jūs cīnāties ar rūsu vai iesakiet kautkādus līdzekļus kurus kāds zin ka tiešām līdz un ir vērts smērēt lai biškin piebremzētu to izplatību..
11. Jūnijs 2013, 16:04
1. rūsa ir ķīmisks process, kuru apstādināt nevar. Tā ir skarbā patiesība/
2. lai apstādinātu rūsēšanu, problemātiskais metālas gabals ir jāizgriež, vietā jāiemetina jauns un tīrs. Pēc tam tas ir jāapstrādā ar pretkorozijas līdzekļiem un šuves jāapstrādā. Pēc tam to visu noklāj ar piķim līdzīgiem pārklājumiem, kas pasargā no apkārtējās vides, akmentiņiem utt, lai uzklātās gruntis netiktu bojātas.
Tajā gadījumā - ar drāšu birsti vai kādu citu palīgisntrumentu mehāniski attīri metālu no rūsas (cik nu tas būs iespējams) un apstrādā ar kādu skābo grunti vai kādu'rūsas pārveidotāju'. pēc tam apstrādātā vieta jāšpaktelē, jāgruntē un jākrāso.
Iespējams kādu gadu tajā vietā rūsa laukā nelīdīs.
Es nezinu nevienu līdzekli, kuru vari uzklāt uz uzburbušas krāsas un tas apstādinātu rūsas procesu. Es domāju, ka tā nenotiek.
Kā arī ņem vērā, ka uzburbusi krāsa 1cm2 laukumā patiesībā var nozīmēt lielu rūsas pleķi zem krāsas 3x lielākā apmērā..
11. Jūnijs 2013, 16:13
Tev ir W202, kur rūsēšanai un tās bīstamībai vairāki cēloņi:
1) Pirmie kucēni krāsojot ar ūdens bāzes krāsām. tagad vairs citādi nemaz nedrīkst, bet tolaik vēl nebija iemācījušies veikt normālu pirmapstrādi. Risinājums — pārkrāsot visu auto...
2) Plāni bleķi, vecajiem tā nebija. Attiecīgi W202 / W210 un jaunākiem kā ir rūsas pleķis, tā pēc gada jau caurums. Vecie brauca gadiem un tikai tad bija jādodas pie krāsotāja...
Ja negribas veikt pilnu pārkrāsošanu labā kvalitātē (700+ LVL), tad pie šiem modeļiem labāk pārāk nepieķerties, jo tie kād sāks rūsēt, būs caurumos pāris gados. Vai nu jāmaina auto kamēr var, vai jākrāj nauda.
11. Jūnijs 2013, 17:59
Pārkrāsot auto pilnībā nav nekāds risinājums. Tas ir tikai viens no procesa etapiem.
Vispirms ir nepieciešams saprast cik tās rūsas ir daudz un vai vajag ko metināt. Ja vajag metnāt, tad sametināt. Te iet runa ne tikai par redzamajām virsbūves daļām, bet arī par nesošo virsbūves daļu, ko uzreiz nepamana. Nesošā daļa rūsē metināumu/šuvju vietās, jo tiek slogota un tajās vietās ir elastīgās deformācijas.
Kad viss ir sametināts, rūsējošās daļas un metinājuma šuvs ir labi jānoslīpē un jāapstrādā ar Brunoxu. Tas izkodina metālu un pārveido porās palikušo rūsu. Brunoxu nomazgā ar šķīdinātāju un gruntē ar skābo grunti. Tad visu pārējo pēc nepieciešamības, lai ir smukums.
Iekšējās konstrukcijas cik var piekļūt un veikt to pašu, tad var darīt. Bet aizrauties nevajag, jo iekšpusē, ja nevar labi apstrādāt, tad lietvirsū rūsai krāsas kārtas nodarīs tikai sliktāk.
Iekšējās konstrukcijas nopūš ar nigrola un autovaska maisījumu. Es personīgi jaucu 1:1. Pūst tikai ar autovasku (konservants) nav nekādas jēgas, jo pēc laika tieši šuvju vietāsvibrāciju ietekmētasatverās, kā rezultātā viņam pazūd visa jēga,tasir pārbaudīts!
Pūst ar nigrola un auto vaskamaisījumu pirms metināšanas kategoriski nedrīkst, pirms krāsošanasnav ieteicams, citādi meistari ļoti lamāsies,jo tā visa padarīšana tek un ļoti smērējās.
Šīnigrola un autovaska recepte nākno krievu laikiem, kur tika pūsti visi žiguļi un moskviči. Kuri bija nopūsti, tie brauc vēl šodien.
11. Jūnijs 2013, 18:41
Nu pilnībā pārkrāsot w202 nav jēgas bet pēc 10 vai 20 gadiem jā kad šitie būs senlaicīgie auto tad protams ir labi tādiem vērtibu saglabāt.
Bet vispār ari vecie W220 rūsē nemot verā ka viņiem jau ir 10 gadu, viņiem ir tādi paši burbuļi uz arkām ka manējam, protams ne visiem.
Tā pat ir arī redzēti W202 un W210 kuriem vispār nav rūsa (vismaz virsbūvei) bet tie ir ārzemēs kur siltais klimats
Liekas pagaidām būs janoslīpē & jāasptradā un beigās janokrāso & jānolako vismaz trakākās vietas, ak jā un caurumus dzelžos es nekur neredzu, tāpēc gribas laicīgi te padarboties kamēr nav vel trakaak
12. Jūnijs 2013, 15:36
Benzman,kur tagad var Brunox dabūt?
12. Jūnijs 2013, 22:23
To Brunox var pūst virsū uz krāsojuma? Vai arī viņs var sabojāt krāsu?
Man ienāca prātā ar tādu nopūst arkas no iekšpuses un pie reizes masīnas apakšu ik pa laikam?
13. Jūnijs 2013, 10:15
brunox ir klājams uz plika metāla, kas ir maksimāli attīrīts no birstošās rūsas.
13. Jūnijs 2013, 10:39
Es pirms brunox ar fosforskābi pār.gāju. Brunox jāklāj trīs kārtās ik pa stundu, 12 stundas žūst, pēc tam ar divkomponentu krāsu. Kkad pirku to brunox un viens bija dārgs, pēc tam bija kkāds lētais, tas lētais baigais mēsls bija.