Stikli un lukturi, krāsošana un rūsa :)
Tēma slēgta

Rūsas pārveidotājs?

27. Aprīlis 2011, 09:33

Ja bamperā rūsa jau ir iemetusies, tad neko daudz prātīgu izdarīt vairs nevarēsi, galu galā bampers jau ir hromēts. Lai nepieļautu rūsas veidošanos kā arī to palēninātu šādas vietas ir jāapstrādā ar silikoniem, eļļu vai kaut ko tamlīdzīgu, lai ūdeni tādās vietās nemaz neielaistu kā arī samazinātu berzi strp detaļām.

Rūsas pārveidotājs?

27. Aprīlis 2011, 09:47

Nigrols biezs ir tikai zemās temperatūrās. Kad vasarā bleķi uzkarst līdz kādiem 40, 50 °C, tas paliek ļoti šķidrs un lien pa visām malām laukā. Tas ir labi, jo sasūcas arī vajadzīgās vietas porās.

Rūsas pārveidotājs?

27. Aprīlis 2011, 10:06

Nesen bija diskusija par kaut kādu maisījumu Nigrols ar kaut kādu citu eļļu, kas kopā veido labāko konsistenci. Tā līdz beigām arī nebija izrunāts, kas tas par maisījumu.
Tā kā tuvojās vasaras sezona un šis ir labākais laiks, lai sagatavotu auto, tad arī man šis jautājums ir aktuāls. Ar kādiem līdzekļiem, eļļām via ko citu ir labāk apstrādāt auro iekšējās daļas.
Pagājušogad apstrādāju ar vasku, iespējams arī dažādiem ražotājiem tas vasks ir savādāks, bet pēc nepilna gada tagad skatos tas vasks ir galīgi jau sažuvis un diez vai pilda savas funkcijas tā kā vajag. Protmas, ir iespēja apstrādāt katru gadu. Apstrādāt virsmas tīrā veidā ar nigrolu, arī kā jau teica, siltos laikapstākļos tas paliek šķidrs un notek.
No visiem apstŗades veidiem nigrols liekas ir labākais risinājums tieši kvalitātes ziņā, tomēr vajadzētu zināt ar ko viņu maisīt kopā, lai tas tik viegli netecētu nost un būtu ilgnoturīgāks.

Rūsas pārveidotājs?

27. Aprīlis 2011, 11:39

27 April 2011 10:33:53 benzman rakstīja:
Ja bamperā rūsa jau ir iemetusies, tad neko daudz prātīgu izdarīt vairs nevarēsi...

...tas jau skaidrs!Bet ,redz,to caurrūsēšanu var taču piebremzēt!Un detaļas mūžu krietnu pagarināt!
Iepriekšējam iekšpusi izsmērēju ar atrabotku,bet ilgāk par gadu neturās.Esmu novērojis,ka tās vietas,kur biju uzziedis grafīta smēri,gan stāv jau dažus gadus.

To nigrola kombināciju ar Kautko gan būtu labi uzzināt!

Rūsas pārveidotājs?

27. Aprīlis 2011, 15:10

27 April 2011 12:39:02 Ugis rakstīja:
Ja bamperā rūsa jau ir iemetusies, tad neko daudz prātīgu izdarīt vairs nevarēsi...

...tas jau skaidrs!Bet ,redz,to caurrūsēšanu var taču piebremzēt!Un detaļas mūžu krietnu pagarināt!
Iepriekšējam iekšpusi izsmērēju ar atrabotku,bet ilgāk par gadu neturās.Esmu novērojis,ka tās vietas,kur biju uzziedis grafīta smēri,gan stāv jau dažus gadus.

Šobrīd par šo tēmu raxtu Bakalaura darbu, ir 36 dzelzs paraugi, paraugā ietverta metinājuma šuve. Paraugi iemērkti 10% NaCl šķīdumā un vājā serskābes šķidumā, pH 2,5.
Ļoti labi rezultāti ir cinka saturošām emaljām...(aukstā cinkošana) Bet visnoderīgākais šajā bamperu gadijumā ir virsbuves aizsargvasks, piem., Dimitrols!

Rūsas pārveidotājs?

27. Aprīlis 2011, 15:17

Pēc tam ar tādu kā kopsavilkumu padalīsies?
man priekšā pretrūsas kampaņa - nolēmu cīnīties paša spēkiem, tāpē būtu interesanti zināt rezultātus.

Rūsas pārveidotājs?

27. Aprīlis 2011, 15:17

man priekšā pretrūsas kampaņa - nolēmu cīnīties paša spēkiem, tāpē būtu interesanti zināt rezultātus.

Rūsas pārveidotājs?

27. Aprīlis 2011, 15:28

27 April 2011 16:17:20 erviko rakstīja:

Kad Bakalauru aizstāvēšu,protams...
Korozijas apmērus nosaku pec divām metodēm. Svara (korodējušāsmasas zudumiem) un izšķidušo Jonu koncentrācijas šķīdumā... Jāpiebilst,ka ar to svēršanu visai interesanti,jo svari ar 4 zimēm aiz komata, sals šķidumam ir tendence kristalizēties un nosēsties uz paraudziņa, padarot to smagāku :D Ar joniem precīzaka padarīšana. :)un ne vienmēr tiek precīzi notirita oksidējušā karta - rūsa...

Rūsas pārveidotājs?

27. Aprīlis 2011, 16:34

27 April 2011 12:39:02 Ugis rakstīja:

nigrols+ movils

Rūsas pārveidotājs?

27. Aprīlis 2011, 16:38

nigrols+ movils

Kādā attiecībā?Kur var movilu dabūt?
Tēma slēgta