Stikli un lukturi, krāsošana un rūsa

27. Jūnijs 2004, 18:16
Paprasiju brataanam cik vinsh pikjoja tajaa pieRumbulas vietaa - vinjam vaidzeeja arkai tur bish atruusinaat un piekraasot, un par to nopleesa ~30Ls.
28. Jūnijs 2004, 10:47
Paldies Dievam, caurumi vēl nekur nav izrūsējuši, bet ir trīs rūsas pleķi (lata lielumā). Kaut kā par katru no viņiem atdot 30 latiņus man sevišķa vēlēšanās nav. Un nez cik vēl tas laiku prasīs.
Kāds man ieteica garāžā ar smalko smilšpapīru to rūsu noberzt un kādas 3 reizes ar krāsu nopūst. Bet es tā padomāju, vai tad pēc tās noberzšanas to vietu nevajadzētu apstrādāt ar kaut kādu ķīmiju? Moš kāds jau ir ko tamlīdzīgu darijis? Un pēc cik ilga laika atkal tā rūsa var izlīst tajās vietās?
28. Jūnijs 2004, 11:16
Es arī mēģināju savam vecajam 123 pats kaut ko tīrīt un krāsot. Pūtu arī pretrūsas kaut ko, bet tas viss bija tikai uz pāris mēnešiem. Ļoti ātri sākās viss no gala.

Īpašas jēgas nebija.
28. Jūnijs 2004, 17:25
Es savam vecajam w123 ar fleksi notīriju rūsu un nopūtu ar pistoli, vēl tagad nekas tajās vietās neparādās. Man pat bija viens spārns tam w123 galīgi norūsējis un ar caurumiem, es to izslīpēju, sametināju un nošpaktelēju. Pēc tam nopūtu ar grunti un tad ar krāsu un tas spārns vēl joprojām ir vesels, kaut gan mašīna jau pati ir sapuvusi.
28. Jūnijs 2004, 21:42
Sveetiigi esot papleest nost apshivku un sashpriceet no iekshas durvju apakshaa speciaalu eljlju-laku, kaa arii visaas vietaas kur kautkaadas shkjirbas, kur uudens uzkraajas (tie pashi bagazhnieka atsleegcaumuri). Reaals un leets veids kaa saglabaat veel veselu vai jau puut saakushu plekji.
29. Jūnijs 2004, 09:41
Bija pagalam izrūsējis W123, to ņēma un pilnīgi un labi pārkrāsoja, tagad pēc 3 ziemas gan prasās īkumus pielabot, bet tas ir kas pilnīgi cits, kā pašam skrāpēties, krāsot un cerēt, ka būs labi -- iesaku reiz saspļaut saujās, sakrāt naudiņu un to lietu paveikt tā nopietni. Nu, ja tajā brīdī, kad būs naudiņa, izdomāsi, ka labāk ņemt citu auto, tad arī būs mazāks žēlums no vecā šķirties...
Par to eļļaino pretrūsas -- ir šur tur sapūsts un sastapts, viss jau būtu labi, ja tas ir vietās, kur grūti tikt klāt, citādi visu var tā nocūkot, tā nocūkot... Prasās to smāķi tīrīt laukā un domāt kādu tīrāku metodi -- neesmu laucinieks un kartupeļu maisus mašīnā nevadāju, tāpēc šo metodi tikai vietās, kur pēc tam nav ar rokām vai ko citu jālien iekšā...
29. Jūnijs 2004, 09:43
Tieshi taa, tas smaakjis ir domaats vietaam kur netiek klaat un neredz.
29. Jūnijs 2004, 09:59
Varbūt pamēģināt tā kā Janka saka. It kā labi viņam sanācis ar to slīpēšanu un krāsošanu. Bet problēma tā, ka pats nereiz to neesmu darījis, nedz redzējis kā to dara. Jo man jau caurumu vēl nav, tikai trīs tādi mazi pleķīši, kas uz balta drausmīgi izskatās.
06. Augusts 2004, 12:08
man ir zināms serviss, kur pilnīgi apstādā unkrāso un lako par 40Ls par detaļu.
Ja rūsa iet pa ārku, tad ļoti maz cerību, ka nebūs jākrāso viss spārns.
rūsa ir jānotīra līdz galam, bet kad sāk veidoties burbulis zem krāsas - tas nozīmē, ka process ir aizgājis pa tālu un būs nepieciešamā "ķiruģija". man pašam ir aktuāli.
nopirku pretrūsas praimeru, ar smilšpapīru apstrādāju aprusējošās vietas un virsū liku krāsu. teikšu godīgi - sakaini sanāca. tāds piegājiens der tikai vietās, kas nav redzamas no ārpuses (durvju maliņas, bagāžnieka sturīši utt).
Bija arī pozitīvā pieredze, Fordikam 97.gadā apstrādāju bagažnieka sturīšus (baigi tur smagi gāja) ar pretrūsas praimeru (sarkanā krāsā tāds) un nokrāsoju pa virsu. ziniet, jau 2004.gads-tie sturīši tur, bet citur jau sāk caurumi veidoties. biju apmierināts ar savu darbu.
Man liekas, ka uz manējo priekšējo spārnu vajadzēs ~50Ls ieguldīt....
08. Jūlijs 2005, 20:54
Sveiki! Manam Mersītim parādījās pirmā rūsa... baigi maz, bet gribās kaut ko izdarīt, lai neietu tālāk... :cry: :cry: :cry: Ko var izdarīt?
Mizx, Tu laikam daudz ko saproti no tādām lietām...?!