Stikli un lukturi, krāsošana un rūsa

06. Aprīlis 2008, 21:13
Восстановление геометрии легковых авто, джипов и микроавтобусов после аварии на стенде "car-o-liner". Большая база данных и контрольных точек по измерению кузовов на совренных автомобилях.
07. Augusts 2009, 13:53
Offtopic
Varbūt kāds kādreiz ir saskāries ar karsto cinkošanu? Kāds no šejienes uz auto virsbūves daļām to ir mēģinājis?
07. Augusts 2009, 13:56
Par cinkošanu jautā Martini — viņa ražo tās iekārtas. Esmu ar to darbojies. Cieši saistīta lieta ar smilšu strūklām, lakošanām un visu to — nodrošina pilnu metāla apstrādes ciklu no bleķa (vai rūsas čupas) līdz nokrāsotai un ekspluatācijai sagatavotai virsmai.
07. Augusts 2009, 13:58
Bet tā diez vai būs karstā, auto cinkošana mazos apjomos notiek mazliet citādi — līdzība ar krāsošanu.
07. Augusts 2009, 14:02
Man interesētu tieši karstā, jo tā ir vispamatīgākā. Man visvairāk interesē, kā metāls panes karsto cinku (ap 400 grādiem).
07. Augusts 2009, 14:13
Jautā viņai. Tikai cik zinu, tās tehnoloģijas piegriež un varētu būt, ka vides prasību dēļ principā reti kur kāds ko tādu dara — ļoti kaitīgi apkārtējai videi un cilvēkiem darba procesā. Tāpēc izmanto citus metālus, sakausējumus, citas tehnoloģijas, lai šis vairs nebūtu aktuāli.
07. Augusts 2009, 15:14
Cik esmu redzējis pie lietuviešiem šie tā nocinko vannās ka pa gabalu izskatās kā nohromēts-tiešām kvalitatīvi bet dzeltenais cinks tiešām ir daudz kaitīgāks un to jau tiešam taisās aizliegt.
07. Augusts 2009, 17:52
Dzeltenais man šķiet ir jaunais.. vecais bija gaiš.
Un cik esmu sapratis, tad ār karsto cinkošanu nekas īpaši nespīd + visa virsma ir nedaudz grubuļaina, kas prasa nopietnu pēcapstrādi lai krāsotu.
07. Augusts 2009, 17:56
Virsmas gludums pēc ir atkarīgs no gluduma pirms. Tas pats par hromēšanu un visām metālu pārklāšanām — visi negludumi izceļas 2x vairāk. Tāpēc virsma jāsagatavo ideāla un tad arī virsū klājas gludi. Ja tīrīsi ar smilšu strūklu, tad gluds tiešām nebūs. Vajadzēs pirms tam slīpēt un pulēt.
07. Augusts 2009, 19:04
tu esi gatavs samaksāt pa ~8kls par mašīnas cinkošanu?
Ja nē tad jautājums atkrīt automātiski.