Riepas, diski, amortizatori, piekare, ...
Tēma slēgta

Par diskiem

10. Februāris 2011, 22:28

10 February 2011 21:31:17 kira rakstīja:
Edit- Jaa, ir tie wald diski. skiet man ir sadi pasi.
Attēls
Ir vinjiem vertiba vai aluminija cenaa!?

Uz cik tie diski ir?
Pārdodi?

Par diskiem

10. Februāris 2011, 23:35

Ja jau Tev pašam tie diski ir, tad ražotājs / pasūtītājs uz tiem ir norādīts. Tad kāpēc jautā? Ja nav, tad tā ir tikai replika. Ja nav vispār vispār nekā, es tos labāk nemēģinātu likt uz auto, vajag vismaz KBA numuru, ka tie notestēti dalībai satiksmē...

Par diskiem

11. Februāris 2011, 17:39

Katrā ziņā ziemā jo šaurākas riepas, jo labāk. Manuprāt nevajadzētu platākas par 195(ziemā). Bet R neko daudz neizsaka. Lielāks R taču labak iet pāri nelīdzenumiem, bedrem utt, bet nevajag pārspīlēt. Ar lielim, platiem diskiem ir grūtāk griest stūri (uz vietas), lielaka slodze uz buksēm utt. Padomajiet logiski. Man uz w202 ir 195/65R15 nav nekādu problēmu un diezgan labi izskatās.

Par diskiem

11. Februāris 2011, 17:43

11 February 2011 17:39:35 Masters rakstīja:
Katrā ziņā ziemā jo šaurākas riepas, jo labāk. Manuprāt nevajadzētu platākas par 195(ziemā). Bet R neko daudz neizsaka.

Lūk te es oponēšu. Ir braukt gan ar 175, gan 195, gan 205, gan 235 platuma riepām ar labiem protektoriem uz +/- līdzīga smaguma mašīnām. Varu secināt tikai vienu - šaura riepa uz sniega neder! Šaurās riepiņas der uz slapjās pļuras, kur apakšā ir asfalts.
Bet pa dziļu sniegu, vai slikti tīrītu šodeju, man vislabāk patika braukt ar platākām riepām.

Par diskiem

11. Februāris 2011, 20:02

Richy, a kāpēc ralijā ir šauras riepas?

Par diskiem

11. Februāris 2011, 20:32

11 February 2011 20:02:27 Amakatanav rakstīja:
Richy, a kāpēc ralijā ir šauras riepas?
Nemaz arī nav šauras... Rallijā tās izvēlas atkarībā no ceļa seguma. Ja grants ceļš, kas pilns ar sniegu, tad būs šaurās un pamatīgi nonaglotās. Ja asfalta posmi — platas. Ja posmi pa irdenām smiltīm, tur vispār balonus var ieraudzīt.

Par diskiem

11. Februāris 2011, 22:31

Makatonov!
Pirmkārt,rallijā mašīnas ir vieglākas,
otrkārt, rallijā mašīnas nebraukā pa pagalmiem uz 2km/h,
treškārt, rallijā saķere vajadzīga ar grunti, cik nu iespējams,tādēļ ir nenormāli šipi.
Tie ir tikai mani novērojumi,bet ar platām riepām mašīna neierokās sniegā tik ātri,kā ar šaurām,līdz ar to,mazāk iespēju izkapāt slieksni no ledus,no kura ārā var tikt tikai ar šūpošanu vai lāpstu.
Kas attiecās uz planēšanu pa šļuru lielā ātrumā,tad tur palīdzēs tikai labs protektors.
Nesaku,ka visām mašīnām jāliek platas ziemenes. Uz audi c4 labi turās 195, uz bmw e38 - 235,bet uz c140 šis platums bija par šauru. Uz c124 arī 195 bija par šauru,savukārt uz w123 visideālāk derēja 205.

Par diskiem

11. Februāris 2011, 23:57

Mani novērojumi vairāk saistīti ar auto svaru. Un lai arī kādreiz arī iedomājos, ka rullē tikai platas riepas, pēdējā laikā redzu, ka vislabāk kapā šaurākas riepas ar kārtīgu proķi.
Kamēr uz vienas mašīnas vienā sniegotā pagalmā dažādas riepas neuzliks, vienprātības nebūs :D

Par diskiem

12. Februāris 2011, 10:45

Lomu spēlē mašīnas svars,dzinēja jauda,griezes moments,ātrumkārba,un zvaigžņu stāvoklis attiecība pret bākas vāciņu :D
Tēma slēgta