Riepas, diski, amortizatori, piekare, ...
08. Septembris 2009, 08:34
08 September 2009 09:30:23 baigais rakstīja:
Lukas ražo škodai arī sajūgus - tie gan birst pēc vella!

Tad drīzāk ir jautājums — Lucas ir viena vai vairākas rūpnīcas...
08. Septembris 2009, 08:35
nu, un kurš zin, kāpēc rodas tā piečīkstēšana ?
08. Septembris 2009, 08:38
08 September 2009 09:35:40 SZ rakstīja:
.gif)
to gan diez vai kāds zinās, tā ir veiksmes spēli.
nesen veikalā redzēju kaut kādu Liqui Moly smēri par 0,86 ls kura novērš čīkstēšanu
08. Septembris 2009, 08:41
.gif)
Runā, ka ir nesaderība starp disku un klučiem. Mans meistars stastīja, ka vienam klientiem bija licis Altea (ja pareizi atceros - esot baisi dārgs). Gan disku, gan klučus, bet čikstēja uz vella paraušanu. Tad nomainīja uz lētākiem klučiem un pārgāja.
08. Septembris 2009, 08:49
08 September 2009 09:29:09 Mizx rakstīja:
Renoir eksperiments ar dārgiem MB oriģinālajiem klučiem liek arī man padomāt un tāpēc nākamie, ko likšu, būs ar MB birku uz kastītes. Tomēr ne vienmēr LV iespējams legāli mēģināt likvidēt bremžu piecīkstēšanu bremzējot, ceru, ka tiem klučiem blakusefektu nav nemaz.
Padārgi jau ir, bet tā kā mana pieredze rāda, ka bremzes aizmugurē nobraukt nevaru pa gadiem 5, tad ir vērts.
Manā gadījumā ir eksperiments ar bremžu diskiem + klučiem. Abi oriģinālie MB.
Runājot par diskiem, oriģinālie pēc cenas ir pa vidu...

Ir vēl dārgāki.
Čīkstēšanas nav. Bremzē labi. Man šķita interesanti, ka uz diskiem veidojas rievas. Tādas viļņveidīgas. Ar iepriekšējiem tā nebija. Nu, laikam tā jābūt, jo kādi tad var būt varianti? Orig+orig taču.
08. Septembris 2009, 08:52
Tiko arī uzlikām oriģinālos klušus un diskus uz w203 - tāpat čīkst ik pa brīdim, bet reti! Tā ir kā sērga, no tās čīkstēšanas pavisam vaļā netiek!
08. Septembris 2009, 08:59
Piečīkstēšana ir tīra fizika. Vibrācijas, kas rodas klucim spiežoties pie diska. Varētu nebūt, ja materiāls mīkstāks, bet tad tas bieži jāmaina. Lai nečīkstētu, pēc maiņas uzreiz nedrīkst strauji un agresīvi bremzēt, jo tad piedilst nevienmērīgi un attiecīgi lielākas iespējas šīm vibrācijām.
Ja nu braucot tomēr tā piečīkstēšana sākas, ir visai pārbaudīta, bet pie mums diezgan nerealizējama metode cīņai pret to. Varot likvidēt pavisam. Jāizbrauc uz tukša bāņa, jāsasniedz vismaz 180 km/h, bet vēlams visus 200 km/h, jāpaskatās spogulī, vai aizmugurē neviena nav, ja nav, tad kārtīgi jānoliek pa mēmajiem. Kārtīgi, cik var, lai bremzes strādā cik jaudā, ja ABS un cita elektronika arī strādā, tad bremzēšana tiek veikta tieši kā pieklājas. Maksimāli strauja apstāšanās no 200-0 km/h. Un tad vēl kādas 2 reizes jāizdara tāpat. Lai bremžu disks paspēj kārtīgi uzkarst no vienas bremzēšanas reizes un klucim arī vienā piegājienā norauj visu virskārtu. Ja tas nav palīdzējis, tad jāsamierinās ar piečīkstēšanu līdz citu kluču iegādei.
08. Septembris 2009, 09:01
08 September 2009 09:52:23 MBex rakstīja:
Tiko arī uzlikām oriģinālos klušus un diskus uz w203 - tāpat čīkst ik pa brīdim, bet reti! Tā ir kā sērga, no tās čīkstēšanas pavisam vaļā netiek!

Ir jāvar tikt vaļā pavisam! Man šobrīd laikam tikai 1 auto no visiem saimniecībā bremzes mēdz dažreiz piečīkstēt.
08. Septembris 2009, 10:27
08 September 2009 09:38:37 bite747 rakstīja:
.gif)
to gan diez vai kāds zinās, tā ir veiksmes spēli.
nesen Maximā redzēju kaut kādu Brōlio smēri par 0,86 ls kura novērš čīkstēšanu

08. Septembris 2009, 10:34

Patiesībā manējam arī itkā jāmaina bremžu diskus un klučus...
bet kkā pēdējā laikā vairāk saku apsvērt jaunas mašīnas iegādi nevis vecās remontu