Riepas, diski, amortizatori, piekare, ...
21. Marts 2010, 17:27
redz ka mana praksa ir redzētas un dzirdētas čikstōšās šaras un neviena vien
21 March 2010 17:21:18 Udritis rakstīja:
1. Pēc stāvēšanas.
2. Hadene izskatīta uz pacēlāja.
3. Mitrs laiks.
4. Grozot stūri slodze sūknim.
5. Pēc teiktā čīkst kā bumija.
Viss vienos vārtos uz siksnu, turklāt nekad nav nācies redzēt čīkstošu šaru, bukses jā un raksturīgi meršiem
.gif)
21. Marts 2010, 19:42
Siksna ta nav, siksna parasti cikst, kad sagriez sturi lidz galam un tur. Un siksnai ir savadaka skana. Bet man cikst ari sausa laika un katva biskin pagrozot sturi. Sarniri nekustas. Varbut plaukta bukses cikst!?
21. Marts 2010, 21:32
vini nekustas tas tiesa,vinjam tagad stadija,ka čīkst,jo atspere viņu slogo un viņs nekustas,tur jau ta merša specifika atspere viņu rauj un tā`pēc nekustas.Brauksi līdz izraus viņu un tad gan būs ziepes...klausi nomaini to šaru kura čīkst un būs klusums
21. Marts 2010, 21:34
intars taisnību runā!
22. Marts 2010, 00:31
Ok, paldies visiem par padomiem!
22. Marts 2010, 09:47
Manam ar čīkstēja, Ome dzirdēja!

Kustēties arī nekas nekustas, bet troksnis mežonīgs! Skaņa ar ir izteikta gumijota! Ja gribi pārbaudīt, tad pabāz galvu zem mašīonas un paprasi kādam pagrozīt stūri.
22. Marts 2010, 10:45
Siksnas čīkstoņu no stūres vai balstiekārtas čīkstoņas jau vajadzētu atšķirt. Šaras sāk čīkštēt, kad parādās brīvkustība. Pārbaudīt var, pacel vienu riteni gaisā, zem plaukta, uz kura balstās atspere, pabāz klucīti un lēnu laid mašīnu lejā, plaukts atslogojās attiecībā pret stupicu un amortizatoru un, ja šara ir izdilusi, tā ielien iekšā.
Citās valstīs šaras izdilumu pārbauda tehniskajā apskatē. Ir speciālie kalibrētie isntrumenti, šarai izdilstot tā lien laukā. Ja ir konstatēts attiecīgs attālums starp plauktu un stupicu, šaras ir jāmaina.
22. Marts 2010, 10:51
manam w124 ar bija probleema-grozot stuuri ciiksteja! Vnk stures pastiprinataja skidruma bija pamaz, pieleeju un ir ok!
22. Marts 2010, 20:05
Es piemēram arī pa tukšo nomainīju šaru, bet skaņa nemitējās. Starpcitu šaru var pārbaudīt ar lomikam līdzīgu priekšmetu atbalstot pret plauktu un stupicu, paspiežot uz augšu - lieliski var redzēt lufti šarai.
Man piemēram gumijai līdzīga čīkstoša skaņa nāca no "maķugaļņika" (pat nezinu, kā latviski tas saucas). Pārbaudīju vai nav lufte un gumijas sapūtu ar spēciālu aerosolu, kas ieeļļo gumiju - tas nav silikons, bet uz silikona bāzes veidots aerosols. Servisā veči to lieto, lai iepresētu bukses savās vietās.
22. Marts 2010, 20:18
šara tā točna ir!!!Jāskatās ka nav vēl kaut kas!!!
Brauc ciemos noskaidrosim!!!