Instrumentu panelis, vadiņi, utt. utt.
Tēma slēgta

par mūsu strīdu par xenonu

28. Aprīlis 2010, 22:54

Tā jau ir ceļa problēma, sistēmai NAV jānodrošina lukturu vienmērīgums ar kādu riteni / riteņiem trāpot bedrē. Tādā gadījumā līmenim būtu jāizmanto žiroskopi. Uzdevums ir cits — garantēts līmenis, kas atkarīgs no auto noslogojuma t.i. sensori analizē leņķus, kādā atrodas ritošās daļas elementi — visi elementi reizē, nevis viens ritenis vienā bedrē un cits citā. Analoģija būtu pumpējamie amortizatori — noslogo cik gribi un teorētiski līmenis tiek saglabāts. Kopējais līmenis saglabāts, bet bedres tik un tā ir un šūpošanās ir.

29. Aprīlis 2010, 08:25

28 April 2010 23:54:54 Mizx rakstīja:
Tā jau ir ceļa problēma, sistēmai NAV jānodrošina lukturu vienmērīgums ar kādu riteni / riteņiem trāpot bedrē. Tādā gadījumā līmenim būtu jāizmanto žiroskopi. Uzdevums ir cits — garantēts līmenis, kas atkarīgs no auto noslogojuma t.i. sensori analizē leņķus, kādā atrodas ritošās daļas elementi — visi elementi reizē, nevis viens ritenis vienā bedrē un cits citā. Analoģija būtu pumpējamie amortizatori — noslogo cik gribi un teorētiski līmenis tiek saglabāts. Kopējais līmenis saglabāts, bet bedres tik un tā ir un šūpošanās ir.

Pilnīga taisnība.
xenona automātiskā regulēšana pilda to pašu funkciju, ko parastā MB regulēšana ar roku no salona. Nav tas nekāds žiroskops. Nevienam nav. Automātiski ir laikam tāpēc, lai braucējs neaizmirstu to izdarīt, jo lukturu augstums ar xenon ir daudz svarīgāks nekā ar halogenu. Citādi - nekādu brīnumu, ja ir nelīdzens ceļš, tad arī xenons acīs iespīdēs.

29. Aprīlis 2010, 08:31

28 April 2010 22:46:26 vabo rakstīja:
Kopskats patiešām nebija pārāk slikts.
Vai kupejai ir xenons?
Nezinu, es gan to saskatu kā mīnusu iepretī oriģinālam.

Jā, ieliku 4300 K -dzelteno gaismu xenonu(pašu vājāko un nekaitīgāko). Lēmums nāca pēc tam, kad rudenī laukos gandrīz uzbraucu dzērājam uz ceļa. Tik pretīga situācija bija, ka nevarēju saprast, kā to mainīt. Labi, ka viss beidzās labi.....

Pieriebās W124 gaismu neeffektivitāte. Sakat ko gribat, bet atšķirība ir Milzīga. Noregulējam lākturus uz leju un nekas nekur nežilbina.

Protams, ja auto tiks tirgots kādreiz, hrenons tiks izravēts un vietā būs original. bet patlaban es darīšu kā es vēlēšos, un es vēlos laicīgi redzēt, kas notiekās priekšā uz braucamās daļas.
Pēdējo reizi laboja ZV - 29. Aprīlis 2010, 08:46, kopā labots 1 reizi.

29. Aprīlis 2010, 08:41

Nu redz, esam nonākuši pie secinājuma,ka džipu gaismas ir vairak žilbinošas, nekā vieglo ar visiem neoriģinālajiem xenoniem.
Tādēļ labāk kliedziet uz džipiem un tiem, kuri nenoregulē savas gaismas!

29. Aprīlis 2010, 09:06

Sāc ar mani, big boy ;)

29. Aprīlis 2010, 09:10

29 April 2010 09:41:52 RG rakstīja:
Nu redz, esam nonākuši pie secinājuma,ka džipu gaismas ir vairak žilbinošas, nekā vieglo ar visiem neoriģinālajiem xenoniem.

No kurienes tāds secinājums? :crazy:

29. Aprīlis 2010, 09:12

ja kāds to vēl nav sapratis, tad drīkst uzskatīt, ka es sevi uzrunāju uz Jūs :D

29. Aprīlis 2010, 09:20

Man tomēr šķiet, ka ieliekot piemēram oriģinālos lukturus ar oriģinālām spuldzēm un pareizi noregulējot visam vajadzētu būt diezgan labi un nežilbināt pretimbraucošos autovadītājus, bet liekot H7, H4, vai H1 un tml. spuldžu aizvietotājus ar ksenonu gaismas stars spiež un žilbina uz visām pusēm. Var regulēt cik grib, tas tāpat spiedīs arī pretīm braucošajam. Tas tikai mans viedoklis, kas ir radies no personīgās pieredzes. Es toreiz liku tos uz 1999. gada CLK ar H7. Turklāt, kad noregulēju gaismas pavisam uz leju, tad liels efekts no tā ksenona nebija. Tikpat labi varēju ar parastajām braukt.
Pēdējo reizi laboja Artūrs - 29. Aprīlis 2010, 09:21, kopā labots 1 reizi.

29. Aprīlis 2010, 09:21

Nu bet kādam vienmēr kaut kur kaut kas spīdēs. Tad jau vajag uzlikt uz lampām tos armijas kalpakus, lai stars spīd tikai uz leju :D

29. Aprīlis 2010, 09:29

Man arī likās sākumā- kas tad tur labāk spīd ? Ponti un viss.

Kad ielikām, ieslēdzu naktī tuvās - apstulbu no efekta sākumā. Nez, speciāli testējām ar citiem paziņām vēlāk - brauca man pretī, priekšā utt. - 4300 K nežilbināja ;)
Tēma slēgta