Instrumentu panelis, vadiņi, utt. utt.
Tēma slēgta

w211 elektronikas bēda

03. Februāris 2012, 23:45

w211 necieš laikam ziemu:D šodien braucot radās paskaļš troksnis,tāds itkā būtu pāri kādam laukakmenim pārbraucis un uzreiz pēc šī savdabīgā trokšņa panelī parādijās BAS defective,ABS defective.pretslīdēšanas nav,abs nav.jautājums- kas pie vainas?ārzemju saitos raksta,ka tik pat labi var būt mazais aķis,tik pat labi pie abs bloka skrūves vaļā.
kāds jūsu viedoklis? moška kādam kas līdzīgs gadījies?

w211 elektronikas bēda

04. Februāris 2012, 10:05

pie abs bloka !!! tur nu diezvai!.. problemas augstuma ..man ari ..4ipu atslegai neredzeja ,,un relejs svechu ari klemet saka !!.vel recirkulacijas suknim korpus ieplisa!!:D ,,vot skatos uz kaiminju kas 3 golfu kurina no ritiem un skauz bishku!!:super: par abs ka bija troksnis tatad kautkas noplisa ..viennozimigi ..paliks siltaks ta manis ,,ja kas zvani ka vizuali neradzesi (pie kompa pieslegsim ,,vainu paradis ganjau!)

w211 elektronikas bēda

04. Februāris 2012, 11:01

tīri vizuāli nekur nekas ārā netek,nekur nekādas plīsuma vietas nav.domāju moška tas troksnis bija no kaut kāda ledus kluča,kas uzšāva kaut kur pa priekšējo arku. var jau būt arī,ka nē. mums te kādreiz darbā bija sprinteris un tam sagāja sviestā antislīdēšana- teiksim brauc un viņš pēkšņi sāk priekšējo abs darbināt. toreiz pieslēdzām pie kompja,nometām kļūdas un viss aizgāja,moška šitam aparātam kaut kas līdzīgs?
un vēl jautājums- tas mazais aķis nevar būt pie vainas? man ir aizdomas,ka šis vairs neņem pretī elektrību.

w211 elektronikas bēda

04. Februāris 2012, 18:49

nedomaju ka kads sakars ar aki .. drizak patiesham ledus klucis nokrita un kadu abs deveja vadu pakera lidzi! paluri mosh!un vai pec atkartota starta lampinjas uzreiz deg vai iedegas braucot vai bremzi nospiezot?

w211 elektronikas bēda

04. Februāris 2012, 19:51

Nu sakiet, ko gribiet, bet vairums šodienas automobīļu nav normāli ekspluatējami šī lielā sala/temperatūras/spiedienu/mitruma apstākļos.
Šajās dienās cilvēkiem streiko pat nepilnu gadu veci Mercedes (konkrēts gadījums draugiem ar 2011. gada E-Klasi) - kaut kas ar elektroniku un viss.
Man tas pats - vakar atteicās strādāt kārba (ieliekot D un dodot gāzi, mašīna sāk vibrēt, bet uz priekšu neiet), vakar vakarā, stāvot pie luksofora, pats no sevis ieslēdzās un pēc pāris krustojumiem tā ne no kā izslēdzās kārbas avārijas režīms (!!!). Un brīžam kaut kādas skaņas, ka nevar saprast - karājošais gultnis? kāda riteņa gultnis? - it kā kaut kas galīgi pa sauso ietu. kad labi iesilst, viss OK...
Bet ar BAS/ESP vispār šādā salā mēdz būt lieli joki. Šoziem tā nav bijis, bet pagājušo ziemu ir piedzīvots.
Vienīgais ieteikums - maksimāli izvairieties braukt šādā laikā! Mašīnai tas pa labu nenāk - ne tikai elektronikai (visur kondensāti, nekontakti, nepareizas pretestības, pusvadītāji salā strādā pilnīgi citādi, utt.), bet arī ritošajai (metāls, pazeminoties t0, daudzas reizes zaudē elestību/stiprību), gumijas paliek cietas, lūzt un drūp, tāpat arī degviela ir pilna ar ledus kristāliem (es to neticēju, kamēr viens ķīmiķis to neparādīja, kas notiek ar 95/98 degvielu -20 grādu salā)...
Tāpat arī ritošā daļa šādā salā apsalst ar ļoti cieta ledus masu. Tagad pat labi amortizatori lāgā vairs nestrādā...
Saudzējiet savus Mercedes!
Pēdējo reizi laboja Versipellis - 04. Februāris 2012, 20:00, kopā labots 1 reizi.

w211 elektronikas bēda

04. Februāris 2012, 20:09

04 February 2012 19:51:16 Versipellis rakstīja:
Nu sakiet, ko gribiet, bet vairums šodienas automobīļu nav normāli ekspluatējami šī lielā sala/temperatūras/spiedienu/mitruma apstākļos.
Šajās dienās cilvēkiem streiko pat nepilnu gadu veci Mercedes (konkrēts gadījums draugiem ar 2011. gada E-Klasi) - kaut kas ar elektroniku un viss.
Man tas pats - vakar atteicās strādāt kārba (ieliekot D un dodot gāzi, mašīna sāk vibrēt, bet uz priekšu neiet), vakar vakarā, stāvot pie luksofora, pats no sevis ieslēdzās un pēc pāris krustojumiem tā ne no kā izslēdzās kārbas avārijas režīms (!!!). Un brīžam kaut kādas skaņas, ka nevar saprast - karājošais gultnis? kāda riteņa gultnis? - it kā kaut kas galīgi pa sauso ietu. kad labi iesilst, viss OK...
Bet ar BAS/ESP vispār šādā salā mēdz būt lieli joki. Šoziem tā nav bijis, bet pagājušo ziemu ir piedzīvots.
Vienīgais ieteikums - maksimāli izvairieties braukt šādā laikā! Mašīnai tas pa labu nenāk - ne tikai elektronikai (visur kondensāti, nekontakti, nepareizas pretestības, pusvadītāji salā strādā pilnīgi citādi, utt.), bet arī ritošajai (metāls, pazeminoties t0, daudzas reizes zaudē elestību/stiprību), gumijas paliek cietas, lūzt un drūp, tāpat arī degviela ir pilna ar ledus kristāliem (es to neticēju, kamēr viens ķīmiķis to neparādīja, kas notiek ar 95/98 degvielu -20 grādu salā)...
Tāpat arī ritošā daļa šādā salā apsalst ar ļoti cieta ledus masu. Tagad pat labi amortizatori lāgā vairs nestrādā...
Saudzējiet savus Mercedes!

Versepelli, pilnīgi apburtais loks. Es jau domāju, ka pie visa vainīgi amerikāņi ar saviem klimatiskajiem ieročiem :shura:

w211 elektronikas bēda

04. Februāris 2012, 22:16

Amerikāņi vienalga ir pie visa vainīgi :D
Ja godīgi, ar savām ritošās daļas (vai kardāna / vai kārbas) skaņām jau 2 ned. neveiksmīgi riņķoju pa servisiem. Izteikti lielajā salā (jo lielāks sals, jo skaļāk), bet vainu noķert nevar. Kaut kas ālējās, it sevišķi, kamēr mašīna auksta... Uz pacēlāja nekas redzams/dzirdams nav. Tādi, lūk, pīrāgi.
Pēdējo reizi laboja Versipellis - 04. Februāris 2012, 22:22, kopā labots 1 reizi.

w211 elektronikas bēda

04. Februāris 2012, 22:27

Man arī šajā salā jocīga skaņa no kārbas, visticamāk, ka eļļa nav "kondīcijā".

w211 elektronikas bēda

04. Februāris 2012, 23:27

Es -25°C pirms tam izdarot fiziku 3. klases līmenī startēju uz LPG, jo benzīnsūknis pateica atā. :shura: Ziniet, izdodas. Nepieciešamā sastāvdaļa - 10l ūdens ~55°C temperatūrā, apmēram tāds, kāds no siltā ūdens krāna nāk.
Pēdējo reizi laboja Jazznfunk - 04. Februāris 2012, 23:29, kopā labots 1 reizi.

w211 elektronikas bēda

05. Februāris 2012, 14:11

Man ar šitajā aukstumā parādījās visi tie ESP ABS un BASi, pretbuksēšana pazuda :(, te kaut kur ieteiktajā diagnostikas servisā Rumbulā kļūdas "nodzēsa", bet tās atkal pēc 50 m bija atpakaļ, tad piemurgoja dieszin ko, pat beigās gultnis priekš ritenim vainīgs :))) (pirms 3 mēn tika uzlikti jauni).
Jā, kārba arī no rītiem galīgi stīva, slēdzu ātrumus manuāli un nedzenu, liekās tā kautkā saudzīgāk.
Pēdējo reizi laboja Jons - 05. Februāris 2012, 14:13, kopā labots 1 reizi.
Tēma slēgta