Instrumentu panelis, vadiņi, utt. utt.
17. Jūnijs 2008, 23:42
Lūgums palidzēt ar padomu un praktisko risinājumu. Manam W202 ir pardegušas apgaismojuma lampiņas priekšejā konsolī, kreisajā pusē, nav klimat kontroles, naktī braukt pretīgi.
Pastasiet lūdzu, kā piekļūt pie lampiņam centralajā konsolī (kreisais roliks, pečkas kloķis un paris podziņas) un vai tur nav diodes, vai atkal kaa W124 lampu reguletāja apgaismojums, ar tādu stiklšķiedru trubiņu???
Lūdzu palidziet, negribas līst pašam un sabojāt koku...
Paldies!
18. Jūnijs 2008, 11:44
Sistēma līdzīga kā W124, bet izjaukt vienkāršāk, jo tur viss vairāk turas uz godavārdu. Es to izdarīju pāris minūšu laikā, bet tagad no galvas grūtāk pateikt -- jāiet paskatīties uz vienu ar izārdītu viduskonsoli. Protams, griežamie apaļie kloķi izraujami, laikam bija 2 skrūvītes tieši zem tā paneļa un tas ir nost. Vai varbūt pat tās skrūvītes turēja vēl kaut ko (maģi?...) un tāpēc tas panelis nonāca pavisam viegli. Tas, ko es īsti nesapratu, ir visa klimata bloka pievienojums vadiem un pārējai sistēmai -- tos štekerus es neaiztiku, jo ātrumā nesapratu, kā tie atvienojami. Noskaidrošu!
20. Jūnijs 2008, 22:59
Kā saprotu, Tev klimats ar 2 lielajām ripām, regulatoriem malās un pogām pa vidu? Lai vai kā, ir jāizņem tas bloks viss vienā gabalā, ar lielo ripu noraušanu nav jāsteidzas, jo tās ir kopā ar bloku, laikam jāaiztiek būs kā vienas no pēdējām. Tātad:
1) Viss bloks panelī stiprinās uz 4 skrūvītēm – mazi krustiņi. Augšā stūros, apakšā mazliet vairāk uz centru. Kā tiku klāt – neatceros, bet ļoti ātri un bez problēmām. Tas dekoratīvais apšuvums (koks / plastmasa) gandrīz ne uz kā neturējās, tikpat viegli iznāca laukā augšējā rinda ar pogām. Tā kā skaties pats, nekam grūtam tur nav jābūt.
2) Atskrūvējam 4 skrūvītes (ja visas ir vietā) un izvelkam visu bloku vienā gabalā. Otrā pusē būtu jābūt 2 vadu pievienojumiem un viena no ripām ar 2 puļķiem (vada krāsniņas ventilāciju atvērumu stāvokļus).
3) Vadu atvienošana. Ar to man gāja grūtāk, kaut tie izdomāti šķietami ērti un droši. Atvienošana notiek no tā gala, kas tuvāk bloka regulēšanas pogām – nevajag raustīt aiz pašiem vadiem un mēģināt tur ko atvērt. Knifs bija tāds, ka vajadzēja ar parastu skrūvgriezīti pa caurumu pievienojuma vietā pacelt štekera apakšējo mēlīti un štepselis pats elegenti iznāca ārā. Ar bildēm būtu labāks skaidrojums, ceru, ka tāpat sapratāt.
4) Nesam bloku mājās un mierīgi uz galda jaucam vaļā priekšējo paneļa daļu. To es nedarīju, bet visi klipši redzami, tur nekam grūtam nevajadzētu būt. Varbūt tagad tās ripas būs jānorauj, varbūt pat ne. Domāju, ka tur uzreiz arī būs redzamas visas spuldzītes.
5) Salikšanai problēmām nevajadzētu būt vispār, ja nekas nav salauzts.
P.S. Domāju, ka tā pati kārtība attiecināma uz E-klases un SLK attiecīgā laika klimata blokiem un to demontāžu, jo tie visiem vienādi.
21. Jūnijs 2008, 00:10
Paldies par izsmeļošo atbildi...
.gif)
Liels prieks ka ir Taadi cilvēki kuri labprāt dalās ar savu pieredzi!!! Velreiz paldies, ritaa megjinaašu
21. Jūnijs 2008, 10:12
Микус, ну и написал, .............
Всё делается гораздо проще и ненадо ничего откручивать.
1. У тебя климата нету, а есть простая кондишка.
2. Т.к. у тебя кондишка, то у тебя есть две крутилки, одна - на скорость вентилятора, а вторая на положение "ветра".
3. Вот под этими регуляторами и находятся лампочки.
4. Для того чтобы снять эти крутилки, их надо аккуратно поддеть отвёрткой. И крутилки сняты.
5. Но сразу лампочку ты не увидишь, т.к. она находится за рассеивателем, который аккуратно отодвигается.
6. И вот ты видишь лампочку, которая аккуратно вытаскивается пинцетом.
Цена безцокольной лампочки - около 0,60лат на Статойле и 1,50лат в Домениксе.