Instrumentu panelis, vadiņi, utt. utt.
Tēma slēgta

Vēlreiz par pogu EC

09. Februāris 2005, 12:27

Tā kā esmu nesen sācis lietot MB (W202 `95), man visu laiku moka jautājums par kondicioniera darbību:
Iepriekš man bija Nissan ar kondicionieri, kuram, nospiežot pogu "AC" tika pieslēgts kondicioniera sūknis un sākās gaisa atdzesēšana. Ja poga nebija nospiesta, kondicioniera sūknis bija atslēgts (motoram vieglāk griezties, ekonomē degvielu utml.) un gaisu nedzesēja.
Cik saprotu, tad MB viss ir otrādāk - kondicionieris strādā visu laiku un to atslēdz ar pogu "EC". Vai esmu pareizi sapratis?

Vēlreiz par pogu EC

09. Februāris 2005, 13:04

poga EC ir Ekonomijas režīms, kompresors ir izslēgts šajā gadījumā.....pareizi esi sapratis...

Vēlreiz par pogu EC

09. Februāris 2005, 13:34

un abas augšējās pogas viņu ieslēdz......pati augšējā uz pilnu klapi, vidējās pogas režīmā tas izslēdzas un automātiski ieslēdzas, kad pazaudēts vajadzīgais tempers....

Vēlreiz par pogu EC

09. Februāris 2005, 14:13

Paldies. Tagad skaidrs. Tikai nesaprotu, kāpēc kondicioniera sūknim jāstrādā visu laiku arī ziemā, kad reāli vajadzīgs sildīšanas režīms, nevis dzesēšanas? Klimata kontroles mana auto nav (nevar uzstādīt temperatūru), tā kā nav skaidrs, kā var kondicionieris ieslēgties/izslēgties automātiski, ja netiek uzdota nekāda temperatūra, tikai "ripulītis" ir pagriezts uz iedaļiņu zils,balts vai sarkans? Bet ceru, ka eskpluatācijas laikā ieviesīsies papildus skaidrība...

Vēlreiz par pogu EC

09. Februāris 2005, 14:21

Cik zinu, sūkņa nepārtraukta darbība ir paredzēta tā ilgmūžībai -- lai visu laiku sistēma cirkulē! Ne velti antīko MB kondicionieri joprojām strādā, ja šis noteikums ir ievērots. Nereti ir ieteikumi arī ziemā kondicionieri pavisam neizslēgt, bet uzlikt it kā minimālu dzesēšanas režīmu visu šķidrumu kustināšanai. Pretējais -- izjauktas un ilgi nedarbinātas kondicionēšanas sistēmas ir tikai dekorācija, jo to atdzīvināšana vienkārši neatmaksājas...

Vēlreiz par pogu EC

09. Februāris 2005, 15:11

Pēc pēdējās atbildes vēl radās pārdomas, ka vajadzētu apskatīties MB kondicionēšanas sistēmas principālās uzbūves shēmu. Var būt ir pieejams elektroniski kāds servisa "manuālis"? Tas varētu salikt visus punktus uz "i". Negribas ticēt, ka degvielas patēriņš un riteņiem pievadāmā jauda ir ziedota kondicionēšanas sistēmas ilgmūžībai. Kā arī nav skaidrs kā var uzlikt minimālu dzesēšanas režīmu, jo pieredzē ar japāņu auto parastajiem kondicionētājiem tos vai nu ieslēdz vai izslēdz.

Vēlreiz par pogu EC

09. Februāris 2005, 15:21

[user]41674|rolands|[/user]Pēc pēdējās atbildes vēl radās pārdomas, ka vajadzētu apskatīties MB kondicionēšanas sistēmas principālās uzbūves shēmu. Var būt ir pieejams elektroniski kāds servisa "manuālis"? Tas varētu salikt visus punktus uz "i". Negribas ticēt, ka degvielas patēriņš un riteņiem pievadāmā jauda ir ziedota kondicionēšanas sistēmas ilgmūžībai. Kā arī nav skaidrs kā var uzlikt minimālu dzesēšanas režīmu, jo pieredzē ar japāņu auto parastajiem kondicionētājiem tos vai nu ieslēdz vai izslēdz.

Ar shēmu laikam nepalīdzēšu, piedevām, tās ir ļoti dažādas dažādiem modeļiem, bet ar japāņiem vari nesalīdzināt, MB ir ļoti citādi risinājumi, visas vakuumu sistēmas, turbīnu nemīlēšana, kā vietā kompresori u.t.t. t.sk. cita attieksme pret pasažieriem -- visa sildīšana dalītā kopš mūžseniem laikiem, ja neskaita pāris modeļus, kur centās "ietaupīt". Par kondicionieri, ka nemaldos, tad tie vecākie (?) bija mehāniski, vakuuma sistēma (???), ne elektroniski, tāpēc arī šādu ieslēgšanas / izslēgšanas pogu neredzēt, ar to pašu vai nu uzgriež vēsumu, vai nogriež... kaut ko tādu atceros no tā kondicioniera, kas man sadalīts gabalos glabājas šķūnītī.

Vēlreiz par pogu EC

09. Februāris 2005, 15:35

Skaidrs.
Tēma slēgta