Instrumentu panelis, vadiņi, utt. utt.
22. Februāris 2007, 12:50
Nu tad stāsta galvenajs varonis W124 TE 2.3 benzīns automāts.Viss sākās pagajš sesdien vakarā.Braucu, nevienu neaistieku,priekšā deg sarkanais ,,svetafors,, nu pa biškam bremzeju,pēkšņi atslēdzās maģis,noraustās gaismas,idegās ABS lampiņja un gandrīs noslāpst.Pirmā doma,,Nu vso p*** priehali,sledujušaja stancija Perdjuķina,,.Mans paniem uzgāze vis atkal ieslēdzās!Prauc talāk atkal tas pac,kautkā tieku līdz mājām pa ceļam izmantojot visu iespējāmo krievu folkloru.Niemu testeru un mēru zarjatku-12v.Svetdien no rīta meiģinu pielaist-nekā,izrādās ka MB nevar pielaist ar tukšu aķi! 8D Niemu atslēgas,ņiemu nost ģeneri,zvanu,atrodu servisu kurš strādā svetdienās(paldies ĢenSekam!).Vedu,atstāju.Pec sdundas zvans:,,Ģenerators kartībā,,.Braucu pakaļ,lieku virsū.Pieleca 8D !Braucu uz centru Marijas ielā atkartojās sesdienas variants.Knapi tieku līdz tam pašam servisam, atkal izmantojot netikaj krievu arī latviešu folkloru! :x Veči sāk mērīt-12,5v.No aķa līdz ģenim atrod mistisku savienojumu,saka ka te noplūdes vaina-mainam visus vadus+fišku,2 stundas un 20ls.Pielaiž, mēra 12,7v saka:,,Normaļno!,,.Braucu mājās mierīgs kā pitons.Pirmdienas rīts.Pielec idealī,braucu uz darbu, smaidu un slavēju vāciešus par labu mašīnu.Puzdienlaiks.Notikumu norises vieta-Aspāzijas bulvara un Audēju ielas krustojums,mans bez nekādām sliktām domām iebrauc krustojumā un tik izslāvēta no rīta vācu mašīna noslāpst! :x Ieslēdzu avarijkas, bet tās nedarbojās,aķis tukš kā bungas nevienas elektrības lāses.Uzlieku :! ,pienāk policists un redzot kāds man besis klusiņam jautā vaj nevajag palīdzību,mans saka ka nē ka pats tikšu galā ar šo dzelzi.Zvans uz LAMB-skuķis žavājoties atbild ka 3 stundu laikā būs trals,zvanu uz privātiem traliem visi sola kā varēs ta būs klāt,zvans uz SOS-stundas laikā būs!Telefons sēstās,zarjatka mājās,makā santīmi,pūš labs vējš,putina.Skrienu meklēt bankomātu ,visur rindas tada sajūta ka visai Rīgaj tiši tagat savajadzējās piķi :x Zvanu TAXI RADIO+ viss ir aizņiemts uz tuvākām 2. nedeļām(puiši jums ir steidzami japaplašīnas laj DOMENIKS jums nebūtu konkurents 8D ),zvanu uz servisu Maskavas 43 tur saka ka paņems uzreiz.Beidzot pec stundas esam servisā bet tur jau ir busiņš priekšā :x Puiši saka ka līdz vakaram tavu vācieti dabūsim uz kājām!Vakars pul.21.00 zvana ka nekas šodien nesanāk,zvanu cilvēķiem atlieku tikšanas pa dienu.Otardienas puzdien laiks zvana no servisa,ģenim čupā diožu tilts,pireizes jamaina siksnas spriegotais ar roļiku saku lai visu taisa.21.00 ierodos servisā veči MB jau lasa kopā,palaižām testers rāda 13,04v,nu domāju jau ir ļabais,te mersis uzsilst un nomet abgriezienus untesters rāda 12,7v.Mani parau entais besis,viči ir šokā,abgalvo ka uz stenda bija viss štokos,tad viens no viņiem attaisa kasti ar drošinātaiem un sāk pa vienam raustit āra kamer neaiziet līdz N11,un te mana mašīna parāda brinumu, testers rāda 13,8v ar ieslegtām tuvām gaismām un pečku uz 4ātruma!Meiģinam partulkot un sanāk-kārbas eļļas dzesētajs.Jautājums kas tas par zvēru un kā ar viņu cīnīties?Šodien no rīta pileca uzreiz ,testers radija13,7v,drožinātajs mētājas salonā,kārba slēdzās `bez problēmām,putniņi čivina,saulite spīd,mersis ripo! 8D
22. Februāris 2007, 12:56
Pilnīgs sviests..........lai ripo :drink:
22. Februāris 2007, 13:06
Tev gan pacietība bija stāstu rakstīt! Man kaut kas līdzīgs bija, bet nomaonot diožu loku viss par laimi ir bumbās!
22. Februāris 2007, 13:09
:steering:
22. Februāris 2007, 13:12
Nes vien remontēt ģeneratoru!
.gif)
Izraujot drošinātāju, samazinājās patērētās elektrības daudzums (tas kārbas eļļas dzesētajs laikam daudz patērē), tāpēc viss it kā ok, bet (ja es pareizi sapratu) drošinātājs ir izrauts ārā? Bet... ja es nemaldos, ģeneratoru viņi tev taisīja? :S Tad 2. variants...

Kaut kas ar to dzeses sistēmu, kaut kur daudz el. rij...
22. Februāris 2007, 13:16
Ģeneratoru taisija,parbaudija uz stenda,bet vai kādam ir kāda poņa kas par verķi tas ir -kārbas eļļas dzesešana? :steering:
22. Februāris 2007, 13:41
Paga, vai vaina netika diagnisticēta kā tā kārbas eļļas dzesēšana??? Varbūt tur eļļa veca un vienā klucī sagājusi, tāpēc arī ir šādi murgi -- necirkulē, neeļļo, pārkarst utt.. Automātiem tā ir ļoti svarīga lieta, jo tās kārbas karst. Pagājušajā ziemā pie -30 mehāniskā kārba darīja līdzīgas lietas -- auto slāpa, kamēr eļļa neuzsila vienmērīgi, tad problēmas sākās pēc kādiem 5 nobrauktiem km, vajadzēja mazliet pastāvēt, padarbināt auto un pēc tam viss aizgāja.
Otrs -- nezinu, vai saistīts ar konkrēto gadījumu, bet slāpšana piebremzējot man parasti ir bijusi gadījumos, kad problēmas ar normālu degvielas padevi. Tēvs ar tādu problēmu ilgi nomocījās. Tiesa, tad gan bijušas mehāniskās kārbas un arī akumulatoram viss bija kārtībā.
22. Februāris 2007, 13:42
[user]173655|vabo|[/user]Ģeneratoru taisija,parbaudija uz stenda,bet vai kādam ir kāda poņa kas par verķi tas ir -kārbas eļļas dzesešana? :steering:
Nesen par to tepat kaut kur diskutējām, saistībā ar kārbas radiatoru.
22. Februāris 2007, 15:16
Sazvanijos ar 5spečuķiem visi ka viens apgalvo ka var braukt arī bez drošinātaja,ka nebūs nekādu problēmu ar kārbu! :steering: :woohoo: :steering: :steering:
22. Februāris 2007, 15:47
tad jautajums:drosinataja funkcija un nepieciesamiiba kaa taada...?...manupraat,ja tas ir paredzeets,tad tam tur jaabuut-protams,ja nav kauc kas partaisits/parbuvet... 8)