Switch to full style
Instrumentu panelis, vadiņi, utt. utt.
Tēma slēgta

W124 panela apgaismojums

20. Februāris 2006, 10:28

Sveiki! Manam auto radusas nelielas problemas ar apgaismojumu- izdegusi (laikam) lampina paneli , kas apgaismo tahometru, ka ari nedeg ap ventilatora kloki lampina (s), kas apgaismo ventilatora atrumus un grozamos gradus kreisaja puse. Varbut kadam ir info ka to sekmigi noverst, tobish, kas un kur janem nost, lai nekas netiktu sabojats???? :(

W124 panela apgaismojums

20. Februāris 2006, 10:42

Drošinātāji visi veseli?
Reiz manējam auto bija līdzīgs defekts, tad meistars tik noteica, ka dabūjis spidometru raut ārā, jo aiz tā kaut kāds kontakts zudis, bet precīzāk nezinu.

W124 panela apgaismojums

20. Februāris 2006, 11:20

Ventilatora klokishus vienkarshi ar speku velc uz aaru un turpat jau ir 2 mazaas lampinjas 0,5W - noperkamas tikai Domeniksa un 1Ls/1gb (bendzintankos mazaakas ir 1,2W - un ari taam nav ne vainas) talaak redzeesi 2 lielus bet plaanus uzgriezhnjus - tos skruvee valjaa un tad dekorativajam panelim no apakshas (virs pelnutrauka) 2 mazas skruuvites - talaak jau pats sapratisi :)
Ar panelja apgaismojumu - tur jau sarezhgjiitaak
Teoretiski javieno spidometra trose no kaarbas utt, bet praktiski es nonjemu obshivku virs pedaljiem (tas deva spidom. trose vajadzigo papildus gaajienu) un tad chakarejoties vienkarshi vilku araa visu spidometra paneli tad apmeeram uz sajuutam un knapi speejot iebaazt pirkstus atradu lampinju cokolinjus kurus pagriezhot var dabuut rokaa pashu spuldziiti. Atpakalj liekot naaksies pachakareties ar gumijas shtruntiniem kas ir starp pashu spid. un paneli (es dazhus atradu par liekiem esam)

W124 panela apgaismojums

20. Februāris 2006, 12:13

Es esmu ņēmis paneli ārā un vispār to var izvilkt pietiekoši tālu, lai varētu atskrūvēt vaļā spidrometra trosi paneļa pusē, nedarot nekādas citas aktivitātes nekur citur. Tur ir pašauri, bet manām rokām pietika vietas. Pārējais viss ir izvelkams ārā.

Atpakaļ liekot skaties uzmanīgi, ka nesajauc signaļlampiņas vietām. Būs kā man - apgaismojuma kontrole stāv ABS vietā un pa laikam iedegas "ASB traucējumu signāls" :) Īstenībā vienai lampiņai nav kontaktu...

W124 panela apgaismojums

20. Februāris 2006, 12:18

[user]398|Renoir|[/user]Es esmu ņēmis paneli ārā un vispār to var izvilkt pietiekoši tālu, lai varētu atskrūvēt vaļā spidrometra trosi paneļa pusē, nedarot nekādas citas aktivitātes nekur citur. Tur ir pašauri, bet manām rokām pietika vietas. Pārējais viss ir izvelkams ārā.

Atpakaļ liekot skaties uzmanīgi, ka nesajauc signaļlampiņas vietām. Būs kā man - apgaismojuma kontrole stāv ABS vietā un pa laikam iedegas "ASB traucējumu signāls" :) Īstenībā vienai lampiņai nav kontaktu...

Klau, man ari nedeg lampinas pie ventelatora klokiem... lampas visas veselas, bet sprieguma nav... nevaru atrast drosinatajus saj kedei... kur tie ir?

W124 panela apgaismojums

20. Februāris 2006, 12:37

Tev nedeg visas lampas, vai tikai daļa?

Drošinātāju kastē ir jābūt aprakstam, kas ir kas. Ja nerubī vāceni, tad es vienreiz atklāju, ka tam papīram ir otra puse un tā ir angliski... Tas bija patīkams pārsteigums.

Ja tur nav, tad es nezinu. Varbūt ir vēl kāds gļuks, jo vienam paziņam pazuda gaisma visās pogās, bet panelī ne.

W124 panela apgaismojums

20. Februāris 2006, 15:04

a, varbuut kaads var pateikt kaa nomainiit lampinju aukstaa gaisa luukas regulatoram (tam, kas viduu)!? man tur nedeg, bet taksii redzeeju, ka dzhekam dega!!! :) ...un tas pats ar spogulju reguleejamo!!!

W124 panela apgaismojums

20. Februāris 2006, 15:40

[user]398|Renoir|[/user]Tev nedeg visas lampas, vai tikai daļa?

Drošinātāju kastē ir jābūt aprakstam, kas ir kas. Ja nerubī vāceni, tad es vienreiz atklāju, ka tam papīram ir otra puse un tā ir angliski... Tas bija patīkams pārsteigums.

Ja tur nav, tad es nezinu. Varbūt ir vēl kāds gļuks, jo vienam paziņam pazuda gaisma visās pogās, bet panelī ne.

spidometris un parejais deg, bet pogas ventelatoram krasnij plusmas regulesanai nedeg///

pelnutrauka apgaismojums ir :?

W124 panela apgaismojums

20. Februāris 2006, 15:55

[user]47394|_ods_|[/user]a, varbuut kaads var pateikt kaa nomainiit lampinju aukstaa gaisa luukas regulatoram (tam, kas viduu)!? man tur nedeg, bet taksii redzeeju, ka dzhekam dega!!! :) ...un tas pats ar spogulju reguleejamo!!!

Varu pateikt. pats mainīju. Galvenais - tur iekšā, laikam kreisajā pusē ir jāatskrūvē skrūve, ar kuru ir piestiprināta tā aizvēršanas mēlīte. Skrūvgriezis jābāž starp tām plāksnītēm, kuras regulē gaisa plūsmu. Skrūve ir seškantīgā. Paskaties ar lukturīti. Nedrīkst to mēģināt raut ārā, neatskrūvējot vidējo skrūvi - salauzīsi vai nu pašu mēlīti vai arī virināšanas zobratiņus. Sānu pūšanas caurumi nāk ārā ar visu aizvēršanas mēlīti, bet vidējais nāk ārā bez tās. Tāpēc arī ir tā skrūve.

Arī sānos ir skrūves. Jāparauj ārā instrumentu panelis un otrā pusē iekš bardačoka arī ir skrūve.

Iekšā tajā slūžās ir jābūt četrām fiksācijas vietām. Katras atveres augšā un apakšā kreisajā un labajā galā attiecīgi. Tās ir zobainas plāksnītes, kuras iegraužas panelī attiecīgi augšā un apakšā. Viņām ir caurumi ārpusē, kuros iebāžot skrūvgriezi vai ko līdzīgu (apaļu), tās var paspiest uz leju (augšu) un atgrīvot tos zobiņus, kas notur visu parikti panelī. Vajag vienlaicīgi spiest uz abām - gan augšējo, gan apakšējo, lai varētu dabūt ārā.

Pēc tam ir uzmanīgi jāliek atpakaļ, jo man sanāca, ka gaisa noslēgšana kļuva grūtāka nekā iepriekš. Laikam kaut ko neprecīzi saliku vai pieskrūvēju.

Vēl šim daiktam ir niķis izjukt pa daļām, ja kaut kas izkustas, bet salikt varēju.

W124 panela apgaismojums

20. Februāris 2006, 15:57

[user]75137|Bpa4|[/user]
[user]398|Renoir|[/user]Tev nedeg visas lampas, vai tikai daļa?

spidometris un parejais deg, bet pogas ventelatoram krasnij plusmas regulesanai nedeg///

pelnutrauka apgaismojums ir :?

Tu esi drošs, ka tās lampas ir ok? Līdz viņām tikt nemaz nav tik viegli. Turklāt drošinātājs visam ir viens.

Man arī pazuda gaisa plūsmas sadalītājs (gan bultiņa, gan tai apkārt) un kriesās puses temp ripa.
Tēma slēgta