Skatīt neatbildētos ziņojumus
Apskatīt aktīvās tēmas

Forums slēgts Šī tēma ir slēgta, labot ziņas un rakstīt atbildes nav iespējams.  [ 77 ieraksti ]  Aiziet uz lapu 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Nākošais
Autors Ziņojums
 Tēma: Neticu odometra rādījumam
AtbildeAtbilde saņemta: 06. Marts 2007, 19:03 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 14. Jūnijs 2004, 15:15
Atbildes: 22073
Atrašanās vietas: On the road
Mašīna: Šodien ar AMG
Neatradu vienotu diskusiju par šo tematu, bet radās pāris domas, tāpēc izveidoju šo. Laipni lūgti ar savām problēmām un jautājumiem!

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 06. Marts 2007, 19:04 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Lūk, man izdomāta problēma, kas varētu būt interesanta daudziem. Pieņemsim, visi zina par jauno MB odometriem, elektroniskajām atslēgām utt.. Ka tā vai citādi odometru var atgriezt atpakaļ sev vēlamajā stāvoklī utt.. Tad mazliet mazāk zina, ka arī atslēgās saglabājas informācija par nobraukumu. Attiecīgi mans jautājums ir tāds – kā šī informācija nonāk atslēgās? Droši vien, ka ievietojot aizdedzē un braucot. Tagad uzdevums – auto ir 2 atslēgas. Viena stāv mājās plauktā, otru lietojam ikdienā. Nobraucam ar to vienu atslēgu 200000 km un attinam atpakaļ odometru. Pieņemsim, ka atslēgās neko atpakaļ attīt nevar. Tagad ir mašīna ar nobraukumu pēc izvēles, viena atslēga, kurā saglabājušies 200000 km, otra atslēga ar 0 km. Ieliekam otru atslēgu un tā nolasa informāciju par mūsu izvēlēto nobraukumu (kur lai viņa ņem citu informāciju, ja pārgriezts ir tīri un kvalitatīvi?). Un tagad auto pārdodam. Principā, pirmo atslēgu varam izmest un pasludināt, ka tā ir pazaudēta. Var pat izgatavot citu, pieņemot, ka kopējās mahinācijas atmaksājas uz auto vērtības kāpumu „mazā nobraukuma” dēļ.

Jautājumi:
1) Vai manis rakstītajā ir kāda kļūda / vājā vieta?
2) Vai tas neliek aizdomāties par auto iegādi ar tikai vienu atslēgu, vai varbūt tieši pretēji – MB datubāzē ir informācija par daudzām īpašniekam nezināmām savulaik aktivizētām atslēgām, kas katra var liecināt par šādu manipulāciju?

Man ģimenē pēdējo 10 gadu laikā nav (tpu, tpu, tpu) pazudusi neviena auto atslēga. Varbūt tas nav normāli un pa atslēgai ir jānozaudē ik pāris gados? OK. Gaidu citu viedokļus un pārdomas.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 06. Marts 2007, 19:22 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Jautājums radies ļoti praktisku iemeslu dēļ -- auto pirkšanas brīdī noderīgi zināt, kādus batonus ausīs pārdevējs mēģina iebāzt un ko konkrētā situācija vispār var nozīmēt.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 06. Marts 2007, 19:49 
Eksperts
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 02. Decembris 2004, 01:30
Atbildes: 6224
Atrašanās vietas: Rīga
Mašīna: CDI
Ja man piedāvātu auto ar vienu atslēgu, es iiiilgi domātu, vai ņemt viņu, vai nē!

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 06. Marts 2007, 22:35 
Lietotāja avatārs
Manuprāt piekabinot normālu ,mūsdienīgu BOSCH diagnostiku tur kautkur izlien īstais nobraukums ,kurš ir palicis ne to vadības blokā ,ne to kur tur citur,es varētu mēģināt uzjautāt vienam tipam, kurš savukārt piezvanīs citam,kurš ar to nodarbojas katru dienu.BMW esot sistēma ,ka pagriežot atslēgu un nospiežot kādas tur odometra pogas parādoties īstais ,kā tas darbojas -nezinu.Manā gadījumā ,divus gadus atpakaļ iegādājot automobīli ,atradu čeku no Vācijas diagnostikas 2002.gada -199000tk. ,uz odometra 167000, kad pirku ,zināju jau ,ka gan jau būs griezts ,izrēķinot visus vidējos pirms un pēc, nācu pie secinājuma ,ka 100000 jau toč būs nogriezti,nu labi , braucam un priecājamies :) Žēl ,ka neatradu placī esot , varbūt būtu lustīgāka kaulēšanās :)

Uz augšu

AtbildeAtbilde saņemta: 06. Marts 2007, 22:37 
Lietotāja avatārs
PS. Man atslēgas arī bija trīs ,divas normālas ,no kurām viena nestrādā , un plakanā ...

Uz augšu

AtbildeAtbilde saņemta: 06. Marts 2007, 22:41 
Komentu ģenerators
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 21. Februāris 2006, 15:34
Atbildes: 1230
Atrašanās vietas: riga
Mašīna: VW E-up
perkat auto vacija , tur odometrus toch negriez jo draud reals sods, par tadam mahinacijam , jo perkat dargas masinas, a ja letas tads kads tur odometrs skaties masinas stavokli un vissss

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 07. Marts 2007, 08:35 
Foruma leģenda
Lietotāja avatārs

Pievienojies: 27. Jūnijs 2005, 13:17
Atbildes: 1738
Atrašanās vietas: Iecava
man jau liekas ka ar jebkuru elektroniku ir tā - ja tur kautkādi skaitlīši paši mainās, tad ja ļoti grib tad var arī nomainīt tos skaitlīšus uz sev vēlamajiem...

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 07. Marts 2007, 10:17 
MB Club Latvia
Lietotāja avatārs

Tam, ko uzrāda pati mašīna gan es īpaši neuzticos. Jo 100% var nokruķīt tā, ka neko neatklāt. Hakeru pasaulē netrūkst. Un tā BMW sistēma arī nav stabila -- bija viens ar čipotu motoru, kā rezultātā visur rādījums sakrīt, tikai pats motors murgoja par ko lielāku. Pamatojums -- dabūjis vairāk gaisa, vairāk degvielas utt., tam nolietojums lielāks un motors pats uzskata, ka ir nobraucis vairāk. Par to kļūdu varēja pārliecināties pašam nobraucot pāris tūkstošus km un salīdzinot reālo ar motora uzrādīto.

Uz augšu
 Profils  

AtbildeAtbilde saņemta: 07. Marts 2007, 11:11 
Lietotāja avatārs
Citēt:
[user]83747|pinguin|[/user]man jau liekas ka ar jebkuru elektroniku ir tā - ja tur kautkādi skaitlīši paši mainās, tad ja ļoti grib tad var arī nomainīt tos skaitlīšus uz sev vēlamajiem...

tavam audim, ja izdosies piekabināt ODB. arī visu varēs redzēt. Piemēram Sarkandaugavas/Kaspara audim 2,5 tdi aizbraucot uz diagnostiku ir redzams, ka tād un tādā laika periodā motora temperetūra sasniedza 200 un vairāk grādu. Pēc tam vācieties Kasparam mašīnai līdzi iesniedza pavadzīmi no audi dīlera tāmi par motora nomaiņu. :D

Uz augšu

Attēlot ziņojumus sākot ar pirmspēdējo:  Atlasīt pēc  
Forums slēgts Šī tēma ir slēgta, labot ziņas un rakstīt atbildes nav iespējams.  [ 77 ieraksti ]  Aiziet uz lapu 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Nākošais

Kas ir Pieslēdzies

Lietotāji, kuri atrodas šajā forumā: Nav reģistrētu lietotāju un 1 viesis

Meklēt:

REKLĀMAS

email Sazināties ar moderatoru YouTube Facebook Twitter Draugiem
Šajā vortālā paustā informācija nav Mercedes-Benz club Latvia viedoklis
KriCe©2012