Publicēt atbildi

Re: Velosipēdu topiks

17. Jūnijs 2015, 16:13

Misters X rakstīja:Puse no velodžekiem brauc ar velopēdiem bez gaismām. Manuprat tas ir ļoti svarīgi redzamībai. Atceros studijas Vācijā, kur man bija izbeigusies baterijas aizmugures mirgojošajam stopsignālam, un vietējā policija uzreiz meta malā un aizrādīja (bez protokola) par to. :super:

Diennakts gaišajā laikā?

17. Jūnijs 2015, 16:17

Jā, vajag lai būtu ziemasvētku eglīte...

17. Jūnijs 2015, 18:10

SWAT`s rakstīja:Jā, vajag lai būtu ziemasvētku eglīte...

Jāatzīst, ka pats gaismas neslēdzu dienas laikā, bet vakaros gan. Drīzāk apdomāju vestes vai cita atstarojoša apģērba iegādi, lai labāk var pamanīt.

18. Jūnijs 2015, 20:10

Esmu velofans, kurš vasaras sezonā ripinās arī uz/no darbu. Es tomēr izvēlos braukt pa trotuāriem. Tas ir lēnāk, bet drošāk. Braucu ne tikai, lai nokļūtu no punkta A punktā B, bet apvienojot divus labumus. Patīk pavizināties pa mežīņu vai pa kādām speciālām trasītēm, ko parasti izmantoju braucot no darba. Tāpēc velo man ir speciāls (ne pilsētas).
Pēc savas braukšanas pieredzes varu secināt, ka, diemžēl, mūsu attiecības uz ielām starp dažādu kategoriju satiksmes dalībniekiem lielā mērā ietekmē laikam mūsu postpadomiskā domāšana, kas vēl nav atjēgusies no "brīvības" dulluma. Īsāk, kamēr neviens nesāk pierādīt, kurš te ir pārāks un kuram lielākas tiesības, tikmēr viss ir normāli.
Par velo pirkšanu. Kam nav pieredzes, tāpat neko nesapratīsiet un neviens to bildi neapskaidros. Miljons visādu variantu. Galvenais zināt kāds būs pielietojums un kāds ir budžets. Pats esmu pircis vairākus velo un mainījis n-tās detaļas, kamēr savācu, ko vajag. Grozi kā gribi, vienalga pārmaksāsiet, kamēr tiksiet pie sava vēlamā varianta. :mbclubrulz:

23. Jūnijs 2015, 00:04

Nevaru sagaidīt plānotās velo infrastruktūras realizēšanu Rīgā, nekādi nevaru atrast publisku informāciju, kad būs velo joslu papildinājumi. Uzskatu, ka vispirms nepieciešama infrastruktūra, lai velo braucēju kļūtu arvien vairāk. Nopietni apsvēru cargo bike iegādi (kā auto aizvietotājs ģimenei), bet pagaidām neredzu iespēju to pilnvērtīgi izmantot lielāko daļu gada, lai tā cena to atsvērtu. Piemēram, vasarā pēc lietus velo josla ir vienās peļķēs, bet ziemā velo joslas netīra, uz tām ir sniega kaudzes...
Nepatīk, ka daudzi velo braucēji neievēro CSN, bet to pašu varu teikt arī par auto braucējiem.

23. Jūnijs 2015, 11:30

Ušakovs par veloinfrastruktūru uzskata baltu līniju. Tāda veloinfrastruktūra būtu principā jāaizliedz.

07. Februāris 2016, 21:52

Kāds velopārzinis varētu palīdzēt? Es Kanāriju salās redzēju velosipēdu, kurš ļoti iepatikās, maksāja tikai 350€. :D Velosipēds ir līdzīgs kalnu velosipēdam, bet aizmugurējā riepa bija uz pusi platāka, līdz ar to, arka arī un sēdošā daļa bija virzīta nedaudz uz aizmuguri.
Es gribētu saprast, pie kādas grupas šo tiranozauru klasificēt un kā meklēt? :hvz:

07. Februāris 2016, 22:11

Domā fat bike? Attēls

07. Februāris 2016, 22:18

BenZ rakstīja:Domā fat bike? Attēls

Ļoti līdzīgs, aizmugure tāda pat, tikai priekša, kā kalnu velosipēdam.

07. Februāris 2016, 22:45

Pārvietojos ar velo katru dienu, galvenais ka ripo :D baigais fans neesmu, bet uzskatu ka tas ir veselīgs transportlīdzeklis.. Ja rīgā vēl ir velojoslas, tad Uk velosipēdists ir pats pēdējais ceļu satiksmes dalībnieks visā ķēdītē.. veloceļi ir, bet velobraucēji ir tik maz, ka autobraucēji tos par veloceļiem neuzskata.. tapēc pārvietojos pa trotuāru, tā ir 100x drošāk un gājējus ir vieglāk paredzēt, nekā autobraucējus.. Tumšajā laikā braucu ar vesti un lampiņu aizmugurē.. Jo ja to nedarīsi, tad negadījuma gadījumā automātiski ir vainīgs velobraucējs..
Publicēt atbildi